שרשרת כשלים ורשלנות רפואית חמורה מצד צוותים רפואיים בקופת חולים 'כללית' ובבית החולים 'הלל יפה' הפכו אם לשלושה כבת 40 לסיעודית – כך נטען בתביעה שהגישה עו"ד אנה אונגר ממשרד עו"ד אונגר-שויגמן. התביעה הסתיימה לאחרונה בפשרה בסך כולל של יותר מ-3 מיליון שקלים.
על פי כתב התביעה, האישה, תושבת השרון, סבלה מגיל 35 ובמשך כשש שנים מתסמינים חמורים ומובהקים למחלה אוטואימונית הגורמת לקרישיות יתר של הדם, המכונהAPLA (תסמונת אנטי-פוספוליפיד).
האירועים החלו באוקטובר 2013, לאחר שהאישה ילדה את בתה השלישית בניתוח קיסרי דחוף בעקבות רעלת היריון. ימים ספורים לאחר הלידה היא אושפזה שוב בשל אי-ספיקת לב חריפה, ולאחר שחרורה אושפזה פעם נוספת כשהיא סובלת מתסחיף ריאתי ומפקקת ורידים עמוקה ברגלה השמאלית. בעקבות אירועים אלו הופנתה לבירור המטולוגי, ואובחן לראשונה חשד לקרישיות יתר.
האישה נשלחה לשורה ארוכה של בדיקות ואבחונים, אך חרף התסמינים הברורים ותוצאות בדיקות דם שאישרו באופן חד-משמעי שהיא לוקה בתסמונת APLA. מומחית להמטולוגיה מבית החולים הלל יפה קבעה נחרצות ובאופן שגוי שאין היא סובלת ממנה.
כתוצאה מהאבחנה השגויה, הרופאים רשמו לה טיפול שגוי, ובמקום לטפל בה בנוגד קרישה מסוג קומדין, נרשם לה נוגד קרישה לא מתאים מסוג קסרלטו.
לפי כתב התביעה, מצבה של האישה לא השתפר ואף החמיר, ובשנת 2020 היא לקתה באירוע מוחי חריף. על פי התביעה, בעקבות האירוע אושפזה האישה בבית החולים שיבא תל השומר, ורק שם היא אובחנה לראשונה עם APLA, אבחנה שהייתה אמורה להתבצע שנים קודם לכן.
בעקבות האירוע המוחי האישה סובלת מנזק נוירולוגי קשה ביותר, הכולל שיתוק בפלג גוף שמאל, פגיעה קוגניטיבית חמורה, הפרעות ראייה, קושי בדיבור ובבליעה, ולמעשה היא נקלעה למצב סיעודי מוחלט ולצמיתות.
לתביעה צורפה חוות דעת רפואית מטעם מומחה בכיר להמטולוגיה, שקבע חד-משמעית כי אילו הייתה האישה מאובחנת בזמן ומטופלת בנוגד הקרישה המתאים (קומדין), ניתן היה בסבירות גבוהה למנוע את האירוע המוחי ואת הנזקים החמורים שנגרמו בעקבותיו.
התביעה התנהלה בבית המשפט המחוזי בלוד, בפני השופטת שרון צנציפר-הלצמן, בסיומו פוצתה האישה ביותר מ-3 מיליון שקלים אליהם יתווספו גם תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי.
|