כשהחורף מכה בפתח והטמפרטורות יורדות, כולנו מחפשים דרכים להתחמם. אין כמו מרק חם כדי להתמודד עם הקור.
לרגל בואה של העונה המאתגרת של השנה שלושה מתכוני מרק מנחמים לימים הקרים: מרק עדשים כתומות, מרק אפונה וירקות, ומרק עגבניות מלווה בקרטוני סלרי מפנקים מהתנור שישדרגו כל ארוחה. בואו להתנחם עם הטעמים והניחוחות של החורף שמחממים את הלב והגוף, וגלו כיצד המטבח יכול להפוך את החורף לעונה הכי טעימה בשנה.
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר.
מרק עדשים כתומות
מרכיבים:
1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים, קלופים וקצוצים
3 שיני שום, קצוצות
1 עגבנייה גדולה, קצוצה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 כוסות מים
פטרוזיליה לקישוט
שמן זית לבישול
הוראות הכנה:
בסיר גדול, חממו שמן זית ואדו את הבצל עד שהוא מתרכך.
הוסיפו את השום, הגזר והעגבנייה ובשלו למשך כמה דקות נוספות.
הוסיפו את העדשים הכתומות, הכמון והכורכום וערבבו היטב.
הוסיפו את המים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות, או עד שהעדשים מתרככות.
מומלץ להגיש חם, עם קישוט של עלי פטרוזיליה.
מרק אפונה ירקות
מרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס אפונה קפואה או טרייה
1 כוס גרעיני תירס קפואים או טריים
4 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט
הוראות הכנה:
בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא שקוף, כ-3-5 דקות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר ומערבבים כמה דקות. לאחר מכן יוצקים פנימה את המים. מביאים את התערובת לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-10-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
מוסיפים את האפונה והתירס לסיר. אם אתם משתמשים באפונה ותירס טריים, תנו להם להתבשל כ-5 דקות. אם הם קפואים, פשוט חממו אותם.
מומלץ: לקבלת מרק חלק יותר, ניתן לערבב חלק מהמרק בבלנדר. היזהרו בעת ערבוב נוזלים חמים וודאו שהמרק התקרר מעט.
מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.
מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים את המרק חם.
מרק עגבניות וקרוטוני סלרי בתנור
למרק העגבניות:
1 כף שמן זית
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
800 גרם קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות, עם המיץ שלהן
2 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר (לא חובה, לאיזון החומציות)
עלי פטרוזיליה טריים, לקישוט
לקרוטוני הסלרי:
2 כוסות קוביות קרוטונים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס סלרי קצוץ דק
1 כפית עשבי תיבול יבשים (כמו אורגנו או טימין)
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-190 מעלות.
בקערה מניחים את הקרוטונים עם שמן זית, סלרי קצוץ, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל. פורסים אותם על תבנית אפייה. אופים 10-15 דקות או עד להזהבה ופריכה, תוך ערבוב מדי פעם.
בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.
מערבבים פנימה את קוביות העגבניות עם המיץ שלהן וציר הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מתבלים במלח, פלפל וסוכר אם רוצים. מגישים את המרק חם ומעליו את קרוטוני הסלרי ומפזרים עלי פטרוזיליה טריים.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".