שורדת השבי עמית סוסה תזכה בפרס היוקרתי של מזכיר המדינה האמריקאי
עמית סוסנה, שנחטפה מביתה בקיבוץ כפר עזה והוחזקה בשבי חמאס במשך 55 ימים, היא אחת משמונה נשים מרחבי העולם שיזכו בפרס הבינלאומי "נשים אמיצות" לשנת 2025 של מזכיר המדינה של ארצות הברית – פרס שמוענק לנשים פורצות דרך שהפגינו אומץ לב יוצא דופן ומנהיגות מעוררת השראה.
את הפרס תעניק לסוסנה הגברת הראשונה של ארצות הברית, מלאניה טראמפ, בטקס חגיגי שיתקיים ב-1 באפריל במחלקת המדינה בוושינגטון, בהשתתפות מזכיר המדינה מרקו רוביו.
מאז שחרורה, עמית פועלת לקידום המאבק להחזרת החטופים ומדברת בגלוי על האלימות המינית הקשה שחוותה בשבי. עדותה האמיצה – כולל במועצת הבטחון באו״ם – הפכה אותה לקול בינלאומי משמעותי במאבק לחשיפת השימוש באלימות מינית כנשק במלחמה. חשיפתה הובילה נשים נוספות לצאת לאור עם סיפורן, והובילה להעלאת הנושא לסדר היום הבינלאומי.
לאחר טקס הענקת הפרס, תצטרף סוסנה לשאר הזוכות בתוכנית המנהיגות הבינלאומית למבקרים (IVLP) – תוכנית הדגל של מחלקת המדינה האמריקאית, שנועדה לפתח שיתופי פעולה עם נשים מובילות בתחומי זכויות אדם, משפט, חברה וקהילה.
עמית סוסנה:
״אני גאה מאוד לקבל את פרס הבינלאומי נשים אמיצות ממזכיר המדינה האמריקאי . אני מקבלת את הפרס הזה בשם הנשים האמיצות שנלחמו ב-7 באוקטובר באומץ בלתי נתפס, כשלחמו נגד הטרור בבתיהן.
אני מקבלת אותו, בשם הנשים שלחמו במלחמה, זו לצד זו עם חבריהם החיילים, ובשם הנשים שסבלו בשבי - שמצאו כוח זו בזו, עוזרות זו לזו לשרוד את הבלתי נתפס ולצאת מחוזקות עוד יותר.
אני מקבלת את הפרס הזה עבור האמהות, הרעיות, האחיות והבנות שנלחמות כעת בכל ליבן למען שובם של יקיריהם.
הפרס הזה מגיע ברגע קריטי. החטופים לא יכולים לחכות. עם כל יום שעובר, הסבל שלהם גדל, וסיכויי ההישרדות שלהם פוחתים. אני קוראת לעולם לפעול - להחזיר אותם הביתה עכשיו.
אני מודה לנשיא טראמפ ולממשלו על מאמציו בעיסקת החטופים וסומכת שהם ימשיכו במאמצים שלהם עד שהחטוף האחרון יהיה חופשי".
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.