בשר הודו לא רק טעים מאוד, אלא גם מזין ומכיל מגוון רחב של רכיבי תזונה החשובים לבריאות, כמו חלבון, ויטמינים ומינרלים אשר חיוניים לבריאות תקינה
לכבוד חג העצמאות והפתיחה הרשמית של עונת המנגלים, המועצה לענף הלול מציעה מתכוני הודו על האש מיוחדים. שיפודי הודו טנדורי טיקה ובורגר הודו - הודו טחון מתוגבר בבצל טחון ותבלינים. מתחילים במחבת וממשיכים בתנור לוהט, כך כולם יוצאים מוכנים באותו הרגע ממש! מגישים עם חסה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וטבעות בצל. מומלץ בתוך לחמנייה.
שיפודי הודו. גם טעים וגם בריא (צילום: יח"צ)
בשר ההודו נחשב הרבה יותר בריא ממקביליו, עשיר באבות מזונות החשובים לגוף האדום, ובהם, בין היתר, B12 (במנה של 100 גרם תקבלו כמחצית מהתצרוכת היומית המומלצת), ויטמין B6 וסלניום (29-38 מיקרוגרם ב-100 גרם, לעומת 20-24 בעוף ו-30-35 בבקר. הצריכה המומלצת למבוגר: 55 מיקרוגרם ביום). למעשה, אם תאכלו הודו על בסיס קבוע תקבלו את כל חומצות האמינו להן זקוק גוף האדם לתחזוקה ולבנייה.
בורגר הודו מעושן
הודו טחון מתוגבר בבצל טחון ותבלינים. מתחילים במחבת וממשיכים בתנור לוהט, כך כולם יוצאים מוכנים באותו הרגע ממש! מגישים עם חסה, פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ וטבעות בצל. מומלץ בתוך לחמנייה.
אופן הכנת המתכון:
המצרכים (5 מנות):
1/2 ק"ג שווארמה הודו נקבה טחון.
2 בצלים קצוצים דק-דק.
2-3 כפות שמן.
2 שיני שום קצוצות.
1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים.
1 כף שטוחה פפריקה ספרדית מעושנת.
2 כפות פירורי לחם.
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום, מערבבים חצי דקה ומורידים מהאש. מצננים.
מערבבים את הבצל והשום המטוגנים (עם השמן) יחד עם הודו טחון, חרדל, פפריקה מעושנת ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים.
בידיים רטובות יוצרים 5 בורגרים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה ואפשר אפילו לילה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מחממים היטב מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים 2 דקות מכל צד עד להזהבה. הם עדיין לא מוכנים מבפנים, וזה בסדר. מעבירים את הבורגרים לתנור ומשלימים את ההכנה עוד 5 דקות.
בינתיים מחממים את הלחמניות במחבת שבו צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל, ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים.
בורגר הודו מעושן
(צילום: יח"צ)
הודו טנדורי טיקה
תנו להודו את הזמן לנוח יממה במרינדה של הבירה עם חלב קוקוס, תבלינים ולימון - כך הוא יספוג טעמים וגם יתרכך היטב לפני המפגש עם הפלאנצ׳ה הלוהטת. חשוב: להשרות את שיפודי העץ במים כדי שלא יספחו נוזלים מקוביות ההודו וייבשו אותן.
אופן הכנת המתכון:
המצרכים (4-6 מנות):
1 ק"ג שווארמה/חזה הודו נקבה חתוך לקוביות בגודל 3 ס״מ.
4 כפוץ מיץ לימון סחוט טרי.
1 כף פפריקה.
1 כפית כורכום.
אופן ההכנה:
מערבבים את קוביות ההודו עם מיץ לימון, פפריקה וכורכום בקערה גדולה. מערבבים היטב ומשהים 20 דקות.
מוסיפים לקערה את מצרכי המרינדה, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 24 שעות במקרר.
משפדים את הקוביות על שיפודים שהושרו במים*.
מחממים פלאנצ׳ה או גריל וצולים את השיפודים 3-5 דקות מכל צד, עד שהבשר מלבין והם עשויים.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.