ג'ומיק סמסונוב ז"ל, הוכתר כיקיר המושבה לפני מספר שנים. כהצדעה לפועלו הציבורי רב השנים כיקיר התאחדות האיכרים, כיו״ר מל״ח, יו״ר הרוטרי, יו״ר מכבי זכרון שנים רבות וחבר הנהלת מכבי ישראל אשר העניקה לו אות יקיר מכבי ישראל.
ג׳ומיק סמסונוב השאיר אחריו שבט גדול הכולל 29 ילדים ונכדים ונכדות. בנו ירון סמסונוב ורעייתו יהודית ממשיכים את המורשת החקלאית בזכרון ומתגוררים עם הבת ליאת וחמי בחצר סמסונוב במרכז המושבה זה הדור השישי.
ג׳ומיק המשיך מורשת חקלאים דור רביעי ממייסדי חדרה, זכרון ועתלית. רעייתו עדנה (89) גם היא ממשפחת מייסדי זכרון יעקב, משפחת אברמוביץ שאביה אברהם היה מפקד ההגנה במושבה, לצד חתנו לעתיד עמנואל סמסונוב.
ג׳ומיק היה מאחרוני וסמלי דור תש״ח. הוא לחם בהגנה במקביל לפיקוד על לח״י. בשיחוב שהיה אפשרי רק במושבות כמו זכרון בה לחמו המחתרות בשיתוף פעולה נדיר. על פעולותיו סיפר ג׳ומיק רק בשנתיים האחרונות.
במלחמת השחרור לחם ופיקד על מחלקה אצל המג״ד משה דיין. פיקד על מחלקת המרגמות במבצע ״דני״ של שחרור לוד ורמלה והגבעות עליהן תבנה שוהם.
סמסונוב לחם בקרבות הנגב ובהם כיס פלוג׳ה, שחרור באר שבע ואשקלון. היה בדרך לכיבוש אל-עריש אך בלחץ אמריקאי עצר בן-גוריון את השיירה שדהרה לאל עריש באין מפריע אחרי שהצבא המצרי התפרק. ולראייה, צ.ה.ל צירף לשיירה את הזמרת יפה ירקוני.
מכאן המשיך סמסונוב להשתתף בחמש מלחמות ישראל: מלחמת השחרור 48, סיני 56, ששת הימים 67 ויום כיפור 73.
ספדו ראש המועצה המקומית אלי אבוטבול שהעלה על נס את ערכיו והתנדבותו של ג׳ומיק למען הציבור בזכרון: ״זכרון תזכור את יקיר המושבה לעולם״.
כן ספדו רב המושבה, ישראל קרניאל, יו״ר התאחדות האיכרים שהעלה על נס את השנים הרבות שסמסונוב הקדיש לחקלאות.
חתנו אריה קלמנזון תיאר את הצג האנושי של ג׳ומיק כאבא, סבא וסבא רבא שחינך שבט שלם על אהבת האדמה והמדינה.
בנו גיל סמסונוב, הקביל את חיי ג׳ומיק לחיי המדינה שנולדה ביום ה׳ באייר, יום הולדתו העשרים. ״מילדותו התגייס להובלת רימונים של אצ״ל ולח״י בשליחות סבו ואליהו לנקין מאצ״ל, בנערותו התגייס ללח״י והוביל פעולות רק כאשר קיבל אישור ממפקדו בהגנה וממפקדו בלח״י. ביומו הראשון בצה״ל הוכרזה מדינת היהודים והוא לחם בקרבות רבים במלחמה ובחמש מלחמות ישראל״.
|