איזה כיף זה רכב חדש? להתרגל לכל הפיצ'רים החדשים, הזוויות השונות מעט... ההרגשה שעשיתם משהו בשביל עצמכם. אתם עובדים קשה ומגיע לכם להתפנק עם אוטו חדש
כשרוכשים אוטו חדש, וזה לא משנה אם זה אוטו מהניילונים או שזה רכב מיד שנייה, תמיד נורא מתחשק לשמור עליו, לשמר את התחושה של "חדש". להיזהר עליו שלא יישרט או ייפגע. אחד הדברים הכייפים זה לאבזר אותו כדי להפוך אותו לאישי יותר, ולא סתם עוד דגם. אז מה שווה ואפשר לעשות?
טיפים לאבזור הרכב החדש שלכם
וילונות על החלונות האחוריים
וילונות על החלונות האחוריים מקנים מראה מטופח וביתי, אבל גם מהווים פתרון של הצללה בימים חמים. הווילונות שומרים על כל החלק האחורי של הרכב מוצלל, ונעים להיכנס אליו גם לאחר שעמד בשמש. יש כל מיני סוגי וילונות, חלקם רכים ומתנופפים וחלקם נוקשים ונצמדים לחלון.
סט קישוט להגה ולמוט ההילוכים
סט שמלבישים על ההגה ועל מוט ההילוכים, מגיע לרוב בצבעים בוהקים כמו אדום או כחול, ומעניק לאוטו מראה צבעוני ועליז. הסט הזה לא עולה הרבה כסף, והוא מעניק פתרון מעולה לאוטו ישן שכל הפנים שלו נראה קצת חבוט, למשל אם ההגה מתקלף, במוט ההילוכים הפלסטיק מתחיל להתכרסם – ועוד. לרוב גם מדובר במחירים מאד נמוכים לכל הסט. יש כיסויים ספציפיים להגה, כמו למשל כיסוי פרווה או כיסוי מנומר, שמתאימים בעיקר לנשים, או לגברים אמיצים במיוחד...
כיסוי למושבים
פתרון למושבים דהויים, קרועים, מוכתמים או סתם כעורים: מלבישים את המושבים בכיסויים חדשים, שלפעמים נראים יותר יפים או יצירתיים מהבדים המקוריים – ותמיד מעניקים לאוטו מראה חדש ובוהק. אם האוטו מיועד לנהג צעיר, אפשר להלביש את המושבים בכיסויים בצע ג'ינס צעיר ומדליק. אם זה מיועד לנהגת, אפשר לבחור צבעים מדליקים. זהו פתרון שטוב גם למקרה של תינוק או פעוטות באוטו, לשמירה על הבד המקורי של המושבים.
מיניאטורות יפות לאוטו
יש חנויות שמתמחות בכל מיני חפצים שאפשר להעמיד בכל מיני מקומות ברכב, כדי להעניק לו מראה חגיגי ונאה. למשל, בובות מיניאטורות, חיות קטנות, סלסלות של פרחים מפלסטיק שגם נותנות ריח טוב לאוטו, מחזיקי מפתחות עם תפילת הדרך ועוד. אלה דברים שמעניקים לאוטו הרבה צבע ועניין.
ריסים לפנסים
תוספת מדליקה ולא יקרה, שמעניקה לאוטו מראה נשי מובהק ופלרטטני. מדובר בסט ריסים מחומר גמיש שמדביקים מעל כל פנס, וכך זה מרגיש שהפנסים הם עיניים שמעליהם מתנועעות ברוח ריסים ענקיות. לאנשים שאוהבים מכוניות עם אישיות זה מתאים מאד. גם לאנשים שאוהבים למשוך תשומת לב.
איך לשמור על הרכב החדש?
אחרי שהשקעתם כל כך הרבה באוטו החדש, אתם צריכים לשמור עליו בכל דרך:
אם יש לכם חניה מקורה ופתוחה, העדיפו תמיד להחנות בחנייה המקורה, כדי לשמור על הצבע מפני ברד בחורף וקרני השמש בקיץ.
אל תחנו מתחת לעץ. אומנם נכון שהעץ נותן צל ואחר כך האוטו לא רותח כשנכנסים אליו, אבל מצד שני הפירות הקטנים של העץ נופלים על גג הרכב ונדבקים כל כך חזק שלפעמים הם מוציאים את הצבע. גם נשירת העלים על האוטו לא ממש מועילה לו, במיוחד כשהם חודרים מבעד לסדקים של מכסה המנוע.
אל תיסעו על אדי הדלק האחרונים, זה לא עושה טוב לרכב. אתם רואים שאתם לקראת אמצע השלישי האחרון של מיכל הדלק? זה הזמן להיכנס לתחנה ולתדלק. אותו דבר לגבי שמן ומים. בדקו מדי פעם ואל תחכו להתרעות.
צואה של ציפורים יש לנקות ברגע שאתם רואים אותה על האוטו, כי החומציות שבה מוציאה את הצבע של האוטו ומשאירה כתמים. השאירו בבגז' בקבוק מים ומטלית, ופשוט תנקו כשאתם רואים לשלשלת ציפורים. אם זה ממש דוחה אותכם, הכינו מראש גם חבילה של כפפות חד פעמיות.
תעשו ביטוח רכב איכותי עם כיסוי רחב ככל האפשר כדי שלא תצטרכו להתפשר על איכות הטיפול באוטו כשהוא חוטף מכה או מעורב בתאונה, וכדי שלא תצטרכו לחשוב פעמיים אם לתקן או לא. הזדרזו לתקן מכות ושריטות ברכב, גם אם הן קטנות, כי אחרת האוטו ידרדר במהירות למראה של גרוטאה.
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.