ד"ר מרווה מטאנס רופאת נפת חדרה במשרד הבריאות, חתמה על צוו הפסקה מנהלי, מיידי לפני שימוע, למסעדת "אצה" במתחם מיקס בחדרה.
ד"ר מרווה מטאנס רופאת נפת חדרה במשרד הבריאות, חתמה על צוו הפסקה מנהלי, מיידי לפני שימוע, למסעדת "אצה" במתחם מיקס בחדרה.
"הריני להודיעך כי בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים , התשכ '' ח 1968 , להלן: "חוק
רישוי עסקים" אני מוציאה בזאת צו הפסקה מנהלי , צו סגירה המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר
הפועל מטעמך, להפסיק באופן מידי את הפעלת העסק "מסעדת אצה" מתחם מיקס צה"ל 35 חדרה... אני מוציאה את הצו בשל ממצאי הביקורת שנערכה בעסק זה ביום 21.06.26 על ידי מפקחת המחלקה לבריאות הסביבה מלשכתנו.
בביקורת זו נמצאו ליקויים תפעוליים ומבניים חמורים ומצב תברואי ירוד המסכנים את בריאות
הציבור באופן חמור ומידי. נוכח חומרת הממצאים קיים חשש ממשי כי בהעדר צו סגירה תהווה
האכילה במקום סכנה מידית לבריאות הסועדים במקום . על כן, בשל מידיות הסכנה לבריאות הציבור וחומרתה, אני מוציאה צו הפסקה מנהלי לפני שימוע ".
עוד צוין בצוו כי העסק פועל ללא רישיון ופירוט הליקויים ארוך מאוד.
להלן עיקר הליקויים שנצפו בעת הביקורת:
מחסן :
1 נמצאה סחורה מונחת על הרצפה, הרצפה לא נקייה אריחים שבורים, מדפים עם
הצטברות לכלוך וחלודה.
2 מקרר ירקות נמצא עם סימני חלודה ולכלוך.
3 המקפיא אינו מסודר ונמצאו בו אריזות עוף שהופשרו והוקפאו בשנית.
4 במחסן חסרה תאורה מספקת.
מטבח :
5 . אזור כניסת הספקים מלוכלך מאוד נמצא נוצות ולשלשת יונים.
6 . התקרה אינה שלמה ואינה אטומה לכניסת מזיקים. צינורות וברזלים גלויים לעיין.
7 . במדור שטיפה וחיטוי ירקות נמצא מזון מוכן )כגון: אטריות נודלס וכנפיים עוף לאחר
טיפול תרמי(, וכן נמצא בשר בהפשרה בתוך קערה עם נודלס. חשש לזיהום צולב.
8 . במטבח נמצא קיר גבס המפריד בין אזור שטיפת ירקות לבין הפס החם. הקיר אינו שלם
נראו תיקנים יוצאים מהפתח בקיר.
9 . התאורה אינה מספקת במטבח ובמחסן.
10 . באזור הפס חם נמצא הצטברות לכלוך ושומנים. הקיר אינו רחיץ ונמצא מלוכלך.
11 . באזור שטיפת כלים נמצאו אריחי ריצפה שבורים והצטברות מים מתחתיהם.
12 . נמצאו רטבים וסלטים שהוכנו במקום ללא סימון תאריך הכנה.
13 . במדור בשר נמצא חזה עוף גולמי ובשר גולמי לצד כנפיים עוף מטוגן. בנוסף נמצא סיר
אידוי מונח על משטח העבודה. אין הפרדה בין מזון גולמי למזון מוכן. אין הפרדה בין
בשר לבעלי כנף. חשש לזיהום צולב.
14 . אין מחיצת הפרדה בין מדור עבודה בשר לבין מדור עבודה בעלי כנף.
15 . מקרר הפשרת עוף נמצא לא תקין בטמפרטורה של 16 מע"צ. העוף נמצא בתהליך הפשרה
ללא סימון תאריך הפשרה. מקרר מלוכלך– הושמד על ידי הווטרינר.
16 . במקרר הפשרת דגים נמצא סלמון שהופשר במשך זמן ממושך וללא סימון תאריך הפשרה
– הושמד על ידי הווטרינר.
17 . במקרר ירקות גולמיים נמצאו ירקות חתוכים לאחר שטיפה. מעל המקרר נמצאו סירים
עם סימני שמן ולכלוך.
18 . במקרר רטבים נמצאו קופסאות עם עוף בתהליך וקופסאות עם דגים בתהליך ללא תיעוד
– הושמד על ידי הווטרינר.
19 . בסמוך למדרגות המובילות למחסן נמצא קיר חשוף עם צינורות גלויים )גלגלון כיבוי אש(,
על הרצפה יש הצטברות לכלוך ומים.
אזור הגשה :
20 . נמצא קיר שבור ואינו רחיץ, עם הצטברות לכלוך.
21 . במקרר תחתון נמצאו סלטים ורטבים ללא תאריך הכנה.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!