כשהחורף מכה בפתח והטמפרטורות יורדות, כולנו מחפשים דרכים להתחמם. אין כמו מרק חם כדי להתמודד עם הקור.
לרגל בואה של העונה המאתגרת של השנה שלושה מתכוני מרק מנחמים לימים הקרים: מרק עדשים כתומות, מרק אפונה וירקות, ומרק עגבניות מלווה בקרטוני סלרי מפנקים מהתנור שישדרגו כל ארוחה. בואו להתנחם עם הטעמים והניחוחות של החורף שמחממים את הלב והגוף, וגלו כיצד המטבח יכול להפוך את החורף לעונה הכי טעימה בשנה.
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.
מרק עדשים כתומות
מרכיבים:
1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים, קלופים וקצוצים
3 שיני שום, קצוצות
1 עגבנייה גדולה, קצוצה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 כוסות מים
פטרוזיליה לקישוט
שמן זית לבישול
הוראות הכנה:
בסיר גדול, חממו שמן זית ואדו את הבצל עד שהוא מתרכך.
הוסיפו את השום, הגזר והעגבנייה ובשלו למשך כמה דקות נוספות.
הוסיפו את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום וערבבו היטב.
הוסיפו את המים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות, או עד שהעדשים מתרככות.
מומלץ להגיש חם, עם קישוט של עלי פטרוזיליה.
מרק אפונה ירקות
מרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס אפונה קפואה או טרייה
1 כוס גרעיני תירס קפואים או טריים
4 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט
הוראות הכנה:
בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא שקוף, כ-3-5 דקות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים כמה דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את המים. מביאים את התערובת לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
מוסיפים את האפונה והתירס לסיר. אם אתם משתמשים באפונה ותירס טריים, תנו להם להתבשל כ-5 דקות. אם הם קפואים, פשוט חממו אותם.
מומלץ: לקבלת מרק חלק יותר, ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר. היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים וודאו שהמרק התקרר מעט.
מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.
מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור
למרק העגבניות:
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות, עם המיץ שלהן
2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)
עלי פטרוזיליה טריים, לקישוט
לקרוטוני הסלרי:
2 כוסות קוביות קרוטונים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס סלרי קצוץ דק
1 כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או טימין)
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
בקערה מניחים את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל. פורסים אותם על תבנית אפייה. אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכה, תוך ערבוב מדי פעם.
בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.
מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן וציר הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים. מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי ומפזרים עלי פטרוזיליה טריים.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
חגיגת סיום שנת הלימודים בצהרוני “רגעים” נערכה במתחם “מובילנד”: השבוע ציינו צהרוני הגנים ובתי‑הספר של עמותת “רגעים – לחינוך בלתי‑פורמלי” את סיום שנת הלימודים באירוע חגיגי במיוחד במתחם “מובילנד”. מאות ילדים והוריהם מילאו את האולם, נהנו מהקרנת הבכורה של הסרט החדש “הדרדסים” וקיבלו שלל פינוקים מתוקים ומלוחים שהוסיפו לאווירה החגיגית. במהלך האירוע הודה מנכ"ל העמותה לצוותי הצהרונים על עבודתם לאורך השנה: מסירות יומיומית, חום, אכפתיות ומקצועיות, שלדברי מר משה קייזלר, הם שמאפשרים לכל ילד וילדה לפרוח גם אחרי שעות הלימודים. “הערב הוא שיאו של מסע חינוכי שלם”, אומרת מנהלת הצהרונים בעמותה, ינה נימני. “מאות ילדות וילדים חזרו השנה הביתה עם ניצוץ בעיניים ועם ידע, ערכים וחוויות חד‑פעמיות. אני מודה מעומק הלב לצוותים שמקדישים את ליבם מדי יום, ולהורים שנותנים בנו אמון. יחד נמשיך לגדול, ללמוד ולשמוח גם בשנה הבאה”. כך ננעלה שנה גדושה בעשייה, למידה, צמיחה וחוויות- בדרך הכי מהנה שאפשר.
אחרי שכבש את ניו יורק: מבוך הבלונים הגדול מגיע לישראל: אחרי שכבש את ניו יורק והפך לאטרקציה בינלאומית, מבוך הבלונים הגדול נוחת בישראל וייפתח למבקרים מה-20 ביולי ועד ה-1 באוגוסט. מדובר במתחם בגודל של כ300 מ"ר המחולק לשמונה חללים מעוצבים, המורכבים מאלפי בלונים בעבודת יד ויוצרים עולם פנטזיה צבעוני ומעורר חושים. המבוך, שעוצב בהשראת עולמות דמיון ואומנות מודרנית, כולל שמונה חללים: חדר מולקולות הענק, חדר "הקיפודים", חדר הג'ונגל, חדר הניאון, חדר ה"אלמוגים", בריכת המשאלות וקיר הצילומים, דלתות מסתובבות והחדר האוריינטלי. המבקרים יוכלו לעבור בין החללים השונים, להתרשם מצבעים עזים, צורות ייחודיות ואווירה סוחפת, שתהפוך כל ביקור לחוויה בלתי נשכחת. מיקום: שער הצפון, קריית אתא- הכניסה חופשית!
הדוגמן ושחקן בר ברימר, מהשמות הבולטים של עולם התרבות הישראל, נכנס בימים אלה לתחום האופנה ומשיק מותג חדש לגברים, תחת השם: CABO. המותג מתמחה בבגדי ים, חוף וקז'ואל, ומתאפיין בסטייל אורבני עם השפעות והשראות מעולמות הים, החוף והספורט, בדיוק כמו האיש שמאחוריו. מותג האופנה החדש של ברימר צפוי להיחשף לראשונה בקמפיין השקה רחב, בקמפיין יככב ברימר והוא כולל תכנים מקוריים שיבליטו את סגנון המותג ויחברו אותו לקהל היעד הצעיר והאופנתי.
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!