בוסקילה: “אני נכנס לשליחות בחרדת קודש — להצעיד את שירותי הדת קדימה למען העיר כולה.”
בישיבת מועצת העיר חדרה שהתקיימה לאחרונה , נערך טקס פרידה מרגש מחבר מועצת העיר היוצא, עו”ד אליהו בוסקילה, שמונה לאחרונה לכהן כיו”ר המועצה הדתית חדרה.
ראש העיר ניר בן חיים, חברי מועצת העיר, בכירי העירייה ונציגי הציבור הודו לבוסקילה על שירותו הציבורי המסור, על תרומתו הרבה למען הקהילה ועל עשייה ברוכה לאורך השנים לטובת כלל תושבי חדרה. בדברי הפרידה הדגישו את יכולותיו הגבוהות, את שיקול דעתו הנכון, ואת העובדה שהוא מהווה דוגמה ומופת לנבחר ציבור שפועל באחריות, צניעות וענווה — עם מסירות אמיתית לשליחות הציבורית.
ראש העיר וחברי המועצה איחלו לעו”ד בוסקילה הצלחה רבה בתפקידו החדש כיו”ר המועצה הדתית חדרה, והביעו ביטחון מלא כי ימשיך להוביל את שירותי הדת בעיר מתוך שליחות אמיתית ומתוך ראייה רחבה ועתידית.
חבר המועצה ויו”ר סיעת “המחנה המאמין” בועז ביטון אמר במהלך הישיבה: “אלי בוסקילה הוא דמות מיוחדת — איש עשייה אמיתי, חכם, מחובר לשטח ומלא רצון טוב. אני משוכנע שאלי יוביל את המועצה הדתית בחדרה קדימה וירים אותה לגבהים חדשים. הקשרים שלו, היכולת שלו לחבר בין עולמות, ההיכרות העמוקה עם הקהילות השונות בעיר, ובעיקר — הלב הגדול שלו והכישרון הנדיר שלו להוביל — כל אלו יחדיו מבטיחים לנו עתיד טוב ומפואר בשירותי הדת בעיר. הוא נכנס לתפקיד מתוך תחושת שליחות אמיתית, ואין לי ספק שהוא יהפוך את המועצה הדתית למודל לחיקוי. בשם כל חברי הסיעה ותושבי העיר — אני מאחל לו הצלחה גדולה.”
לאחר טקס הפרידה, נערכה בישיבה גם השבעתו של חבר המועצה החדש, משה אלמליח, שנכנס למועצת העיר במקומו של בוסקילה. אלמליח, המכהן כמנכ”ל גחש”א – חברה קדישא חדרה, חוזר למועצת העיר לקדנציה נוספת.
במהלך הישיבה נשא בועז ביטון דברי ברכה חמים גם למשה אלמליח ואמר:
“משה היקר, אני מברך אותך על כניסתך המחודשת למועצת העיר חדרה. אנחנו יודעים שבקדנציה הקודמת פעלת ללא לאות למען מוסדות החינוך, למען קהילות התורה ולמען חיזוק הזהות היהודית בחדרה. אני בטוח שגם הפעם תמשיך במסירות אין קץ לפעול למען הציבור ולמען חיזוק מוסדות התורה והחינוך בעיר. יש לך את הכישורים, את הניסיון ואת הלב הגדול לעשות טוב לעיר הזאת — ואני מאחל לך שתצליח בשליחות החשובה הזאת.”
בסיום הישיבה, הודה אליהו בוסקילה בהתרגשות רבה לראש העיר, לחברי המועצה ולכל השותפים לדרך:“אני מסיים היום את תפקידי כחבר מועצת העיר, אך נכנס לשליחות ציבורית לא פחות משמעותית — לעמוד בראש המועצה הדתית בעיר חדרה. זו זכות עצומה שאני מקבל בחרדת קודש, להמשיך את דרכו של אחי ז”ל ולפעול למען חיזוק שירותי הדת, למען הקהילות, למען הילדים, הצעירים והמבוגרים כאחד. אני מודה לראש העיר ניר בן חיים, לחברי המועצה, לבועז ביטון היקר על האמון והחברות, ולכל השותפים שעמדו לצידי לאורך הדרך. בעזרת השם אפעל בכל כוחי, במסירות, בנחישות ובענווה להצעיד את שירותי הדת בעיר קדימה, ולבנות עתיד רוחני טוב יותר לעיר חדרה.”
אין ספק שמדובר במעמד מרגש המשלב סיום תקופה ופתיחתה של דרך חדשה, הן עבור עו”ד אליהו בוסקילה והן עבור משה אלמליח. חדרה ממשיכה להתחזק ולצעוד קדימה — עם נציגות ציבורית איכותית, מקצועית ומחויבת לשליחות הציבורית ולערכי התורה והמסורת.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!