מועצת פרדס חנה כרכור ממשיכה בפעילותה לשימור והרחבה של עצי האלון במושבה. השבוע החלה המועצה באמצעות אגף הנדסה ביוזמת מהנדס המועצה אדריכל אריה רפפורט ואגף שפ"ע בניהולו של שמוליק ג'נח, "לאמץ " עצים מישוב שכן.
הפרויקט הייחודי כולל בשלב ראשון העתקת כ-50 עצי אלון תבור בוגרים מחריש לפרדס חנה. עצי האלון נשתלים בחורשת עצי האלון הסמוכה לבית הספר הממלכתי "אלונים" בכדי להעשיר ולעבות את הצמחייה המקומית המאפיינת את הישוב וסביבתו.
עד ראשית המאה ה- 20 היו רוב קרקעות האזור מכוסות ביער של אלון התבור, אך במלחמת העולם הראשונה נכרתו כמעט כל העצים. עצי אלון עתיקים רבים נותרו בכל רחבי הישוב ואף החלה צמיחתם של עצים חדשים בסביבת הוותיקים.
העתקת העצים החלה כיוזמה של הורים לתלמידים מבית הספר "אלונים", הממוקם בסמוך לחורשה, במסגרת ההכנות לחגיגות ט"ו בשבט הקרבות. ההורים חיפשו אפשרות להעתקת עצים בוגרים במקום נטיעתם של שתילים כנהוג מידי שנה. במסגרת היוזמה 6 עצים יועתקו לשטח בית הספר ואילו 44 הנותרים מועתקים לחורשה הסמוכה. החיבור עם בית הספר "אלונים" הירוק יכלול אימוץ העצים בחורשה והמשך העמקת הקשר בין התלמידים לסביבתם. הפעילות הסביבתית- הירוקה הינה בדגש על עצי האלון המהווים חלק מרכזי בעשייה החינוכית-קהילתית בבית הספר, אליהם גם מתייחס שמו של בית הספר הוותיק.
פרויקט העתקת עצים בין רשויות מקומיות מתקיים במסגרת פעילות משותפת של משרד השיכון והבינוי ומשרד החקלאות. מועצת פרדס חנה כרכור התגייסה ונרתמה לאימוץ כ-50 עצי אלון תבור בוגרים בני כ-30 ו-40 שנה מהישוב חריש הסמוך.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש ציין כי :"מועצת פרדס חנה כרכור הינה הרשות הראשונה לפעול למען שיקום יער השרון הקדום שהיה יער אלוני התבור הנרחב והוותיק באזור. פעילות זו הינה בהמשך להחלטת המועצה לפני כחודש לאשר שימור עצי אלון בוגרים ברחבי הישוב בהשקעה של כ-100,000 ₪ המשותפת לרשות המקומית ולמשרד החקלאות".
בין העצים הבוגרים המיועדים לשיקום ושימור על ידי המועצה- עץ אלון תבור בלב בית ספר "אלונים", גובהו כ-6 מטרים, קוטר הנוף כ-7 מטרים.
"אימוץ" העצים מתקיים תחת הלכות שנת שמיטה ובאישורים מיוחדים של משרד החקלאות. הרב יהודה עמיחי ממכון התורה והארץ העביר לרשות המקומית הנחיות מפורטות כיצד לשתול את העצים בשטח החורשה תוך שמירה על ההלכה. העצים כוסו ביריעות אטומות בשורשיהם בכדי לאפשר שתילתם על פי הנחיות הרב ומשרד החקלאות.
געש הוסיף כי : " שימור ושיקום מה שהיה בזמנו יער האלונים מתבצע בהמשך לסקר הטבע העירוני אותו הובילה המועצה והוועדה לאיכות הסביבה. הסקר מיפה את מיני הצומח והחי הבולטים הייחודים לנוף המקומי במטרה לשמור עליהם ועל הצביון הכפרי בישוב. ממצאיו של הסקר שולבו בתוכנית המתאר היישובית".
מנהלת בית ספר "אלונים", חגית שוהם מספרת כי בבית הספר הם פועלים בכדי להעצים את השייכות והגאווה של תלמידי "אלונים" לבית ספרם". אנו מנסים להשיב את האלונים לפרדס ולחבר את הילדים לשורשי הישוב ההיסטוריים, הגאוגרפיים, החברתיים והסביבתיים.
"בית ספר אלונים הוקם בלב חורשת האלונים אשר הייתה ועדיין חלק בלתי נפרד מהנוף המקומי. פעמיים בשנה התלמידים מנביטים אלונים בכדי להשיב אותם לטבע, התלמידים הולכים לגני ילדים סמוכים, בתי אבות לבניין המועצה ומחלקים את האלונים המונבטים".
שוהם מספרת כי "אף בשיפוץ יסודי של תוואי חצר בית הספר לפני כשנתיים לא נגעו בעץ האלון הוותיק אשר עומד במקומו. התלמידים בקיאים בסיפור ההיסטוריה של העץ המחובר ושזור בסיפורה של המושבה הוותיקה".
שוהם ביקשה להודות בחום לליאור ויתקון, הורה פעיל לתלמיד בבית הספר וחבר בהנהגה המוסדית שהינו שותף מלא ליוזמה ולהוצאתה מן הכוח אל הפועל .
געש הוסיף וציין כי : ""אנו מקווים כי תהליך ההעתקה יהיה מוצלח והעצים יקלטו ויצמחו בחורש הסמוך לבית הספר. בתום קליטתם נבחן אפשרות אימוצם של עצי אלון נוספים, וכן להמשיך ולהרחיב את הצמחייה המאפיינת את האזור בכל רחבי המושבה. ".
"אימוץ" העצים מתקיים תחת הלכות שנת שמיטה ובאישורים מיוחדים של משרד החקלאות. (צילום: דוברות המועצה המקומית)
בראשון שעבר התקיימה במרכז הקהילתי נאות שקד מבית "רגעים-העמותה לחינוך בלתי פורמלי", חגיגה לכבוד חג הסיגד. את האירוע הפיקו בשיתוף פעולה קורל שלי מנהלת המרכז יחד עם צוות 'גרעין אורית' וביניהם הרב אלמו. הילדים נהנו מהצגה בשם "עולים לירושלים", במהלכה עברו מסע מרתק של לימוד, נגינה וחוויה בדרך העולה לירושלים הבנויה! בהמשך הערב, נהנו האורחים מכיבוד, שתיה ותלבושות מסורתיות באווירת החג.
מקום חדש "ושבעת", נפתח בלב השוק עם אווירה אותנטית ומאכלים טובים. הגיעו לכבד את הבעלים שלום אטיאס והמנהלת איילת בן שמעון המון חברים, ביניהם סגן ראש העיר ים מאיר קרן ויעקב ברנס. בהצלחה!
הנהלת ובכירי רשת המסעדות BBB מנתניה חזרו השבוע, רגע לפני החורף הקר, מסיור קולינרי בן ארבעה ימים, בבודפשט בירת הונגריה. בראש המשלחת עמדו בעלי הקבוצה: אהובה תורג'מן ורון שולמן. כמו כן דדי דר - משנה למנכ"ל ומורן שלו, סמנכ"ל הרשת. המשלחת כללה כ-70 איש, שנהנו מסיור שכלל בין היתר אירוח במסעדות יוקרה מובילות בבודפשט, טעימות בהמבורגריות מיוחדות, סיור בבית הכנסת הגדול בעיר, טעימות יין במרתף מקומי, מפגשים עם שפים ועוד. נרשמה בקרב הקבוצה התלהבות מהמטבח המקומי, כך שכבר נבדקת האופציה להשיק המבורגר בסגנון הונגרי, במסעדות הרשת.
סיורי עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב- יפו בחודש נובמבר: סיור יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל, סיור מוזיקלי "הימים היחפים של תל אביב", סיור בעקבות שביל היין בנחלת בנימין, סיור קולינרי בנווה שאנן, סיור על בתי קולנוע ביפו, סיור בנמל תל אביב וסיור לכבוד כ"ט בנובמבר על שביל העצמאות ועוד. פרטים נוספים ביישומון דיגיתל שלי ובאתר. תהנו!