בגבעת אולגה נחנך רחוב ע"ש המחנך האהוד שפעל במשך עשרות שנים לקידום ילדים ובני נוער בשכונה
רחוב על-שמו של איש החינוך משה פסטרנק ז"ל, נחנך בגבעת אולגה, במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן ורבים מבני משפחתו.
את הטקס הנחתה סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי העומדת בראש ועדת השמות של העירייה, והוא התקיים בהשתתפות מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברי הנהלת העיר, תושבי השכונה ומוקירי זכרו.
משה פסטרנק היה איש חינוך ותיק ואהוד בשכונת גבעת אולגה. בשנות ה-50, עוד בטרם פעלו בארץ מתנ"סים למיניהם, ראה את צורך השעה ופתח מועדון לילדי השכונה, אשר אליו היו נוהגים להגיע לאחר שעות הלימודים, והמשיך לנהל את המועדון במשך עשרות שנים. בשנת 1961 התרשמו פרנסי העיר מעשייתו, והחלו לתמוך בפעילות המועדון.
גנדלמן, יחזקאלי ומשפחת פסטרנק
משה היה ניצול שואה אשר ראה כל ילד כאילו היה בנו ודאג לו בכל מאודו. הוא היה הראשון שאבחן את צורכי הילדים ודאג להם מעבר ללימודים פורמליים. המועדון היווה מסגרת לימודים בלתי פורמליים, אף זאת בטרם מושג זה היה מוכר. פעמים רבות פעל כעובד סוציאלי וכמתווך בין ההורים לילדיהם. הוא נהג ללכת לביתם של נערים בעייתיים וסייע להם במציאת עבודה כדי שלא ידרדרו לרחוב, ובמקביל פעל למניעת שימוש בסמים בקרב בני הנוער בשכונה.
פעילותו רבת השנים לקידום הילדים והנוער בוצעה בהתנדבות וללא שביקש שכר. אחד מחניכיו של פסטרנק הינו ניסים דנגור, לימים איש חינוך ומנהל בית הספר "אור לטף". לדברי דנגור, משה היווה עבורו אוניברסיטה של החיים ופנס שהאיר את דרכו כאשר הפך בעצמו למחנך ולאב.
דנגור אף היה בין התושבים ששלחו לוועדת השמות את ההמלצה החמה לקרוא רחוב על-שמו של פסטרנק. לדברי הממליצים, תקצר היריעה מלהביע את תרומתו של משה פסטרנק להוויה של ילדי גבעת אולגה בין השנים 1950 עד 1973. הוא נפטר בשנת 2009, ועד היום עדיין מדברים עליו בשכונה בהוקרה רבה. באופן סמלי לעשייתו בקרב ילדים ובני נוער וחזונו בפיתוח מסגרות של חינוך בלתי פורמלי, נחנך הרחוב על-שמו בסמוך למתנ"ס גבעת אולגה הממשיך את העשייה החינוכית בשכונה.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.