חדרה: ניתן היתר להקמת ה"סינמה סיטי". הסיעות הדתיות: הוא לא יפתח בשבת!
גד כספי יום ראשון,
1 בפברואר 2015, 15:00
ראש העיר, צביקה גנדלמן, חתם על היתר הבנייה לסינמה סיטי וסלל את הדרך להקמת המתחם שצפוי להרחיב את אפשרויות הבילוי והפנאי בעיר. "סינמה סיטי" החדש יכלול מתחם בתי הקולנוע ומתחם מסחר, ובסך הכל 5,600 מ"ר.
מתחם הבילויים והתרבות סינמה סיטי יכלול 10 בתי קולנוע, אולם תיאטרון עם 550 מקומות, הצגות, מופעי מוסיקה, קתדרה להשכלה, מסעדות, בתי קפה ועוד. המתחם יכיל קומפלקס מסעדות ובתי קפה של הרשתות המובילות הפועלות במתחמי סינמה סיטי ברחבי הארץ.
בנוסף צפוי כי המתחם, שיקדם את הבילוי, התרבות והעסקים בעיר, יספק גם מאות מקומות תעסוקה. חברת "ניו ליניאו סינימה" יזמית מתחמי סינמה סיטי בארץ ובעולם, מוחזקת בחלקים שווים על ידי האחים לאון ומשה אדרי, יעקב כהן, חברת מטרופולין (בבעלות משפחת חדידה) וקרן שמרוק. החברה תקים את המתחם כתוספת בקומה העליונה במתחם MIXX שהקימה חברת "פוליגון" בבעלות קובי מימון.
מתחם MIXX הוקם בחדרה במהלך 2011 כמרכז מסחרי דו קומתי בשטח בנוי של כ-22 אלף מ"ר כולל גגונים וקירוי מעל הכניסה הראשית, כ-17 אלף מ"ר שטח עיקרי עם חניון עילי ונגישות פתוחה לשטחי המסחר מהחניון.
ראש העיר, צביקה גנדלמן, חתם על היתר הבנייה לסינמה סיטי. (צילום: גד כספי)
"עיריית חדרה השלימה את חלקה בהבאת הפרויקט לעיר. אני מאמין שהיזמים יפעלו במהירות להקמת המתחם שחשיבותו בקידום תרבות הפנאי בחדרה", אמר השבוע גנדלמן. גנדלמן אף ציין את תרומתו של חבר המועצה שי ברכה, הממונה על תיק תעשיות ועסקים בעירייה, שסייע לקבלת ההיתר באמצעות פתיחת חסמים בין היזמים לצוות המקצועי בעירייה.
שי ברכה אמר השבוע, "כעירייה הכנו את הקרקע ונתנו את כל האישורים. עכשיו הכל בידי בעלי מתחם mixx והסינמה סיטי. מבחינתי זו הייתה משימה מספר 1 מאז שנכנסתי לתפקיד כחבר הנהלת העיר, וזו בדיוק המשמעות של להיות נציג ציבור ובמיוחד מחזיק תיק התעשיות והעסקים, שהכל נעשה למען ולטובת העיר וקידום העסקים בה".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.