בלא מעט מקרים קורות תאונות תלמידים במסגרות חינוכיות בגן / בבית ספר .
במקרים מסוג זה אמור להיות התלמיד תחת השגחה של הצוות החינוכי במוסד וחרף זאת תאונות מתרחשות מהרבה סיבות.
במקרה של תלמיד בית ספר, הרי שהחוק במדינת ישראל קובע שמעבר לזכאות לחינוך חינם, התלמיד חייב להיות מכוסה בפוליסת ביטוח תאונות אישיות.
יתרון חשוב בפוליסה הוא שלא רק שהיא מכסה בגין תאונות אישיות בבית הספר, אלא מכסה 24 שעות ביממה גם תאונות שאירעו מחוץ לכותלי בית הספר ואפילו אם התלמיד היה מצוי בחופשה בחו"ל.
החובה לציין שפוליסה זו לא מכסה בגין כל פגיעה של תלמיד בית ספר/גן, אלא רק אם התאונה מותירה נכות סופית צמיתה ומוכחת באמצעות חוות דעת.
אמנם יש בפוליסה נכויות זמניות שניתנות רק אם התלמיד שוהה בביתו ברציפות ועם אישור רפואי מתאים וכן שלא הגיע פיזית לבית הספר, הפיצוי אינו גבוה בנכויות זמניות אך הוא קיים.
במקביל יכול התלמיד להגיש תביעה נוספת במסלול הנזיקין, אך כאן השוני שעל התלמיד במסלול הנזיקין להוכיח שאכן הייתה התרשלות מצד המוסד החינוכי שהוא חב בגינה וכאן יצטרך התלמיד להוכיח על ליקוי בטיחותי שהיה במוסד או שאם נפגע במסגרת שיעור ספורט ,האם המשטח היה תקין או האם הציוד שניתן לו היה תקין.
אם יוכיח תביעתו זו, אזי בתביעת הנזיקין, אם חלילה נותרה נכות, הסכום איננו מוגבל אלא נקבע על ידי בית המשפט, בעוד שהסכום בתאונות אישיות מוגבל על פי סכום הפוליסה עד לסך כ- 360,000 שקלים.
בתביעת נזיקין גם קיימים ראשי נזק שאינם מופיעים בפוליסת תאונות אישיות בגין כאב וסבל, הפסד השתכרות לעתיד, הוצאות רפואיות וכיוצא בזה. לכן, בעת חלילה פציעתו של תלמיד, יש להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום על מנת שיבחן את המסלול הטוב ביותר עבור התלמיד שנפגע, על מנת שימצע את מלוא הזכויות המגיעות לו על פי דין.
*עורך דין אדרי יהודה, רחוב הרצל 53 נתניה, טלפון 09-8845320 ,מייל edri1.law@gmail.com
|