פרדס חנה: צה"ל והאקדמיה מובילים תוכנית לפיתוח מנהיגות
גד כספי יום שני,
29 בדצמבר 2014, 09:09
בימים אלו, החלה לפעול בתיכון החקלאי בפרדס חנה, התוכנית "ברנקו וייס" לפיתוח מנהיגות טכנולוגית בהובלת חברת NESS טכנולוגיות ישראל ובשיתוף אגף התקשוב בצה"ל וגופי אקדמיה.
שני פרויקטים לעידוד מצוינות מצטרפים למגוון התוכניות הפדגוגיות בפרדס חנה כרכור. בשבועות האחרונים יצאה לדרך בתיכון החקלאי "ברנקו וייס" של המועצה המקומית תוכנית חדשה לפיתוח מנהיגות טכנולוגית, תוכנית אשר פותחה על ידי חברת NESS טכנולוגיות ישראל בשיתוף אגף התקשוב בצה"ל וגופי אקדמיה ישראליים.
התוכנית החדשנית מיועדת לתלמידי כיתות ט' ומטרתה להכשיר את הדור הצעיר בתחום הפיתוח והמחקר הטכנולוגי. לפרויקט זה חברו גופים מובילים מתחום המחקר, האקדמיה והייטק בישראל בכדי לגבש תוכנית לימודים רב תחומית ומקיפה המתמקדת בביו-טכנולוגיה, ננו-טכנולוגיה והנדסת תוכנה. מטרת התוכנית הינה להכשיר את דור העתיד שיהווה את חוד החנית של העשייה הטכנולוגית הישראלית, תוך פיתוח יכולת חשיבה גבוהה ויכולות מנהיגות.
מנהלת אגף החינוך אילנה זגול וראש המועצה חיים געש. (צילום: באדיבות המועצה)
התוכנית הרב תחומית נמשכת על פני 4 שנים ובמהלכה אגפי התקשוב והמודיעין בצה"ל ממיינים את התלמידים המשתתפים ליחידות צבא מובחרות. באמצעות מפגש שבועי וסמינר קיץ התלמידים נחשפים למגוון תכנים בהם: אתיקה ומוסר בעידן הטכנולוגי, מדעי המוח, חקר החלל, מנהיגות אפקטיבית ושיטות מחקר מתקדמות יכולות עבודת צוות מיומנויות לכתיבת עבודה אקדמית יצירתיות ועוד. בסיום התוכנית מפתחים התלמידים רעיון חדשני ופורץ דרך המורכב מעבודת מחקר אקדמית.
עוד החליטו אגף החינוך במועצה המקומית והנהלת התיכון החקלאי "ברנקו וייס" על פתיחת כיתת מופת למצוינות בבית הספר בשנת הלימודים הבאה, תשע"ו. כיתת המופת הינה כיתה ייחודית למצוינות לימודית בדגש על מתמטיקה, מדעים, ומצוינות אישית וחברתית. הכיתה מיועדת לתלמידים בעלי זיקה למתמטיקה ומדעים, מוטיבציה לימודית גבוהה, והתנהגות למופת.
דרכי ההוראה, ובהתאם לכך הלמידה, מתואמות ליכולות התלמידים, כאשר המורים מחויבים בהכשרה על ידי מכון מופת בכדי להתאים את דרכי ההוראה לכיתה. בכיתת מופת למצוינות ניתן דגש ללמידה מבוססת חקר, רמות למידה גבוהות והצבת אתגרים אינטלקטואליים ופדגוגיים לתלמידי הכיתה המצטיינים.
לדברי ראש מועצת פרדס חנה כרכור, חיים געש, "אחד האתגרים המרכזיים של מערכת החינוך הארצית והמקומית הוא לספק מענה הולם וייחודי לקבוצות השונות והרבות של התלמידים, לחזק את החלשים, לאתגר את המצטיינים וכן לאפשר חינוך על פי תפיסות עולם שונות- דתי, אנתרופוסופי, דמוקרטי . התוכנית למנהיגות טכנולוגית וכן כיתת המופת נועדו להביא את המצטיינים למיצוי יכולות ולהעניק להם כלים לבניית אופק אישי וחברתי ההולם את כישוריהם.
תפקידנו במערכת החינוך הוא לאתר את המצטיינים בתחומים שונים ולסייע בהפיכתם למנהיגים של המחר. תוכניות אלו מעניקות דגש למובילים בהייטק ובטכנולוגיה באקדמיה ובמדעים, תחומים אשר צפויים להיות חלק מרכזי ומשמעותי גם באתגרי המחר. "
מנהלת אגף החינוך במועצה, אילנה זגול, מציינת כי:" שמנו לנו למטרה לעודד ולטפח מצוינות בכלל ובתחומי המדעים והמתימטיקה, בפרט, על מנת לאפשר מענים לצרכים השונים של התלמידים והתמודדות עם אתגרי המדע והטכנולוגיה של עולם המחר.
תכניות כאלו חושפות את התלמידים לנושאים מתקדמים מתחום המדע והטכנולוגיה וסוללות בפניהם דרך לעידוד יוזמות חינוכיות ולהיותם חלק מדור המנהיגות העתידית.
הקשר בין בתי הספר לבין מרכזי ההעשרה כמו "מופת" ו"נס טכנולוגיות" מחזק את צוותי ההוראה ומעודד את התלמידים להשתתף בתחרויות ארציות ובינלאומיות במדעים".
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.