במטרה לקטוע את שרשרת ההדבקה מפעילה עיריית חדרה ביוזמתה "מוקד מבודדים". 7 סטודנטיות תושבות העיר מתקשרות מהמוקד מדי יום לתושבים מחויבי בידוד ומציעות עזרה. "מוקד המבודדים" מצטרף ל"מוקד החולים המאומתים" ו"לקו החם" שמפעילה העירייה מזה מספר חודשים
בכל בוקר הופכים משרדי אגף הרווחה של עיריית חדרה למוקד מבצעי. למעלה מ-20 מוקדנים מגיעים לעבודה, מקבלים רשימות מעודכנות ודואגים להתקשר לתושבי העיר ולהציע עזרה. מדובר בשלושה מוקדים שונים, שהוקמו בהנחיית ראש העיר, צביקה גנדלמן: הקו החם, מוקד החולים המאומתים והמוקד החדש יחסית – מוקד המבודדים. הרעיון זהה: לתת מענה לכלל התושבים ולספק להם צרכים רגשיים, כלכליים ולוגיסטיים.
בתקופה האחרונה התווסף כאמור המוקד החדש, מוקד המבודדים. 7 סטודנטיות חדרתיות, תושבות העיר, שמונהגות על ידי עדנה שרר, מגיעות מדי בוקר למשרדים ודואגות לוודא שכל התושבים שאמורים להיות בבידוד, מקבלים את כל העזרה שניתן, על-מנת להקל עליהם את ימי הבידוד. הצוות כולל סטודנטית אחת דוברת רוסית, אחת ששולטת בשפה האמהרית וכל היתר דוברות עברית ואנגלית.
המוקד המבצעי בעיריית חדרה (צילום: דוברות העירייה)
בעיריית חדרה רואים חשיבות רבה בהפעלת מוקד המבודדים, כחלק ממערך העירוני הכולל לקטיעת שרשרת ההדבקה. שרר, שבשגרה מתכללת פרויקטים ושירותים לניצולי שואה בעיר, מלווה את הצוות שמקיים למעלה מ-100 שיחות ביום, ומספרת על תגובות חמות במיוחד.
הסטודנטיות שמגישות עזרה (צילום: דוברות העירייה)
שרר: "הסטודנטיות מאוד משימתיות ומקצועיות. הן מנהלות שיחות עומק עם תושבים, ומעידות על כך שמרגישות חיוניות ונחוצות. הן מבינות היטב את החשיבות של התפקיד שלהן. מן הסתם השיחות היותר משמעותיות הן עם מבוגרים וקשישים. אנשים שאין להם כל כך רשת תמיכה בשוטף. כאלה שמחפשים מישהו שיקשיב להם וידבר איתם. אנשים שרוצים לפרוק. החשיבות של זה היא עצומה".
ויש גם תגובות אחרות, פחות נעימות?
"טווח התגובות די נרחב. יש תגובות של שביעות רצון ושמחה על זה שאנחנו מתקשרים ודואגים ושואלים לשלומם ורוצים לסייע, ויש תגובות של חוסר רצון לתת פרטים ולשתף פעולה, חוסר הבנה למה בכלל התקשרנו. לפעמים זה תלוי באופי של האדם, בנקודת הזמן שתפסנו אותו ובזמן שהוא נכנס לבידוד. אם הטלפון שלנו מגיע בימים הראשונים אז פחות מבינים את הצורך. אבל ככל שהאנשים נמצאים יותר זמן בבידוד הם צריכים יותר סיוע. ושוב, זה לא רק עזרה חומרית בתווי קנייה או בסלי מזון. לפעמים אנשים רוצים רק לדבר עם מישהו".
מה טווח הגילאים?
"מגיל 5 ועד 90. כל מי שמופיע ברשימת מחויבי הבידוד. אגב, מרבית האנשים לא מבקשים ולא צריכים סיוע, וזה מאוד משמח אותנו שיש סביבם תמיכה ועזרה. הסיוע המרכזי הוא בשינוע, לקנות עבורם אוכל או תרופות. יש גם בקשות לקבל ערכות תעסוקה לילדים במקרים שכל המשפחה בבית".
מה עושים במקרה שהתקשרתן לאדם שאמור להיות בבידוד ומתברר שהוא מפר בידוד?
"יש מקרים כאלה, לשמחתנו לא הרבה, אבל אנחנו לא על תקן שוטרים או פקחים. אנחנו מציעים עזרה. וכמובן שאם מישהו מפר בידוד מנסים להסביר לו את החשיבות. אבל אין לנו סמכות וגם לא רצון לאכוף את נושא הבידוד. יש גופים אחרים שדואגים לדברים האלה. אני יכולה לספר שבהחלט הצלחנו בכמה מקרים לשכנע אנשים שחשוב מאוד שישמרו על הבידוד, אבל לצערי יש עוד אנשים שמפרים את הוראת הבידוד".
להקשיב לצרכי התושב (צילום: דוברות העירייה)
זיוה היימברג, מנהלת אגף הרווחה בעיריית חדרה, מסבירה על חשיבות שלושת המוקדים ועל התפיסה הכללית שעומדת מאחורי הרעיון: "האגף שלנו משמש למעשה כמרכז שליטה, מתוך תפיסה שבמצב חירום אנו אחראים על האוכלוסייה. ובמצב הנוכחי ההכרח של כולנו הוא לשמור על בידוד וערבות הדדית על מנת לעבור את הגל הזה. המוקדנים שלנו מספקים שירות לאלפי אנשים, ומאוד חשוב לנו שהתושבים יבינו שאנחנו כאן בשבילם לכל בקשה מכל סוג שהוא. ויחד עם המוקד העירוני לא נשאיר פנייה אחת לא מטופלת או אזרחים שזקוקים לעזרה ולא קיבלו אותה".
ד"ר אסנת ספורטה, סמנכ"ל וראש מנהל חברה וקהילה בעיריית חדרה מסכמת: "המוקד החדש מצטרף למערך שלם של פעולות שאנו עושים, על-מנת לצמצם את התחלואה בעיר, ולהיערך ליום שאחרי הסגר. צריך לזכור שברגע שהסגר יסתיים, כל עיר תימדד לפי רמת התחלואה שלה, ואיכות החיים של התושבים תהיה פועל יוצא של הצבע שיקבע לה על-פי מודל הרמזור. ההנחיה של ראש העיר היא לעשות היום כל מה שאפשרי וצריך, כדי שביום שאחרי הסגר תושבי חדרה יוכלו לחזור לשיגרת פעילות ועסקים טובה ככל האפשר. לצורך כך אנו פועלים בשלושה מישורים: המישור ההסברתי, המישור התמיכתי והמישור האכיפתי. מוקד המבודדים הוא רכיב חדש שפיתחנו כחלק מהמישור התמיכתי, וזאת מתוך הבנה שלא פשוט להיות בבידוד, וככל שנסייע לתושבים שלנו להתמודד עם האתגר הזה, כך נקל עליהם את ההתמודדות ונמנע הדבקות נוספות. אני קוראת לכל תושב שזקוק לעזרה כלשהי, לפנות אלינו באמצעות מוקד 106, ולכל תושבי העיר להתגייס למאמץ העירוני להפיכת העיר מאדומה לצהובה".
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!