יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הגיע לביקור ברשת 'מדעים ויהדות'
פלאשנט חדשות יום שני,
27 בינואר 2025, 17:39
אוחנה שנודע בעמדותיו החדות בנושא החינוך, הגיע כדי להתרשם מקרוב מהעשייה החינוכית המתקדמת של הרשת
באירוע מרגש ויוצא דופן, ביקר יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה, ברשת החינוך "מדעים ויהדות". הביקור, שנערך ביום ראשון השבוע, סימן נקודת ציון חשובה הן עבור הרשת והן עבור חדרה כולה. אוחנה, שנודע בעמדותיו החדות בנושא החינוך, הגיע כדי להתרשם מקרוב מהעשייה החינוכית המתקדמת של הרשת ולחוות את האווירה הייחודית השוררת בה.
יו"ר הכנסת התקבל על ידי מיסד רשת מדעים ויהדות הרב בן ציון נורדמן, וסגן מנהל אגף החינוך שמעון חלפון. לאחר המעבר על שטיח אדום חגיגי, כשתלמידי בית הספר היסודי מקבלים אותו עם דגלי ישראל ופרחים נשא אוחנה דברים מרגשים לתלמידים, שבהם שיבח את הישגיהם הלימודיים והמקצועיים ואף את פעילותם בקהילה. בהמשך, סייר יו"ר הכנסת בגני הילדים, בכיתות הלימוד ובמעבדות, והתרשם עמוקות מהפעילויות החינוכיות המגוונות והיצירתיות.
רגע מיוחד היה נטיעת עץ הדר בגני בית הספר. בטקס חגיגי, נטע אוחנה את העץ לקראת טו' בשבט המתקרב ובא וכסמל לצמיחה והצלחה עתידית של תלמידי הרשת. "אני מאמין שכל ילד יכול להגשים את חלומותיו", אמר אוחנה והוסיף, "אני רואה בתלמידי 'מדעים ויהדות' דוגמה מובהקת לכך".
לאחר מכן נסעה הפמליה לבית הספר השש שנתי המצליח יש"י – יחד שבטי ישראל. אחד ממוקדי הביקור בתיכון היה תכנית הציר המנטלי, תוכנית ייחודית המיועדת לתלמידי 4 ו-5 יחידות במתמטיקה. אוחנה התרשם עמוקות מהתוכנית ומחשיבותה בהעצמת תלמידים מצטיינים. כמו כן, נפגש יו"ר הכנסת עם נתנאל פרץ, זוכה פרס שר החינוך על מעורבות חברתית, ועם סיירת הדוברות של התיכון.
בסיום הביקור, שיבח אוחנה את הרב נורדמן והצוות על עבודתם המסורה: "מדעים ויהדות היא דוגמה מובהקת לחינוך מצטיין", אמר אוחנה והוסיף, "היא ראויה לכל שבח". הוא הדגיש את החשיבות של חינוך המשלב לימודי מדעים עם ערכים יהודיים, "מדובר בדוגמה מובהקת לחינוך מצטיין המשלב בין מסורת לחדשנות" והביע את הערכתו הגדולה לתלמידים, למורים ולכלל הקהילה החינוכית".
הרב בן ציון נורדמן סיכם ואמר: "הביקור של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה אצלנו הוא אירוע היסטורי שמחזק את מעמדה של רשת מדעים ויהדות, כמובילה בתחום החינוך האיכותי והעניק השראה לתלמידים, למורים ולהורים כאחד. בנוסף, הוא ללא ספק גם הבעת אמון גדולה בעבודתנו וחיזוק למחויבות שלנו להמשיך ולהוביל את החינוך בחדרה בפרט, ולהיות מבין המובילים שניצבים בחזית החינוך בישראל בכלל".
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.