מתנ"ס גבעת אולגה משתתף במיזם "סיפור על הדרך", שבמסגרתו מספרים פעילים יוצאי אתיופיה את סיפור עלייתם ארצה
המתנ"ס בשכונת גבעת אולגה משתתף במיזם "סיפור על הדרך", שבמסגרתו מספרים יוצאי אתיופיה את סיפורם האישי על תלאות עלייתם לישראל.
את התוכנית מובילה החברה למתנ"סים, ביחד עם ארגונים חברתיים, במטרה להעלות את המודעות לסיפוריהם מעוררי ההשראה של יוצאי אתיופיה, מתוך ההבנה כי המפתח למיגור סטיגמות ושסעים בחברה הישראלית הוא היכרות. מטרת המיזם היא לחבר את החברה הישראלית לסיפורה של הקהילה, ובכך ליצור חברה מאוחדת ובריאה יותר.
במסגרת המיזם מגיעים יוצאי אתיופיה לסלון ביתם של תושבים ומספרים את סיפורם. המפגש האינטימי בסלון מאפשר שיח פתוח היוצר חיבורים.
סיפור תלאות העלייה של יהודי אתיופיה (צילום: דוברות העירייה)
מנהלת מתנ"ס גבעת אולגה איה אנגל: "מתנ"ס גבעת אולגה הצטרף לפרויקט כבר בשנה שעברה והוביל ארבעה מפגשים של "סיפור על הדרך". השנה נפתח קורס למספרי הסיפורים, שכולל שמונה מפגשים במתנ"ס ליוצאי הקהילה האתיופית, במטרה להעצים את המשתתפים כדי שיספרו את הסיפור המרתק של הדרך למדינת ישראל והדרך שעברו באתיופיה וגם במדינת ישראל".
לדברי אנגל, במהלך הקורס התגבשה הקבוצה לכדי קבוצה חברתית, סופרו סיפורים מרתקים, והמשתתפים ממשיכים לספרם בבתים ולהעביר את הסיפור שלהם הלאה.
אנגל: "החיבור שנוצר במהלך המפגשים מחזק את שני הצדדים ומחבר את הקהילות לאחת. בהמשך אנחנו מתכוונים לעבוד יחד על תערוכת צילומים שבה יוכלו הסיפורים לבוא לידי ביטוי בדרך נוספת ומעניינת".
מיזם "סיפור על הדרך" נולד במאי 2015, בעקבות מחאת יוצאי אתיופיה, במטרה לחבר את החברה הישראלית לסיפורה של יהדות אתיופיה. במסגרת המיזם התקיימו עד כה יותר מ-1,000 מפגשים ברחבי הארץ, שבהם סיפרו מאות פעילים מקהילת יוצאי אתיופיה את סיפורם האישי והקהילתי ליצירת שינוי חברתי אמתי.
המפגשים המתקיימים באווירה אינטימית ומחברת, יוצרים קירבה ומעוררים הזדהות בקרב השומעים. לאחר שנחשפים לסיפורו של המספר, מתפתח דיון על החברה הישראלית וקבלת האחר, עם כוונה אמתית לחבר בין חלקים שונים באוכלוסייה.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.