המשפט של ראש עיריית חדרה לשעבר, צביקה גנדלמן, מגיע לסיומו. "לקחו שמונה שנים מחייו של אדם טוב. אדם שתורם למדינה מגיל צעיר" מסכם עורך דינו ליאור אפשטיין
שמונה שנים, לאחר פשיטה של להב 433, מעצר של חמישה ימים, כתבי אישום ביום שאביו נפטר, אין ספור תרגילי השהייה של הפרקליטות, המשפט של ראש עיריית חדרה לשעבר, צביקה גנדלמן, מגיע לסיומו.
כתב האישום השקרי כנגדו ימחק על כל ארבעת סעיפיו ותמורת כך גנדלמן יודה בעבירה קלה מאוד של אי מילוי חובה רשמית.
במסגרת הליך גישור שהתקיים בפני נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט אלי לוי, הגיעו הצדדים להסכמה כי כל העבירות המיוחסות לו יימחקו, השופט יכתוב כתב אישום חדש שסעיף האשמה בו יהיה אי מילוי חובה רשמית.
בכתב האישום המקורי, נטען כי גנדלמן מחק מיומן הפגישות הממוחשב פגישות רגישות. עוד נטען כי נעשה ניסיון להערים על מבקש חופש המידע באמצעות חיוב בהערכת שעות מנופחת – במטרה להרתיעו.
לאורך כל הדרך טענו עורכי הדין של גנדלמן – עורכי הדין עמית חדד, ליאור אפשטיין ונועה מילשטיין – כי החקירה כללה פעולות לא חוקיות, ובהן התקנת מצלמות סתר בלשכת ראש העיר ושימוש באמצעי ריגול מסוג "פגסוס". השופט שדן בתיק, שלמה בנג'ו, כיום שופט מחוזי, העביר את התיק לגישור וחמישי האחרון הודיעו הצדדים כי ההליך צלח.
עו״ד ליאור אפשטיין, סנגורו של גנדלמן: "לקחו שמונה שנים מחייו של אדם טוב. אדם שתורם למדינה מגיל צעיר. גיבור ישראל. הוא עשה טעות, הוא נבחר מטעם "יש עתיד" ועשה קואליציה עם ש״ס. אין תקומה לדבר כזה. אי אפשר לשים מצלמה בלשכה של ראש עיר. זה לא שטאזילנד. איך דבר כזה קורה במדינה דמוקרטית?". אפשטיין הוסיף כי המערכת פעלה ללא הבחנה: "מגיע חוקר, מסתכל בחומר, רואה שאין שוחד, שיש בלבולי מוח, וזורק את התיק. אבל המכונה הזאת ממשיכה, בלי רוורס ובלי ברקס. מישהו היה צריך לעצור את זה"
השבוע יוצג ההסדר לבית המשפט. טרם הוחלט מה יהיה העונש, וכל צד יוכל לטעון באופן חופשי.
עורכי הדין עמית חדד, ליאור אפשטיין ונועה מילשטיין מסרו בתגובה: ״כפי שטענו מתחילת ולאורך כל הדרך, מדובר בהאשמות שווא מופרכות. בשנת 2018 נעצר צביקה גנדלמן בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים ועוד שורת עבירות. כדי לנסות ולהוכיח את החשדות נגדו, משטרת ישראל חצתה את הקווים והתקינה מצלמות סתר שלא כדין ואף השתילה רוגלה אסורה אצל בת זוגו".
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.