עיריית חדרה חתמה על טופס 4 לבניין של חברת גינדי שבו קרסו מרפסות לפני שנה. מדובר בבניין מס' 2 (המזרחי), הכולל 9 קומות ו-38 יחידות דיור, ברחוב נחל פרת 3 בחדרה.
טופס 4 נחתם לאחר השלמת חיזוק כל המרפסות בבניין ולאחר שעבר את כל הבדיקות, הן על-ידי העירייה והן על-ידי המהנדס ישראל דוד מטעם חברת גינדי.
כזכור, לאחר קריסת המרפסות בדצמבר 2013, הכריזה העירייה על הבניין כמבנה מסוכן וביטלה את אישור האכלוס שלו. החברה הגישה בקשה לטופס 4 חדש, והובהר לה כי האישור ינופק רק לאחר השלמת כל האישורים הנדרשים.
לאחר השלמת חיזוק המרפסות על פי היתר הבנייה התקף נדרשה חברת גינדי להמציא מחדש את כל האישורים לרבות הוכחת יציבות המבנה לאחר קבלת תוצאות כל הבדיקות, כולל בדיקות ההעמסה, וכן אישור מחלקת הפיקוח על הבנייה והפיתוח, אישור פיקוח עליון, אישור תאגיד המים, אישור מהנדס למקלט וממ"ד, אישורי איכות הסביבה, תברואה, כבאות, פיתוח כבישים, אישור נגישות ועוד.
עם השלמת השלבים האמורים התקיים במקום סיור עם מנכ"ל העירייה ועם הצוות המקצועי של העירייה כדי לוודא שהמבנה עונה לדרישות טופס 4. לאחר שהתקבל אישור של מהנדס על כך שאין מניעה להוציא טופס 4, נחתם האישור.
הונפק טופס 4 לבניין של חברת גינדי שבו קרסו מרפסות לפני שנה (צילום: גד כספי)
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".
מאחורי הקלעים בהיכל התרבות נתניה: אלעזר פרץ לצד אומן החושים מני הולנדר ואלינור אברג׳יל מלכת היופי לשעבר ואושיה מקומית, הגיעו להצטלם לסדרה חדשה בערוץ 13. אומן החושים מני קורא את המחשבות של אלינור אברג׳יל בזמן הצילומים. אהבנו ופרגנו!
ב-7 באוקטובר נולדה קהילת נובה, עמותה שפועלת להשיב את התקווה, ולתמוך בשורדים. רשת מוזס שופ מצטרפת לעשייה ותתרום 10% מהכנסות ה-HEART BURGER, כתרומה לעמותת קהילת שבט הנובה, אשר פועלת בין היתר למען שיקום, תמיכה ובנייה מחדש של הקהילה שנפגעה באירוע ה - 7 באוקטובר. הפעילות נערכת החל מחודש אוגוסט ועד ה-1.11 בכל סניפי רשת מוזס שופ ובאתר ההזמנות של הרשת.