האחים מנילוב – ארטיום, איליה, איוון ורומן – מכוונים כעת לשוק האמריקאי עם אפליקציה חדשה בשם TENDING, שתושק בקרוב.
האחים, שכבר הצליחו לשנות את פני תחום ההנצחה והמצבות בארץ, פיתחו את "בזיכרון", יישומון המספק שירותי תחזוקה, ניקיון, הנצחה דיגיטלית, מיפוי מצבות ואפילו משלוחי פרחים בימי אזכרה. לאחר אירועי 7 באוקטובר, הם בחרו להנציח נרצחים מפסטיבל נובה בהתנדבות, על ידי יצירת קיר זיכרון וירטואלי עם סיפורים, תמונות והספדים. בנוסף, הקימו אנדרטה לזכרו של זיו פפה שפירא ז"ל בשטח הפסטיבל, בעקבות קשר מיוחד עם משפחתו.
כעת, הם מתמקדים בשוק האמריקאי עם אפליקציית TENDING, שתציע פתרונות מהירים לתהליכי קבורה, כולל רכישת חלקות קבר, טיפול בהליכים ביורוקרטיים כמו הוצאת תעודות פטירה, ותיאום לקבורה בשריפה (קרמטוריום).
לדברי ארטיום מנילוב, מנכ"ל החברה, האפליקציה החדשה תהווה סינרגיה עם מיזם נוסף שלהם, ALL FUNERAL SERVICES, שמייעל תהליכים בבתי קברות ובמשרפות. "השילוב הזה יאפשר לבתי קברות להרחיב את השירותים המוצעים למשפחות, להגדיל את קהל הלקוחות וליצור חוויית משתמש חלקה באמצעות כלים דיגיטליים מתקדמים," הוא מסביר.
לדבריו, החברה השקיעה עד כה כ-4 מיליון דולר בישראל ובארצות הברית ונמצאת כעת בעיצומו של סבב גיוס נוסף כדי להתרחב בשוק האמריקאי. "האפליקציה היא רק השכבה החיצונית," מוסיף מנילוב. "מאחוריה עומדת מערכת מתקדמת שמנהלת את ההזמנות, בקרת ביצוע, מיפוי ועוד. בנוסף, פיתחנו אפליקציות ייעודיות לספקים ולקבלנים שמאפשרות להם לנהל את עבודתם בצורה יעילה."
למה דווקא ארצות הברית?
"מדובר בשוק גדול במדינה ענקית. יש לנו שם כבר בסיס טוב לעבודה עם בתי קברות, ואנחנו מבינים את הרגולציות המקומיות, מה שמאפשר לנו להתאים את המודל שלנו לשוק האמריקאי."
אחרי חמש שנים בארץ, איך אתם מרגישים כלפי המדינה, במיוחד אחרי אירועי 7 באוקטובר?
"החיבור שלנו לישראל התעצם מאוד. ביקרנו כאן בעבר לעיתים קרובות, אך זו הייתה הפעם הראשונה שחווינו מלחמה. זה גרם לנו להבין לעומק את המצב ואת האנשים."
ולגבי פעולות הנצחה בעתיד?
"בהחלט. נמשיך לעזור בהתנדבות למשפחות, ואנחנו כבר מתכננים פרויקטים נוספים, כמו שיקום אנדרטאות קיימות. המטרה שלנו היא להקל על אנשים ולעזור להם להנציח את זכר יקיריהם בצורה מכובדת ומרגשת."
|