בתום דיון משפטי שנמשך למעלה מ-5 שנים סעיפי האישום קרסו כמו קוביות הדומינו בזו אחר זו עד שבסופו של דבר נותר אישום אחד קטן ושולי. סייעו לכך, הסתירות הרבות בגרסאות השוטרים. הסניגור שי לוי: "השופטת קבעה שהשוטרים שיקרו והעיכוב שלו כלל לא היה חוקי"
מדובר בפרשה שהסתיימה בסוף השבוע שעבר בבית המשפט השלום בנתניה, כאשר תושב שדה יצחק, בן 42, בעל עסקים המוכר בחדרה, נדרש בתחילת שנת 2011 על ידי שוטר לעצור בצד הדרך בקטע שבין מחלף נתניה למחלף חבצלת בטענה כי שוחח בטלפון הנייד במהלך הנהיגה. לנאשם נרשמו שתי דוחות תנועה בגין נהיגה ללא רישיון רכב ושימוש בטלפון נייד תוך כדי נהיגה.
בכתב האישום נטען כי בתגובה לכך, החל הנאשם לקלל את השוטר תוך שהוא פולט לעברו "בשבילי זה כלום האלף שקל האלה זה שעת עבודה, אבל לך שהכסף ילך לתרופות". משביקש השוטר לעכב את הנאשם לתחנת המשטרה, הוא נמלט מהמקום עם רכבו, תוך שהוא עולה עם גלגל הרכב על רגלו של השוטר. כתוצאה מכך נגרמה לשוטר חבלה בדמות שבר בקצה הציפורניים של רגל שמאל.
בגין העובדות שתוארו בכתב האישום, יוחסו לנאשם עבירות של תקיפת שוטר כדי להכשילו בתפקיד, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו והעלבת עובד ציבור. מכתב האישום עולה עוד כי הנאשם הודה בביצוע עבירה של העלבת עובד ציבור אך כפר בביצוע שתי העבירות האחרות שיוחסו לו.
עורך הדין שי לוי. "העיכוב כלל לא היה חוקי" (צילום: שלומי גבאי)
לטענת הנאשם הוא נסע ברכבו מהמקום למרות בקשת השוטר אך גלגל רכבו לא עלה על רגלו של השוטר. עוד נטען על ידי ההגנה כי לא היה כל בסיס חוקי לעיכובו של הנאשם ולפיכך אין לראות בנסיעתו מן המקום, לאחר שחתם על דוחות התעבורה, משום הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
במהלך הדיון מסרו השוטרים את גרסותיהם תוך שבית המשפט מגלה סתירות רבות בין עדויות השוטר המתלונן ומתנדב המשטרה ששימש עד מרכזי בפרשה לבין מה שצויין על ידם בדוחות שלאחר האירוע. השופטת הדס רוזנברג שיינרט ציינה כי "בגרסאותיו של המתלונן נתגלו סתירות ותמיהות, המקשות על היכולת לאמץ את עדות המתלונן, לפיה עלה הנאשם עם גלגל רכבו על כף רגלו של המתלונן, יתרה מכך חלק מדברי המתלונן אינן עולים בקנה אחד עם עדותו של עד התביעה אשר עד לאירוע". לפיכך החליטה השופטת שיינרט לזכות את הנאשם מחמת הספק מעבירה של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות.
גם במקרה האישום השני שהתייחס להפרעה לשוטר במילוי תפקידו מצא בית המשפט סתירה בעדותו של המתלונן לבין עדותו של מתנדב המשטרה אשר התקשה לתמוך בעדות המתלונן ולפיכך החליטה השופטת שיינרט גם במקרה זה לזכות את הנאשם מאישום של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ולהרשיע אותו באישום של העלבת עובד ציבור בלבד. לבקשת הסניגור עורך הדין שי לוי נענתה השופטת שיינרט לדחות את הטיעונים לעונש לחודש מרץ.
עורך הדין שי לוי סניגורו של הנאשם אמר: "למרות הקושי המובן לנהל הגנה מול אמרתו וגרסתו של שוטר ביהמ"ש קיבל את עמדת הנאשם, האמין לו ולא חשש לקבוע כי לא להאמין כלל לשוטר שבשטח. צר לי שהנאשם שייצגתי היה צריך לעבור את כל ההליך בבית המשפט. עוד נבוא חשבון הוצאות עם המדינה ועם השוטר. גם תביעה אישית כנגד השוטר תילקח בחשבון".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.