בזיכרון זאת אפליקציה חדשה שמציעה לסייע לאתר קבר ומצבה לפי שם ותאריך פטירה, ולקבל צילום של המצבה ומיקום מדויק שלה על מפה של בית הקברות
עד לא מזמן, חברת "בזיכרון" עסקה בעיקר בחידוש מצבות. מנהלי החברה הצעירה, שהוקמה לפני שנה וחצי נדרשו במהלך העבודה למפות את בתי הקברות על מנת שיוכלו להגיע לכל המצבות כדי לעבוד עליהן.
במהלך תהליך המיפוי, הגיעו בחברה למסקנה שכל התהליך הזה יכול לסייע מאוד לציבור הרחב, והרעיון לאפליקציה חינמית של איתור קברים ומצבות נולד. זה לא קונספט תלוש: אחד הדברים שמאוד מקשים על מבקרים בבתי עלמין הוא איתור הקבר. אנשים רבים ומשפחות רבות שמגיעים להתייחד עם יקיריהן, נדרשים לכתת רגליים בחום או בקור, והרבה פעמים טועים בדרך. וזה לא עניין של מה בכך – השבילים ארוכים, הכל דומה, ההתברברות עלולה לקחת הרבה זמן, שלא לדבר על אנשים מבוגרים שמתקשים בהליכה. הרעיון באפליקציה היה למנוע את כל כאב הראש הזה מהציבור, ולאפשר גישה נוחה ומהירה ישירות לקבר.
על פי נתונים , בישראל נפטרים מדי שנה כ-60 אלף בני אדם. העלות הממוצעת של מצבה בארץ עומדת על כ-9,500 שקל, אבל טווח המחירים רחב מאוד – בין 4,000 ל-80 אלף שקל. הכל בהתאם לעיצוב ולחומרי הגלם הנבחרים. שוק המצבות השנתי בישראל נאמד בכ-570 מיליון שקל.
שוק חידוש המצבות גם הוא צובר תאוצה. בישראל יש היום כשתי מיליון מצבות. בשל תנאי האקלים בארץ, כ-90% מהמצבות נדרשות לחידוש כל 4-5 שנים. עלות חידוש מצבה נע בין 490 ששקלל-1,500, תלוי במצב המצבה. במקרים מסוימים יש צורך בהחלפת חלקים, מה שמוסיף לעלות הכוללת.
שוק חידוש המצבות השנתי עומד כיום על כ-8,000 מצבות בשנה, עם תחזית להכפלת מספר זה בשל המודעות הגוברת והטרנדים ברשתות החברתיות, כמו פייסבוק. בשנה הראשונה לפעילותה, בזיכרון חידשה מעל 4,000 מצבות.
לדברי ארטיום מנילוב מייסד בזיכרון בשנים האחרונות, הודות לרשתות החברתיות כמו פייסבוק ואינסטגרם, יש עלייה במודעות הציבור לחשיבות התחזוקה של מצבות. מגמה זו מובילה לעלייה משמעותית בביקוש לחידוש ושימור מצבות. לדבריו, הרבה פעמים קבלני מצבות מציעים לאלה שמבקשים לחדש, מצבה חדשה שעלותה יכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים.
|