כנס חדרה, המתקיים זו השנה השנייה, זכה להצלחה רבה ויצא לדרך תחת השם "חלום לים התיכון". השנה הוקדש הכנס לרצועת החוף המתפתחת והיפהפייה בה התברכה העיר
הכנס " התקיים במלון רמדה החדש, הסמוך למפרץ בנימין, עם כ-250 משתתפים שהגיעו מכל רחבי הארץ.את הכנס הפיקו עיריית חדרה ו"נחלים"- החברה לפיתוח התיירות בחדרה, וחברו אליהם מרכז סיור ולימוד "בשבילנו", המועצה לשימור אתרי מורשת בחיפה, קהילת חדרה של החברה להגנת הטבע, מוזיאון החאן וטל אמיר.
מגלים ענין רב בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
את הכנס כיבדו בנוכחותם ראש העיר צביקה גנדלמן וסגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי (שגם הנחתה), מנכ"ל המועצה לשימור אתרי מורשת עומרי שלמון, "מ יו"ר חברת "נחלים" הרב בנצי נורדמן, מנכ"ל מרכז סיור ולימוד "בשבילנו" אורי מאור, ובעלים במלון רמדה ריזורט בחדרה עודד תורג'מן.
מסיירים במערב העיר צילום: דוברות העירייה
כמיטב המסורת, גם הפעם עסק המושב הראשון בפן ההיסטורי, אותו פתחה עדנה זיידמן, נכדתו של תנחום חנקין ממייסדי המושבה חדרה. בהמשך סיפרה ד"ר רינה רייניץ-אידן על תוכניתו של יהושע חנקין להקים עיר נופש תיירותית מצפון לשפך נחל חדרה. התוכנית אמנם לא יצאה לפועל, אך בשטח נותרו כמה מבנים שמספרים את הסיפור.
רות בקי-קולודני, שכתבה את הספר "אם תלכי עימי" על סיפורה של אולגה חנקין, תיארה את השפעתה הרבה של מי שעל שמה נקראה השכונה המערבית בעיר על כל מפעל גאולת-האדמות של בעלה. יוחאי חלפון, דוקטורנט במחלקה ללימודי א"י באוניברסיטת חיפה, הפתיע את הנוכחים וסיפר כי ב-50 שנותיה הראשונות חדרה הייתה כמעט מנותקת ממערך התחבורה הארצי. מסתבר שהעיר, המתגאה כיום בסמיכותה לצירי התנועה האורכיים החשובים בישראל, לא תמיד היתיה כזו.
במושב השני, שהוקדש לאוצרות הטבע המגוונים הסובבים את העיר, תיארו צליל לבין מרשות הטבע והגנים ואני הלפרין מעמותת "שומרי המפרץ" את עולם החי והצומח העשיר שבשמורת תל גדור. מנהל רשות הנחלים במשרד להגנת הסביבה אייל יפה, דיבר על פרויקט שיקום נחל חדרה, ועדי ברש, דוקטורנטית וחוקרת כרישים מאוניברסיטת חיפה, הגדירה את שגשוגה של אוכלוסיית הכרישים בשפך הנחל כ"נס של ממש", שאין דוגמתו בכל הים התיכון.
המושב האחרון עסק בפיתוחה התיירותי של העיר לצד הצורך בשימור משאבי הטבע שלה. פתח אותו עו"ד מתניה כחלון, מנכ"ל "נחלים"- החברה לפיתוח התיירות בחדרה, בתארו את התוכניות המגוונות הנרקמות לאורך רצועת החוף. מנגד טען סמנכ"ל החברה להגנת הטבע ניר פפאי, כי חלק מהפרויקטים הללו עלולים לסכן את האקו-סיסטמה הייחודית של האזור, וניסה להתוות חלופות אחרות. את המושב סיכמה אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי, שתיארה את אתגרי השימור אל מול הפיתוח במערך האורבני.
לאחר ארוחת צהריים יצאו המשתתפים לחוות את הדברים באופן בלתי אמצעי. איתן עומר ועדי ברש הדריכו את הסיור בפארק נחל חדרה. חיליק מדור-חיים, מוותיקי החוקרים והמדריכים בחדרה, הוליך את המטיילים בשבילי חוף גדור ו"המפרץ הסיני", ויוכי משל נגע בסיורו בסיפוריה ההיסטוריים והעכשוויים של שכונת גבעת אולגה.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.