באירוע מיוחד במעמד ראש העיר נתניה אבי סלמה כלל ביטוח ופיננסים ועמותת נגישות ישראל יוצאים בפרויקט לאומי להנגשת חופי הים בישראל
חופי הים הם מהמשאבים הציבוריים המשמעותיים ביותר בישראל, מרחב של חופש, פנאי, בריאות ושייכות. עבור כחצי מיליון אנשים עם מוגבלות בתנועה, מילדים ועד קשישים, נכון לקיץ 2026 החוויה הזו עדיין אינה נגישה באופן מלא.
למרות קו החוף הארוך והמגוון של ישראל, מרבית החופים אינם מונגשים בכלל, ואחרים מונגשים באופן חלקי בלבד, לעיתים באמצעות תשתיות ישנות, או שבילים שאינם מגיעים עד קו המים. כך נוצר פער ממשי בין הזכות ליהנות מהים באופן מלא נגיש ושוויוני לבין היכולת לממש אותה בפועל.
הנגשת חופים אינה מותרות, אלא חלק מהזכות לשוויון, לבריאות ולאיכות חיים, עבור אנשים עם מוגבלות ועבור בני משפחותיהם. לים יש ערך פיזי, רגשי, העצמתי וחברתי ייחודי: האפשרות להגיע אליו, לשהות מול המים ולהיכנס אליהם יחד עם בני משפחה וחברים היא חלק מחוויית חיים מלאה ושוויונית.
מתוך תפיסה משותפת שלפיה המרחב הציבורי צריך להיות פתוח ונגיש לכלל הציבור, עמותת נגישות ישראל וכלל ביטוח ופיננסים יוצאות יחד בפרויקט לאומי-חברתי להנגשת חופי ים ברחבי ישראל. את הפרויקט יזמה ומנהלת חברת אג'נדות.
החוף הראשון בארץ שמונגש באופן מלא הוא סירונית - נתניה. בקיץ 2026 בשלב הראשון יונגשו שישה חופים, בשיתוף הרשויות המקומיות נתניה, נהריה, אשדוד, חיפה, חוף הכרמל, ועכו. בהמשך צפוי הפרויקט להתרחב לחופים נוספים ברחבי הארץ.
הפרויקט מתמקד לא רק באפשרות להגיע לחוף, אלא ביכולת להגיע ממש עד ולתוך המים ולהיות חלק מחוויית הים. בכל אחד מהחופים יותקן שביל ייעודי ונגיש וכיסאות מיוחדים לכניסה למים ולתנועה על חול הים ומותאמים לאנשים המתקשים בהליכה, המיובאים במיוחד מחו”ל על ידי גולן לקס. השביל יותקן על החול ויגיע עד קו המים, ובסופו, בסמוך לים, תוקם רחבה נגישה שתאפשר לאנשים עם מוגבלות לשהות בקרבת המים, בשונה מפתרונות הממוקמים באזורים המרוחקים מקו החוף.
כחלק מהערכה יסופקו גם שני כיסאות מיוחדים, המאפשרים תנועה על החול הרך והתקרבות למים, לרבות כניסה אליהם.
השבוע הושק החוף הנגיש בסירונית בשותפות עם עיריית נתניה ובאמצעות קרן נתניה, שנרתמה למיזם ומסייעת רבות בהפקתו בחוף הרחצה של הרשות ובפרסומו למשפחות ולתושבים עם מוגבלות.
גלי שבד, משנה למנכ”ל, מנהלת מערך שיווק ואסטרטגיה בכלל ביטוח ופיננסים:
"כלל ביטוח ופיננסים רואה באחריות החברתית חלק בלתי נפרד מהפעילות שלנו ומהאופן שבו אנחנו מבקשים להשפיע על החברה בישראל. לאורך השנים פעלנו במגוון תחומים כדי לייצר השפעה חברתית משמעותית, והפרויקט הזה הוא דוגמה נוספת לאופן שבו מחויבות לערכים הופכת לעשייה ממשית בשטח. הנגשת חופי הים נוגעת במשהו מאוד יומיומי, האפשרות של כל אדם ליהנות מהמרחב הציבורי, להיות עם המשפחה והחברים ולחוות את הים באופן שוויוני. החיבור עם נגישות ישראל ועם הרשויות המקומיות מאפשר לנו לקחת את המחויבות הזו צעד קדימה וליצור שינוי ממשי, שיאפשר לאנשים עם מוגבלות לא רק להגיע לחוף, אלא להגיע עד המים וליהנות מהם. אנחנו גאים לקחת חלק במהלך שמחזק את השוויון, את השייכות ואת החוסן של החברה הישראלית".
יובל וגנר, יובל עמותת נגישות ישראל:
עמותת נגישות ישראל המובילה בישראל את קידום הנגישות בישראל גאה ומתרגשת ביותר מהשותפות במהלך המשותף עם כלל ביטוח והרשויות המקומיות לשיפור הנגישות בחופים. חשוב להבין שמטרת הנגישות הינה "לאפשר" להשתתף בנוחות ולהשתלב ביחד עם כולם לחיות חיים נורמאליים כמו כולם ולמרות החיים עם קשיי המוגבלות. ואין מיזם הנגשה ישראלי כך כך חשוב כמו נגישות לים – כי ים נגיש זו ישראליות!
ראש העיר נתניה, אבי סלמה: "אני מברך על כך שכל תושב ותושבת, ללא יוצא מן הכלל, יוכלו ליהנות מחופי הים שלנו באופן שוויוני, עצמאי ומכבד. אני מברך על השותפות החשובה שמאפשרת להפוך את החזון הזה למציאות ולהנגיש בחוף סירונית, עוד יותר מבעבר, את הים עד קו המים. מרגש לראות אנשים שעבורם להיכנס למים זה לא משימה פשוטה, נהנים מהחוויה המיוחדת אצלנו בחופי העיר".
שיתוף הפעולה בין כלל ביטוח ופיננסים לעמותת נגישות ישראל מחבר בין הידע והניסיון המקצועי של נגישות ישראל בתחום ההנגשה לבין המחויבות החברתית של כלל, במטרה ליצור שינוי תשתיתי ממשי ולאפשר לאנשים עם מוגבלות ולבני משפחותיהם ליהנות מחופי הים באופן שוויוני, בטוח ועצמאי יותר.
את שיתוף הפעולה יזמה ומנהלת חברת אג’נדות, חברת אימפקט המתמחה בפיתוח אג’נדות שיווקיות-חברתיות עבור מותגים, תוך חיבור לארגונים חברתיים מובילים.
עיריית נתניה מקימה 5 גינות יום הולדת ברחבי העיר
...
פלאשנט לוקאלי | 14.10.2026
מאכילים חתולי רחוב? כך עושים זאת נכון
...
פלאשנט לוקאלי | 11.10.2026
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
מדברים על זה
הושפלתם במקום העבודה? יתכן ומגיע לכם פיצוי ואחוזי נכות
...
פלאשנט חוק ומשפט | 18.10.2026
ירושה של 25 מיליון שקל לבן הספרית: בית המשפט ביטל את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 17.10.2026
נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026
בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...
פלאשנט עסקים | 3.10.2026
הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026
נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026
מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026
לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...
פלאשנט עסקים | 22.9.2026
השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026
בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2026
42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.