גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, מבצע התרמות הדם המסורתי בזיכרון יעקב.
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, מבצע התרמות הדם המסורתי בזיכרון יעקב. את ההתרמה המסורתית יזם נשיא כבוד ארגון תורמי הדם ויו"ר ארגון תורמי הדם לשעבר שמעון רדליך כבר בשנת 1997 ומאז ועד היום, מקיימים בזיכרון יעקב את המסורת להצלת חיים לזכר הנופלים וזו השנה ה-30 ברציפות למבצע ההתרמה לזכרם. במהלך השנים נאספו בהתרמות אלו למעלה מ-6,500 מנות דם שסייעו להציל את חייהם של כ-19,500 חולים ופצועים.
שירותי הדם של מגן דוד אדום מתמודדים עם מחסור במנות דם, מצב שעלול להוביל לבעיה באספקת דם לבתי החולים ולצה"ל. במד"א מציינים כי בתקופת החגים, ובמיוחד בפסח, נרשמת ירידה חדה בתרומות דם ומזהירים כי אם המצב לא ישתנה, עלולה להיפגע היכולת לתת מענה רפואי מציל חיים לחולים ופצועים.
התרמת הדם תתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, (ג' 21.4.26) בין השעות 08:00-13:30, בארבעה מוקדים שונים בזיכרון יעקב: במרכז מסחרי השמורה באולם קהילת ואהבת בקומה 2 חדר 318, בפאב 'הוביט' במדרחוב, בדרך שרה פינת דרך אהרון ובניידת התרמה 'במול זכרון' על כביש 4. בנוסף תתקיים התרמת דם גם בבית תבורי 1937 ברחוב גלעד 3 פרדס חנה בין השעות 08:00-13:30.
סמנכ"ל רפואה ושירותי הדם במד"א, ד"ר רפאל סטרוגו: "על מנת לשמור על מלאי הדם הנדרש במדינת ישראל, אנחנו צריכים לגייס בכל יום כ-1,200 תורמי דם מתנדבים וזו משימה לא פשוטה. למנות הדם הנתרמות מדי יום ברחבי הארץ יש חשיבות רבה בהצלת חייהם של חולים ופצועים, בהם גם חיילי צה"ל שמגינים על מדינת ישראל. היוזמה להתרמה קהילתית במושבה זיכרון יעקב וביישובי הסביבה פעמיים בשנה היא מרגשת ומהווה מודל לחיקוי. אני קורא לציבור להגיע ולתרום דם בנקודות ההתרמה ברחבי הארץ במשך כל השנה ובמיוחד בתקופת המחסור הנוכחית."
פרטים על מיקומי עמדות התרמות דם בתחנות מגן דוד אדום השונות ובמקומות ציבוריים נוספים ברחבי הארץ ניתן למצוא באתר האינטרנט של מד"א בכתובת https://www.mdais.org/blood-donation או בטלפון 03-5300400
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!