שורדת השבי עמית סוסה תזכה בפרס היוקרתי של מזכיר המדינה האמריקאי
עמית סוסנה, שנחטפה מביתה בקיבוץ כפר עזה והוחזקה בשבי חמאס במשך 55 ימים, היא אחת משמונה נשים מרחבי העולם שיזכו בפרס הבינלאומי "נשים אמיצות" לשנת 2025 של מזכיר המדינה של ארצות הברית – פרס שמוענק לנשים פורצות דרך שהפגינו אומץ לב יוצא דופן ומנהיגות מעוררת השראה.
את הפרס תעניק לסוסנה הגברת הראשונה של ארצות הברית, מלאניה טראמפ, בטקס חגיגי שיתקיים ב-1 באפריל במחלקת המדינה בוושינגטון, בהשתתפות מזכיר המדינה מרקו רוביו.
מאז שחרורה, עמית פועלת לקידום המאבק להחזרת החטופים ומדברת בגלוי על האלימות המינית הקשה שחוותה בשבי. עדותה האמיצה – כולל במועצת הבטחון באו״ם – הפכה אותה לקול בינלאומי משמעותי במאבק לחשיפת השימוש באלימות מינית כנשק במלחמה. חשיפתה הובילה נשים נוספות לצאת לאור עם סיפורן, והובילה להעלאת הנושא לסדר היום הבינלאומי.
לאחר טקס הענקת הפרס, תצטרף סוסנה לשאר הזוכות בתוכנית המנהיגות הבינלאומית למבקרים (IVLP) – תוכנית הדגל של מחלקת המדינה האמריקאית, שנועדה לפתח שיתופי פעולה עם נשים מובילות בתחומי זכויות אדם, משפט, חברה וקהילה.
עמית סוסנה:
״אני גאה מאוד לקבל את פרס הבינלאומי נשים אמיצות ממזכיר המדינה האמריקאי . אני מקבלת את הפרס הזה בשם הנשים האמיצות שנלחמו ב-7 באוקטובר באומץ בלתי נתפס, כשלחמו נגד הטרור בבתיהן.
אני מקבלת אותו, בשם הנשים שלחמו במלחמה, זו לצד זו עם חבריהם החיילים, ובשם הנשים שסבלו בשבי - שמצאו כוח זו בזו, עוזרות זו לזו לשרוד את הבלתי נתפס ולצאת מחוזקות עוד יותר.
אני מקבלת את הפרס הזה עבור האמהות, הרעיות, האחיות והבנות שנלחמות כעת בכל ליבן למען שובם של יקיריהם.
הפרס הזה מגיע ברגע קריטי. החטופים לא יכולים לחכות. עם כל יום שעובר, הסבל שלהם גדל, וסיכויי ההישרדות שלהם פוחתים. אני קוראת לעולם לפעול - להחזיר אותם הביתה עכשיו.
אני מודה לנשיא טראמפ ולממשלו על מאמציו בעיסקת החטופים וסומכת שהם ימשיכו במאמצים שלהם עד שהחטוף האחרון יהיה חופשי".
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
נתניה מציגה: ארבעה כוכבים עולים במדע
אלון גרינברג אורי אוסטין הדסה גרונוב ויותם מלכה ייצגו את נתניה בתחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025...
פלאשנט לוקאלי | 20.3.2025
הוא משלנו
דובר צה"ל החדש אפי דפרין הוא בוגר אורט יד ליבוביץ...
פלאשנט לוקאלי | 18.3.2025
"פורשת בתחושת סיפוק משאירה מועצה איתנה"
...
פלאשנט לוקאלי | 14.3.2025
"העמק הוא חולמות"
כנס "העמק הוא חולמות" התקיים במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת כחלק מאירועי יום האישה הבינלאומי לשנת 2025...
פלאשנט לוקאלי | 13.3.2025
מדברים על זה
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
פלאשנט עסקים | 18.3.2025
החשיבות של ביטוח ועד בית
...
פלאשנט עסקים | 17.3.2025
"מורשת יהדות גיאורגיה וחיזוק הקהילות"
...
פלאשנט לוקאלי | 14.3.2025
תאונות עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.3.2025
איך לחשב עלות שיפוץ חדר אמבטיה?
...
פלאשנט עסקים | 11.3.2025
רשלנות במקום העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 7.3.2025
איך לאתר נהגים וחברות הסעה בניו יורק?
...
פלאשנט עסקים | 6.3.2025
איך עובד התהליך של בניית מצבה?
...
פלאשנט עסקים | 4.3.2025
איך להכין וופל בלגי עם מכונה?
...
פלאשנט עסקים | 2.3.2025
אימון פילאטיס מכשירים - כל היתרונות
...
פלאשנט עסקים | 2.3.2025
איזה שתלים הכי טובים לשניים? מדריך לבחירה נכונה
...
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.
הישר מאיטליה: בלב הרצליה פיתוח נערכה מסיבת השקה של אולם התצוגה החדש של חברת אומגה דור, למותג ILVE בבעלות אנשי העסקים אשר ומירב בן הרוש, יבואני מוצרי חשמל מובילים מאיטליה. אולם התצוגה נפתח לציבור הרחב, עם תצוגה מרהיבה של מותגים איטלקיים ובראשם מותג ILVE. לאירוע הוזמנו 300 אדריכלים, מעצבי פנים, אנשי עסקים וגולת הכותרת היתה מתחם אירועים שהוקם במיוחד לאירוע , שכלל גם הפקת תצוגת אופנה של המותג האיטלקי Pinko על שטיח אדום שנפרס באמצע הרחבה ובו צעדו זו אחר זו 20 אדריכליות ומעצבות מובילות, עם בגדי המותג איטליה. מאות האורחים נהנו מאוכל איטלקי, קוקטיילים משובחים, וזרי פרחים אישיים לכל אורח. חן דנינו מיכאלו ומזי מיכאל מקדימה, נבחרו להופיע בתצוגת האופנה כאחת המעצבות המובילות.
שירי חגואל סיידון משתפת: ״פרלמנט הילדים העירוני: דור העתיד צומח כאן - נהניתי לשמוע את הילדים ואת הצעותיהם הבוגרות. ילדים מכל העיר נפגשים, חולקים דעות, משכנעים, מתעדפים וגם מוציאים לפועל יוזמות בתחומי איכות הסביבה וקיימות, ספורט, חדשנות ומדע. תודה לממונה על החינוך, חברתי למועצת העיר, ורד פטל, לנורית גבאי מנהלת אגף היסודי ולגלעד עזר מנהל מחלקת מיזמים חינוכיים על הובלת הפרויקט הנהדר״.