שני תושבי חדרה נאשמים כי סחטו באיומים כספים מתושב העיר שניהל קשר עם בחורה גרושה תוך שאחד מהם מתחזה לבעלה לשעבר
פרקליטות מחוז חיפה הגישה בסוף השבוע שעבר (חמישי) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום חמור כנגד שני תושבי חדרה בגין סחיטה באיומים של תושב חדרה על רקע רומנטי. הנאשמים נהגו להתחזות לאחר וסחטו מהמתלונן עשרות אלפי ש"ח.
המתלונן (55)ניהל בחודשים האחרונים קשר זוגי עם בחורה גרושה. במהלך חג הפסח השנה משנודע הדבר לגרוש של אותה הבחורה הוא שלח הודעת וואצאפ למכשיר הטלפון של גרושתו ודרש מהמתלונן להפסיק את הקשר עם גרושתו ואף איים עליו.
המתלונן בתמימותו סיפר לנאשם המרכזי (35) על אותו איום וזה החליט לנצל את חששו של המתלונן ולסחוט ממנו כספים. לשם כך הוא סיפר לנאשם השני (44) והשניים רקמו יחד מזימה כדי לסחוט מהמתלונן כספים.
הנאשמים החליטו כי הנאשם המרכזי יתחזה לגרוש של בת זוגו של המתלונן וידרוש כספים באיומים. השניים הצטיידו במכשיר טלפון אחר ובאמצעותו פנו אל המתלונן והחלו לדרוש סכומי כסף.
החבר הפך למסחטת כסף
ביום 19/9/21 שלח הנאשם המרכזי מהמכשיר שרכשו הודעת וואצאפ למתלונן תוך שהוא מציג את עצמו כגרוש של בת זוגו ודרש ממנו 3,500 שקלים בשל העובדה "כי הוא פגע בכבודו" וציין כי מוטב לו ל"סגור את זה יפה כדי שלא יהיו פאדיחות".
המתלונן שחשש כי הגרוש הוא זה שעומד מאחורי ההודעות המאיימות סיכם עם הנאשם המרכזי כי את הכסף יעביר לאדם אותו יפגוש סמוך לבנק הפועלים במרכז שכונת גבעת אולגה. באותו יום סמוך לשעה 19:46 משך המתלונן מחשבונו 3500 ש"ח וכעבור זמן קצר הגיע הנאשם השני מלווה באדם נוסף למקום המפגש ובעוד הנאשם השני ממתין ברכב הרנו ירד האדם האחר ואסף מהמתלונן את הכסף.
כעבור שלושה ימים ביום 22/9/21 שלח הנאשם המרכזי הודעת וואצאפ אל המתלונן בה טען כי המתלונן הסתיר ממנו מידע ,שהוא עשה טעות ועל טעויות משלמים. המתלונן אשר סבר כי הגרוש הוא זה שפונה אליו השיב כי לא עשה דבר וכי הוא פוחד.
עו"ד משה אורן (צילום: שלומי גבאי)
הנאשם המרכזי כתב למתלונן כי נודע לו כי הוא וגרושתו קיימו יחסי מין וכי אילו היה יודע זאת קודם היה דורש ממנו סכום גבוה ממה ששולם. המתלונן התחנן בפני הנאשם המרכזי שיניח לו וציין כי ידע כי אותה בחורה גרושה.
המתלונן אמר לנאשם המרכזי כי יש באפשרותו להעביר לו 2,000 שקלים מאחר ואין לו כסף, הנאשם המרכזי דרש ממנו 3,500 שקלים ורק אז יניח לו.
ביום 22/9/21 משך המתלונן מחשבונו סכום של 3,000 שקלים וסיכם עם הנאשם המרכזי כי מקום המפגש יהיה שוב ליד הבנק. באותו היום הגיע הנאשם השני עם בנו הקטין בן ה-14 וזה ירד מן הרכב ולקח את הכסף מהמתלונן.
ביום 26/9 פנה הנאשם המרכזי אל המתלונן וסיפר לו כי בימים הקרובים הוא נכנס לכלא וכי עליו להעביר לו 6,000 שקלים. בערב אותו יום הגיע הנאשם השני ברכבו מלווה באדם נוסף ובמעמד זה מספר המתלונן לאדם הנוסף 6,000 שקלים.
ביום 30/9/21 שלח הנאשם המרכזי הודעה למתלונן והציג את עצמו כחברו של הגרוש מאחר והגרוש נמצא בכלא וכי מעתה הוא יתנהל מולו בנושא. ביום 30/9/21 משך המתלונן מחשבונו 6000 ש"ח ולווה מאביו 4000 ש"ח נוספים וקבע את הנאשם המרכזי כי יפגשו באותו יום סמוך לבנק בגבעת אולגה.
בשעות הערב הגיע הנאשם השני ברכבו מלווה בבנו הקטין למקום המפגש והקטין ירד מן הרכב ואסף מהמתלונן את הכסף. ביום 4/10/21 פנה הנאשם המרכזי אל המתלונן והציג את עצמו שוב כחברו של הגרוש. הנאשם יצר מצג שווא וסיפר למתלונן כי הוא הסתכסך חברו הגרוש ודרש ממנו להעביר לו כסף כתמורה על כך שסייע לו להתנהל מול הגרוש המאיים.
המתלונן הבהיר לנאשם המרכזי כי אין לו כסף אולם הנאשם המרכזי התעקש ודרש 40,000 שקלים ולא הוא יפגע בקרובי משפחתו והחוב יצבור ריבית. הנאשם המרכזי לא נענה לתחנוני המתלונן ואמר לו שיארגן לו מידית 20,000 ש"ח מקרובי משפחתו ולא הוא ישלח לו אנשים שיפגעו בו. בהמשך לכך כעבור יומיים ב-6/10/21 שלח הנאשם המרכזי הודעות למתלונן ודרש בתקיפות את הכסף.
המתלונן הסביר לו כי פנה לבנק בבקשת הלוואה שטרם אושרה. הנאשם המרכזי השיב לו כי בשלב זה יסתפק בסכום של 10,000 שקלים אך בתנאי שהכסף יועבר בו ביום. המתלונן אמר לו שיש לו רק 3,000 שקלים ואת ה-7,000 שקלים יעביר בשבוע שלאחר מכן.
השניים סיכמו כי הנאשם השני יפגוש את המתלונן במקום הקבוע לשם העברת הכסף. בשלב זה פנה המתלונן למשטרת חדרה וסיפר כי הוא נסחט לאורך תקופה.
חוקרי המשטרה הורו לו להגיע לפגישה שנקבעה כשהכסף בידיו. המתלונן הגיע למקום המפגש מסר את הכסף לנאשם השני שהיה עם בנו הקטין ומיד זינקו עליו צוותי הבילוש שארבו במקום ועצרו אותו. למחרת נעצר גם הנאשם המרכזי לא לפני שהתקשר בעצמו למתלונן וסיפר לו כי הוא זה שעומד מאחורי כל הסחיטה וביקש ממנו לבטל את התלונה והבטיח להשיב לו את כל הכספים ששילם.
בחקירתו במשטרה הכחיש תחילה הנאשם המרכזי את המיוחס אולם ככל שהתקדמה החקירה והוטחו בו הראיות המפלילות כנגדו כולל הקלטות השיחות עם המתלונן הוא נשבר הודה והביע חרטה. בגרסה המתוקנת שמסר הפליל את הנאשם השני וטען כי הוא היה הרוח החיה מאחורי מזימת הסחיטה, הוא זה שרשם את מלל ההודעות המאיימות ואף טען כי לא קיבל כלופ מהכסף שנסחט.
הנאשם השני טען בחקירתו כי בסך הכל עבד כשליח מזדמן תמורת סכומי כסף פעוטים והוזמן באמצעות אפליקציית הטלגרם לאסוף את הכסף מהמתלונן בכל הפעמים. בעימות שערכו החוקרים בין הנאשמים התבצר כל אחד מהם בעמדתו והפליל את האחר.
הפרקליטות גם ביקשה מבית המשפט להאריך את מעצרם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם.
עו"ד משה אורן המייצג את הנאשם העיקרי:"ביקשנו דחייה מבית המשפט לצורך צילום חומרי החקירה ולאחר שהתיק יצולם ונבחן את הראיות אוכל להתייחס לכתב האישום."
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.