מורה דרך מוסמך ואף הקים וניהל את בית הספר לתיירות אתגרית במכללת וינגייט. לאחרונה הוא הוסיף גם את התואר סופר לרשימת התארים שלו והשיק את ספר הביכורים שלו 'רוקדי הקדחת', שעוסק בסיפורה המיוחד של חדרה. ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, אירח השבוע את אבי ינוקא בלשכתו וקיבל ממנו עותק חתום
ספרו הראשון של אבי ינוקא - 'רוקדי הקדחת', פורש את חייהם של מתיישבי חדרה מיום שגמלה בלבם ההחלטה לעלות לארץ ישראל ולרכוש את אדמות חדרה ועד תום מלחמת העולם הראשונה, כאשר הצבא הבריטי כבש את ארץ ישראל מידי התורכים ונכנס בשערי חדרה. הרעיון של כתיבת סיפורה המיוחד והמרתק של חדרה בראשית ימיה, קינן בראשו של ינוקא, שנולד בחדרה וגדל בשכונת בית אליעזר, במשך שנים רבות, למעשה משנות ה 70, אך החל לקרום עור וגידים לפני כשש שנים, אז החליט ינוקא לאגד את המידע שאסף על העיר לאורך השנים באמצעות ספרות מקצועית, מאמרים שונים ומסמכים אותנטיים ממוזיאון החאן, לספר המתאר בפירוט רב את קורות חדרה בכל אחת משנותיה של המושבה בתקופה זו ועוסק בכל תחומי החיים במושבה, לצד תקציר האירועים המרכזיים שהתרחשו באותן השנים בעולם היהודי ובארץ ישראל.
לאחרונה, לרגל השקת הספר, אירח ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן בלשכתו את אבי ינוקא ואת ד"ר אריה לוקר, מנהל בית הספר תיכון חדרה בו עבד ינוקא שנים רבות כמורה לשל"ח וידיעת הארץ. ראש העיר גנדלמן, שקיבל מינוקא עותק של ספרו, בירך את ינוקא ועמד על החשיבות של הנחלת מורשתה המפוארת של חדרה, המציינת בימים אלה את שנת ה 131 להיווסדה, לבני ובנות העיר בעבר ובהווה.
ואכן כמי שנושא חדרה קרוב ללבו, ומגדיר את חדרה כסמל ודוגמא למדינה כולה, רואה ינוקא חשיבות רבה בהנחלת המורשת של חדרה, כפי שנאמר- 'דע מאין באת ולאן אתה הולך'. "אני מייעד את הספר בראש ובראשונה לבני חדרה הנוכחיים ולאלה שנולדו וגדלו כאן ועזבו את העיר," אומר ינוקא, "משום שאני חושב שכל בן חדרה צריך לשאת בגאווה את המקום ממנו הוא בא, גם אם הוא עזב אותה לטובת העולם הגדול."
ינוקא מעניק לראש העיר את הספר (צילום: דוברות העירייה)
למרות שכבנה של חדרה וכמורה ותיק לשל"ח וידיעת הארץ, הכיר ינוקא את חדרה על בוריה, היא מעיד שהופתע לגלות סיפורים פחות מוכרים על המושבה ומתיישביה הראשונים, אותם הוא מגולל בספרו בשילוב עם אנקדוטות משעשעות המעניקות לקוראי הספר הרגשת שותפות לחוויות המקוריות. בין דפי הספר, שעוסק כאמור בימיה ההיסטוריים של המושבה הקסומה חדרה, ניתן בהחלט למצוא הקבלות לימינו, המלווים בהתפשטות מחודשת של נגיף הקורונה, הגבלות וסגרים. כך לדוגמא, מגולל ינוקא את סיפור הסגר שהושת על יושבי ארץ ישראל בשנת 1894, כשחדרה המושבה ציינה 3 שנים להיווסדה, ואת התמודדותם של התושבים עם המצב הלא פשוט. "כשאנשים מגיעים היום לסף ייאוש" אומר ינוקא, "ההיכרות עם המורשת מעניקה את החוסן הנפשי וההבנה שהימים הקשים עוד יחלפו. זה מה שנתנו לנו המייסדים."
קהל שוחרי ידיעת הארץ, חוקרים, סטודנטים, מורי דרך ומדריכים ימצאו בספר עניין רב, אך בראש ובראשונה, הספר מיועד לקהל החדרתי בעבר ובהווה, ובמיוחד לתלמידים, מורים והורים.
בראשון שעבר התקיימה במרכז הקהילתי נאות שקד מבית "רגעים-העמותה לחינוך בלתי פורמלי", חגיגה לכבוד חג הסיגד. את האירוע הפיקו בשיתוף פעולה קורל שלי מנהלת המרכז יחד עם צוות 'גרעין אורית' וביניהם הרב אלמו. הילדים נהנו מהצגה בשם "עולים לירושלים", במהלכה עברו מסע מרתק של לימוד, נגינה וחוויה בדרך העולה לירושלים הבנויה! בהמשך הערב, נהנו האורחים מכיבוד, שתיה ותלבושות מסורתיות באווירת החג.
מקום חדש "ושבעת", נפתח בלב השוק עם אווירה אותנטית ומאכלים טובים. הגיעו לכבד את הבעלים שלום אטיאס והמנהלת איילת בן שמעון המון חברים, ביניהם סגן ראש העיר ים מאיר קרן ויעקב ברנס. בהצלחה!
הנהלת ובכירי רשת המסעדות BBB מנתניה חזרו השבוע, רגע לפני החורף הקר, מסיור קולינרי בן ארבעה ימים, בבודפשט בירת הונגריה. בראש המשלחת עמדו בעלי הקבוצה: אהובה תורג'מן ורון שולמן. כמו כן דדי דר - משנה למנכ"ל ומורן שלו, סמנכ"ל הרשת. המשלחת כללה כ-70 איש, שנהנו מסיור שכלל בין היתר אירוח במסעדות יוקרה מובילות בבודפשט, טעימות בהמבורגריות מיוחדות, סיור בבית הכנסת הגדול בעיר, טעימות יין במרתף מקומי, מפגשים עם שפים ועוד. נרשמה בקרב הקבוצה התלהבות מהמטבח המקומי, כך שכבר נבדקת האופציה להשיק המבורגר בסגנון הונגרי, במסעדות הרשת.
סיורי עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב- יפו בחודש נובמבר: סיור יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל, סיור מוזיקלי "הימים היחפים של תל אביב", סיור בעקבות שביל היין בנחלת בנימין, סיור קולינרי בנווה שאנן, סיור על בתי קולנוע ביפו, סיור בנמל תל אביב וסיור לכבוד כ"ט בנובמבר על שביל העצמאות ועוד. פרטים נוספים ביישומון דיגיתל שלי ובאתר. תהנו!