נשים רבות נשארות בבית מתוך פחד על הילדים, על העתיד. חשוב לזכור שילדים צריכים אמא בריאה וחזקה ובעיקר - אמא בחיים
חודש נובמבר הוא החודש שבו מציינים את המאבק המתמשך באלימות נגד נשים. במהלך החודש מועלות הצגות רבות בנושא, מתקיימות סדנאות, הרצאות ופעילויות על מנת לעורר מודעות וחשיפה לנושא החשוב הזה. כל נושא האלימות נגד נשים חייב להיות על סדר היום שלנו בדרך קבע, בכל ימות השנה, בכל רגע.
לאלימות פנים רבות, לעיתים היא כל כך מתעתעת עד שרמת התעתוע גורמת לאבחנה שגויה בעיני הקורבן ובכך נמשך מעגל ההתעללות וההיקשרות הטראומטית.
אלימות פיזית היא הקלה ביותר לאבחון ולגילוי, לעומת זאת, הקושי מתעצם כאשר האלימות היא נפשית, כלכלית ומינית.
האישה מתקשה לזהות שהיא נמצאת בזוגיות אלימה מכיוון ש"לא תמיד רע" ולפעמים יש גם ימים טובים והבלבול מתעצם.
כממונה על תיק הרווחה אני גאה בפעילות הרבה למען קידום האישה ובטחונה ועל הענקת המעטפת הרחבה והתומכת לנשים וילדים בסיכון ונמשיך כך בכל הכוח.
כמה חשוב שאנחנו בתור חברה, בתור שכנים, בתור חברים, בתור אנשי מקצוע או אפילו סתם כעוברי אורח, נשים לב לקריאת עזרה שמשדרת לנו אישה במצוקה.
כמה חשוב שנציע אוזן קשבת, שנשים לב מה קורה מסביבנו וכך נוכל להציל חיים.
אלימות היא מגיפה מכרסמת שחייב לגדוע, נוכל לעשות זאת רק אם נמשיך ונעלה מודעות.
אנחנו מחויבים להמשיך ולהילחם בתופעה הזו עד שהיא תיעלם לגמרי.
לאף אדם לא מגיע לחיות חיי פחד.
עקירת התופעה המסוכנת הזו היא בעיקר על ידי חינוך והסברה- ללמד נשים לזהות נורות אדומות עוד מגיל צעיר, ללמד את ילידנו כיצד יש להתייחס לאישה ובעיקר- ללמד לא לשתוק.
אני קורא לכל אישה שנמצאת בסכנה, שחווה התעללות כזו או אחרת ואומר לך- את ראויה לחיים טובים. את וילדייך.
כאמור, יש משפט שאומר: "כשאמא מחייכת- הילד צוחק". נשים רבות נשארות מתוך פחד על הילדים, על העתיד. חשוב לזכור שילדים צריכים אמא בריאה וחזקה ובעיקר - אמא בחיים.
אני יודע שהפחד משתק אבל את לא לבד. ישנם מוקדי סיוע רבים ואנונימיים שילוו אותך לתוך האור בבטחה וידאגו לך ולילדייך.
אסור לנו לחכות לרצח הבא.
אני תקווה שנעשה שינוי חברתי עצום ונוקיע מתוכנו את תופעת האלימות, עד אז, תהיו טובים אחד לשני ותמיד תזכרו שזה יכול לקרות אצל כל אחת, אלימות אינה יודעת גיל, מגדר או השכלה.
מי ייתן ונשמע רק על הישגי נשים מרשימים וסודקי קירות ולא ידיעה אחת על אלימות נגד נשים. בתפילה לימים טובים יותר, לחזרתם של כל השבויים ולשלום כוחות הבטחון וחיילי צה"ל.
שבת מבורכת ושקטה. שלכם ולמענכם,
ים מאיר קרן
סגן ראש העיר נתניה, ממונה על תיק הרווחה
הפתיחה החגיגית של שיראל קוסמטיקס בנתניה: שיראל סעידיאן, הנכדה הבכורה והאהובה, פתחה מקום חדש ומרגש. סבא עופר סעידיאן היקר, יקיר העיר נתניה ובעליהם המוכר של אולמי “ארמונות כינור דוד” בעיר, כיבד את המעמד המיוחד בקביעת מזוזה, תוך איחולי הצלחה ושפע לנכדתו האהובה.
טל מור - תערוכת יחיד: "שכרון צבעים": התערוכה היא הזמנה לעולם של צבעים, חלומות, ונופים שנצפים מזוויות חדשות ומפתיעות. טל מור, צלם אמנותי, מביא את חוויותיו האישיות, מסעותיו בעולם, ותפיסת עולמו לתוך יצירות שמקרינות שמחה, חופש ואופטימיות. העבודות של טל, על הקו שבין אמנות לנוסטלגיה, הן רגע של אסקפיזם. הן שולחות את הצופה לעולם של אושר ותשוקה לחיים, מזכירות את היכולת להתבונן ולמצוא יופי בעצמנו ובעולם שסביבנו. אוצרת: שולמית נוס | שעות ביקור בתערוכה: תאריך פתיחה: 24/01/25 עד הנעילה 24/03/25 | קמפוס דיסקונט, רח' דיסקונט 1, מתחם ה-1000, ראשון לציון. תהנו!
אביי סלמה הגיע לברך את הזוג שפתח מותג חדש בנתניה: מלי מותג - בוטיק הסנדוויץ' של קובי ומלי אבוטבול, בשמואל הנציב, פתח את שעריו ביום ראשון האחרון בטקס פתיחה שלא היה מבייש את ההשבעה של הנשיא טראמפ. סלמה מאחל: "בברכת פרנסה בשפע ובנחת!".
סיורים בעקבות שלטי הרחוב
המוזאון לתולדות נתניה מזמין את הציבור לסדרת סיורים להכרת העיר בעקבות שלטי הרחוב, שלטים שיש מאחוריהם סיפורים נעלמים.
שלטי הרחוב מדגימים למעשה את תולדות העיר והמדינה. הם מנציחים אישים מן הארץ ומהעולם שהייתה להם תרומה להקמת המדינה ולבניינה ובתוך כך משרטטים את משק כנפי ההיסטוריה.הסיור יוצא ב - 24.1.25 ויתמקד באתרים שמדרום לרחוב פתח תקווה.
טלפון להתקשרויות:
098308851 או 0527265382