המועצה האזורית חוף הכרמל בשיתוף מועצה אזורית עמק חפר, עיריית חדרה ומועצה מקומית זכרון יעקב הגישו השבוע בג"צ כנגד תמ"א 37ח' שאושרה בממשלה בסוף אוקטובר 2014.
העתירה הוגשה כדי להבטיח כי גם מתקני הגז העתידיים יוקמו הרחק בים.
כזכור מתקני הקליטה וטיפול בגז הטבעי עליהם נאבקו המועצה ומטה מאבק התושבים במשך כ- 5 שנים, יוקמו בים אך כפי שעולה מהגשת הבג"ץ המאבק לא תם, שכן תמ"א 37ח' מתייחסת גם להקמת מתקנים עתידיים ומכאן שהמדינה השאירה פתח לכך כי מתקנים עתידיים יוקמו ביבשה.
התביעה מתבססת על כך כי מתקני הטיפול בגז הטבעי צריכים להיות ממוקמים רחוק בים, בעתירה שהגישה המועצה והרשויות השותפות מוצגות שלושה סוגיות עקרוניות לעתיד טיפול בגז הטבעי.
מפגינים נגד הקמת מתקני הגז סמוך לחוף. (צילום: דוברות חוף הכרמל)
הנקודה הראשונה נוגעת בכך כי מדובר בתכנית עמומה מאוד, רחבה וגמישה שתלווה את מדינת ישראל לאורך שנים רבות ובצורה זו תאפשר ליזם התורן לבנות על פי רצונו ומבלי יכולת של המועצות והתושבים להגיב.
הנקודה השנייה נוגעת בדרישה של הרשויות לחייב את מינהל התכנון להכניס במסגרת הוראות התמ"א את החלטת המדיניות המהותית שנקבעה במועצה הארצית לגבי עדיפות טיפול מקסימאלי בים, וזאת על מנת שהדבר יקבל תוקף גם בהווה וגם בעתיד.
הנקודה השלישית היא שבמסגרת התביעה למימוש טיפול מקסימאלי בים יוטבע מנגנון שיחזיר את המתחמים היבשתיים לייעודם המקורי כריאות ירוקות לאחר שלא ישתמשו בהם לטובת התמ"א הספציפית בתום 5 שנים (כפי שצפוי להתרחש).
במועצה האזורית חוף הכרמל ובמטה מאבק התושבים ציינו השבוע כי ימשיכו להיאבק כל מנת שהתביעה הצודקת תכלל בהוראת החוק גם מה שיבטיח כי גם מתקני קליטת הגז העתידיים יוקמו הרחק בים.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!