פלאשנט עסקים יום חמישי,
19 בדצמבר 2024, 07:21 ממומן
הקמת עסק הינה בין האתגרים היותר גדולים עבור כל יזם, גם אם יש לו רישיון וניסיון רב בהקמת עסקים. זאת מדוע? השוק הישראלי אינו מקל על יזמים ועל בעלי הון בינוני המעוניינים להתרחב. אם לא די בכל אלו, הרי שתחום המסעדנות הוא בין המאתגרים יותר שקיימים.
תחום המסעדנות עתיר אתגרים בשל המיסוי הגבוה, הגורמים הרבים המעורבים בניהול עסק מסעדנות, הצורך בניהול שוטף של מספר גורמים רבים ואינסופיים המתחלפים בכל רגע נתון, היכולת לפקח על כל אלו וכן הצורך להגיע לרמות גבוהות בלי להתפשר ובלי לפגוע באיכות הסחורה ובאופן הניהול השוטף.
על מנת להפעיל מסעדה, נדרש רישיון עסק למסעדה ורישיון עסק למסעדה הינו בין הגורמים הראשונים שתרצו להוציא על מנת להבטיח שאתם מנהלים את העסק כחוק וכדין, עומדים בתנאים הנדרשים ומבצעים את כל הנדרש מכם מבחינת החוק.
רישיון עסק למסעדה מצריך מכם לקחת אחריות ולבצע את התהליך בצורה מסודרת המנוהלת על פי התנאים המקובלים. רק באמצעות נקיטה בצעדים חוקיים המתקיימים בשיתוף פעולה בד בבד עם דרישות העירייה תוכלו לדעת שאתם עומדים בתנאים המקובלים ויכולים להתפתח בהדרגה ובצורה נכונה.
שלבי קבלת רישיון עסק למסעדה
לקבלת רישיון עסק למסעדה יש שלבים שונים הנדרשים ממנהל עסק המעוניין לפתוח מסעדה בצורה התקנית והחוקית. השלב הראשון הוא של קבלת אישור מהרשות המקומית. הרשות המקומית היא זו הגובה את המיסים וגם זו התומכת בעסק בשלבים הראשונים שלו.
לאחר קבלת אישור מהרשות המקומית יש לפנות אל משרד הבריאות שכן משרד הבריאות הוא זה האחראי על מתן האישורים הרלוונטיים ואלו המאפשרים לכם לקבל את הרישיון להגשת מזון. בסופו של דבר, מזון הוא גורם רגיש המצריך את תשומת לבנו כמנהלים עסק המנוהל על מזון. לפיכך, נדרשת רגישות רבה לעניין האישורים הבריאותיים והפיקוח על ההיבטים הבריאותיים של הכנת מזון.
שלב נוסף הוא של קבלת אישור ממכבי אש, וזאת במטרה לאבטח את המבנה עצמו. השימוש בציוד מטבח המהווה כשלעצמו סיכון כאשר מדובר בתהליכי הכנה מהירים ומרובים בזמן קצר, כאשר נדרש ביצוע של פעולות רבות עבור צרכנים רבים, יש צורך בפיקוח מתאים.
אישור שלישי אותו תרצו לוודא כי אתם מחזיקים למען קבלת רישיון עסק למסעדה הוא אישור מהמשטרה. המשטרה היא זו המפקחת על ההתנהלות השוטפת בבית העסק והיא זו אשר תיקח את האחריות במקרה של התנהגות לא הולמת מצד האורחים או העובדים, ולפיכך נדרש קבלת אישור מהמשטרה.
אישור אחרון מתייחס למשרד התברואה וזה בתורו מבטיח את התנאים הסניטריים הנדרשים שכן הם אלו המאפשרים את קיום הפעילות העסקית באופן שוטף וללא הפרעות.
בהמשך יהיה צורך להציג תכנית עסקית המהווה בסיס לקבלת רישיון עסק למסעדה ומראה את כוונותיכם המקצועיות לשנים הקרובות.
מה הכוונה בכלי רכב ממונעים לילדים?
כלי רכב ממונעים יכולים לעלות את הביטחון העצמי של הילדים שלנו ולאפשר להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם וביכולות האישיות שלהם...
פלאשנט צרכנות | 31.1.2022| ממומן
גן אירועים בחדרה
מחפשים גן אירועים בחדרה? הגעתם בדיוק למקום הנכון! במדריך הקצר הבא נציג בפניכם את מה שצריך לדעת לפני שבוחרים גן אירועים בחדרה...
פלאשנט צרכנות | 9.5.2021
יתרונות הבישול על כיריים אינדוקציה
יש הרבה יתרונות לבישול על כיריים אינדוקציה, ואם אתם מתכננים לרכוש כיריים חדשות אבל תוהים אם כדאי לכם לעבור למכשיר זה או לא, הגעתם למקום הנכון...
פלאשנט צרכנות | 31.3.2021| ממומן
כך תוכלו להימנע מהצורך בביצוע הסרת כתמים ממזרון
זכרו שאתם לא רוצים לקום בבוקר שיש לכם אוכל על המיטה, ואתם לא רוצים להגיע למצב שבו תצטרכו לבצע הסרת כתמים ממזרון...
פלאשנט צרכנות | 10.3.2021| ממומן
תפוחי – מדוע אנשים בוחרים לקנות פירות וירקות במשקים פרטיים
לפני שנסביר מדוע יותר ויותר צרכנים בוחרים לרכוש מוצרים כמו פירות וירקות, דרך משקים פרטיים, חשוב להדגיש, שיש לאינטרנט תפקיד חשוב בכך...
חגיגת סיום שנת הלימודים בצהרוני “רגעים” נערכה במתחם “מובילנד”: השבוע ציינו צהרוני הגנים ובתי‑הספר של עמותת “רגעים – לחינוך בלתי‑פורמלי” את סיום שנת הלימודים באירוע חגיגי במיוחד במתחם “מובילנד”. מאות ילדים והוריהם מילאו את האולם, נהנו מהקרנת הבכורה של הסרט החדש “הדרדסים” וקיבלו שלל פינוקים מתוקים ומלוחים שהוסיפו לאווירה החגיגית. במהלך האירוע הודה מנכ"ל העמותה לצוותי הצהרונים על עבודתם לאורך השנה: מסירות יומיומית, חום, אכפתיות ומקצועיות, שלדברי מר משה קייזלר, הם שמאפשרים לכל ילד וילדה לפרוח גם אחרי שעות הלימודים. “הערב הוא שיאו של מסע חינוכי שלם”, אומרת מנהלת הצהרונים בעמותה, ינה נימני. “מאות ילדות וילדים חזרו השנה הביתה עם ניצוץ בעיניים ועם ידע, ערכים וחוויות חד‑פעמיות. אני מודה מעומק הלב לצוותים שמקדישים את ליבם מדי יום, ולהורים שנותנים בנו אמון. יחד נמשיך לגדול, ללמוד ולשמוח גם בשנה הבאה”. כך ננעלה שנה גדושה בעשייה, למידה, צמיחה וחוויות- בדרך הכי מהנה שאפשר.
אחרי שכבש את ניו יורק: מבוך הבלונים הגדול מגיע לישראל: אחרי שכבש את ניו יורק והפך לאטרקציה בינלאומית, מבוך הבלונים הגדול נוחת בישראל וייפתח למבקרים מה-20 ביולי ועד ה-1 באוגוסט. מדובר במתחם בגודל של כ300 מ"ר המחולק לשמונה חללים מעוצבים, המורכבים מאלפי בלונים בעבודת יד ויוצרים עולם פנטזיה צבעוני ומעורר חושים. המבוך, שעוצב בהשראת עולמות דמיון ואומנות מודרנית, כולל שמונה חללים: חדר מולקולות הענק, חדר "הקיפודים", חדר הג'ונגל, חדר הניאון, חדר ה"אלמוגים", בריכת המשאלות וקיר הצילומים, דלתות מסתובבות והחדר האוריינטלי. המבקרים יוכלו לעבור בין החללים השונים, להתרשם מצבעים עזים, צורות ייחודיות ואווירה סוחפת, שתהפוך כל ביקור לחוויה בלתי נשכחת. מיקום: שער הצפון, קריית אתא- הכניסה חופשית!
הדוגמן ושחקן בר ברימר, מהשמות הבולטים של עולם התרבות הישראל, נכנס בימים אלה לתחום האופנה ומשיק מותג חדש לגברים, תחת השם: CABO. המותג מתמחה בבגדי ים, חוף וקז'ואל, ומתאפיין בסטייל אורבני עם השפעות והשראות מעולמות הים, החוף והספורט, בדיוק כמו האיש שמאחוריו. מותג האופנה החדש של ברימר צפוי להיחשף לראשונה בקמפיין השקה רחב, בקמפיין יככב ברימר והוא כולל תכנים מקוריים שיבליטו את סגנון המותג ויחברו אותו לקהל היעד הצעיר והאופנתי.
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!