כחלון היה אחת הדמויות המשמעותיות ביותר בקרב קהילת לוב בנתניה ובלט בפעילותו הציונית
העירייה חנכה השבוע כיכר על שם שלום כחלון ז"ל בפינת הרחובות ששת הימים וגורדון, בהשתתפות סגן ראש העיר וממלא מקומו, שלו אלגלי וכן בני משפחת כחלון.
כחלון היה אחת הדמויות המשמעותיות ביותר בקרב קהילת לוב בנתניה. הוא בלט בפעילותו הציונית, מילא שורה של תפקידים ברמה המקצועית והקהילתית, עשה למען המסורת והמורשת היהודית, ובתפקידו האחרון כיהן כמנהל לשכת המס בעיר.
בתו, תיקי גולדנברג היטיבה לתאר את האיש ואת פעילותו.
גולדנברג: "יש אנשים שהחותם שהם משאירים אחריהם אינו נמצא רק בתמונות ובזיכרונות המשפחה. הוא נותר גם ברחובות העיר, במוסדות שהיו שותפים להקמתם, ובסיפור חייהם של האנשים שבהם נגעו לאורך הדרך. עבורנו, בני משפחתו של שלום כחלון ז״ל, אבא היה אדם כזה.
שלום כחלון נולד בשנת 1933 בזליתן שבלוב. נפטר בכב׳ חשון 2014.
כבר כנער, במסגרת פעילותו ב״צופים העבריים״, נחשף לרעיון ארץ ישראל, ובו הלכה והתחזקה הזיקה לארץ והכמיהה לעלות אליה.
על רקע הפרעות נגד יהודים, האיום המוחשי על חייהם והקשר העמוק לארץ ישראל, עלה אבא לארץ בשנת 1950 באונייה ״גלילה״. הוא התגייס לצה״ל ולחם במלחמות ישראל, ביניהם מלחמת סיני, ששת הימים ומלחמת יום כיפור.
עם השנים הפכה העשייה הציבורית והחברתית לחלק בלתי נפרד מחייו. הוא שימש מדריך במעברת בית ליד, עבד באיגוד המקצועי והיה מזכיר סקטור הנוער העובד, עד שמונה למנהל לשכת המס המיתולוגית בנתניה. בתפקיד זה שירת את תושבי העיר במשך כ-40 שנה, עד לסגירת לשכת המס.
עבור אבא, התפקיד מעולם לא היה רק מקצוע. הוא ראה בו שליחות. במהלך שנות עבודתו פגש אנשים רבים, הקשיב להם, סייע להם ופעל עבורם במסירות, באחריות וביחס אנושי וחם.
אחד הדברים שהיו יקרים במיוחד לליבו היה הקשר עם קהילת יוצאי לוב. אבא פעל רבות למען התושבים בעיר וביניהם בני קהילת יוצאי לוב וסייע להם במסגרת עבודתו ובחייו הציבוריים.
בתקופה שבה שימש מדריך במעברת בית ליד, היה שותף למאמץ לעידוד תושבי המעברה לעבור ממגורים זמניים לבתי קבע בעיר נתניה.
עבור אבא, זו הייתה דרך לשמור על קשר, על מסורת ועל תחושת שייכות, ובעיקר – להיות שם עבור אנשים שהיו זקוקים לעזרה.
העשייה הקהילתית שלו באה לידי ביטוי גם בהיותו ממייסדי בית הכנסת ״שערי צדק״ בנתניה. עבורו בית הכנסת היה הרבה מעבר לבית תפילה. הוא היה מקום של קהילה, משפחתיות, מסורת וחיבור בין אנשים. תרומתו להקמת בית הכנסת ולפעילות סביבו הייתה חלק בלתי נפרד מהעשייה הציבורית והקהילתית שאפיינה את חייו.
הרעיון להנציח את שמו נולד במשפחה מתוך הרצון לתת ביטוי לעשייה הרבה שלו ולתרומתו לקהילת יוצאי לוב ולתושבי העיר בכלל".
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
פלאשנט לוקאלי | 14.9.2026
מדברים על זה
נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026
בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...
פלאשנט עסקים | 3.10.2026
הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026
נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026
מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026
לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...
פלאשנט עסקים | 22.9.2026
השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026
בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2026
42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף בהילולת בושאייף המסורתית, המהווה חלק משמעותי ממסורתה וממורשתה המפוארת של יהדות לוב. במהלך הערב הסתובב אלגלי בין המשתתפים הרבים ועלה לבמת האירוע ובירך את הקהל. אלגלי איחל למשתתפים ולכל בית ישראל בריאות, שמחה, שפע ובשורות טובות.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!