כך ראש עיריית נתניה במהלך סיור בפרויקט שוברי הגלים בנתניה
ףלקראת סיום פרויקט שוברי הגלים בנתניה, ביקר הבוקר ראש העיר, אבי סלמה עם מנכ"ל החברה הממשלתית להגנה על מצוקי חוף הים התיכון אילן לביא, בלוויית מהנדסת העיר, אדר' שרון פישמן וכן מ"מ מנכ"ל העירייה, אלון אהרון וראש מנהלת החופים, מור ברנס, בפרויקט הקמת שוברי הגלים לאורך חופי נתניה.
הפגישה נועדה לעקוב מקרוב אחר התקדמות הפרויקט ומוכנותו למסירה לעיר, זאת ומאחר שעבודות הקמתו של שוברי הגלים בין חוף איילנד לחוף לגון צפויות להסתיים תוך כשלושה חודשים. ראש העיר התרשם מרמת הביצוע הגבוהה ומהנכס המשמעותי שהעיר נתניה ותושבי הסביבה צפויים לקבל.
במהלך הפגישה – ביקש ראש העיר לבחון הקמת שני שוברי גלים נוספים בחוף צאנז, כחלק מקידום שוברים בצפון העיר, לבטיחות הציבור וייצוב המצוק.
בשלב זה משלימה החברה הממשלתית, שנוסדה לאחר עשור של מאבקים עירוניים, 12 שוברי גלים לאורך החופים, ממרכז העיר דרומה. ראש העיר מבקש כאמור לבחון בניית 2 שוברי גלים גם בצפונה של נתניה.
תזכורת לחשיבות ייצוב המצוק קיבלנו רק לאחרונה, לאחר שבערב החג השני קרס מקטע ממצוקי הכורכר בחוף צאנז, ובעקבותיו קרס גרם המדרגות המוביל לחוף ורק בנס לא היו נפגעים בגוף ובנפש. מדובר בחוף הנפרד היחידי הפועל בנתניה המשמש את המתרחצים הדתיים מנתניה ומחוצה לה.
ראש העיר, אבי סלמה: "הקמת שוברי הגלים בנתניה הינו פרויקט לאומי חשוב ומשמעותי. במסגרת הפרויקט מוקמים שוברי גלים ונעשית הזנת חול לצורך הרחבת רצועת החוף. הפרויקט מתפרש על פני כ – 3.5 ק"מ של רצועת חוף, אשר בעורפה המזרחי מתנשא מצוק כורכר המתנשא עד לגובה של 40 מטר. הפרויקט יאפשר לציבור הרחב ליהנות מהים ומהחופים בצורה נוחה ובטוחה."
אילן לביא, מנכ"ל החברה הממשלתית להגנות מצוקי הים התיכון: "ייצוב המצוקים לאורך רצועת החוף הוא אינטרס ציבורי קריטי לבטיחות הציבור, ולשמירה על המצוק והחופים בישראל. הפעולות שביצענו עד כה במסגרת ההגנות הימיות מוכיחות את עצמן, ואנחנו ממשיכים לפעול להשלימן. הקמת שוברי הגלים לאורך חופי העיר נתניה ישמרו על המצוקים והחופים בעיר, לרווחת תושבי העיר והסביבה. אני מודה לעיריית נתניה על שיתוף פעולה יוצא הדופן, שאיפשר את ביצוע הפרויקט החשוב הזה על הצד הטוב ביותר. נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם הרשויות החופיות לשמירה על המצוקים והחופים למען הציבור".
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.