טלי אשחר גוטליב: "אני יזמת ומדריכת "הסיור הפרקולינרי". המשמעות של השם היא פרכור (הקיצור המקומי של פרדס חנה כרכור) + קולינרי. זהו סיור שבו יוצאים למסע קצר בפרדס חנה כרכור ומכירים אותה דרך מקומות האוכל שבה, הא.נשים שמאחוריהם והסיפורים שעומדים מאחורי המבנים והמתחמים. בסיור מבקרים בחמש תחנות אוכל ושתייה מגוונות, יושבים בהן בנחת, טועמים ומדברים, מכירים את בעלי העסקים, שומעים קצת על ההיסטוריה המקומית ונושמים את האווירה הפרדס חנאית הרגועה. העסק קיים כשנה וחצי".
מאין נולד הרעיון?
"במשך הרבה שנים הייתי עורכת של מגזיני קולינריה (דרך האוכל, גורמה, על השולחן). כל אחד מהם נסגר אחרי כמה שנים. ממש חוויתי על בשרי את מותו של הדפוס. לפני חמש שנים הפכתי להיות עצמאית והיום אני עורכת וכותבת תוכן ועורכת לשון.
במקביל לשינוי המקצועי עברתי עם המשפחה שלי מבנימינה לפרדס חנה כרכור. למרות המרחק הלא גדול, בשבילי זה היה שינוי מהותי. התאהבתי במקום מהר מאוד והרגשתי בו הכי "בבית" שהרגשתי אי פעם. די מהר התחלתי להסתובב בעיירה ולגלות את עסקי האוכל הרבים שבדיוק החלו להתרבות בה. גיליתי שמאחורי כל עסק יש איש.ה מקסים.ה עם סיפור מעניין שהביא אותם דווקא לפה.
באותה תקופה בדיוק התחילה הקורונה. פתחתי קבוצת פייסבוק שנקראת "הפודיס של פרדס חנה כרכור" (אם אתם עדיין לא שם תצטרפו!) שהמטרה שלה היא לתת במה לעסקים הקולינריים בפרדס חנה כרכור והאזור, וגם ליצור תקשורת בין פודיס שממליצים אחד לשני על מקומות אוכל. עם הזמן ראיתי שמצטרפים לקבוצה הזו לא רק מקומיים, אלא אנשים מכל הארץ שהתחילו להתעניין במקומות אוכל בפרדס חנה כרכור, שבדיוק התחילו להתרבות ולצמוח באותה תקופה. גם כמה חברות שלי, בעיקר תל אביביות, הצטרפו לקבוצה. אחרי כמה נדנודים מצידן לקחתי אותן ליום היכרות של מגוון מקומות כאן. הן לא רצו לעזוב. הן אמרו שזה מקום מיוחד, מעניין, נעים וממש טעים. בדיעבד הן היו הסיור הראשון שלי, והן נתנו לי את הרעיון. כעבור כמה חודשים הסיור נולד".
מהי ההתמחות/השירות?
"ההתמחות שלי היא אוכל ואנשים. בתור עורכת קולינרית חקרתי ולמדתי המון על שיטות ומסורות בישול, חומרי גלם, מאכלים מכל העולם, מקומות אוכל ומתכונים, ובתור כותבת תוכן אני מראיינת הרבה אנשים כדי לכתוב את הסיפור שלהם. שני התחומים האלו משתלבים באופן מושלם בסיור שלי - סיור שהוא לא רק טעימות של מגוון מנות מעניינות, אלא יש בו תוכן גם על המנה עצמה, חומרי הגלם, הטעמים ושיטות ההכנה, וגם על הא.נשים שעומדים מאחורי המנה והסיפור שהביא אותם לייצר את המנה המסוימת דווקא במקום הזה".
איך מתנהלים בזמן מלחמה?
"מייד אחרי ה-7.10 כל הסיורים שנקבעו לאוקטובר-נובמבר התבטלו. בסוף נובמבר אנשים התחילו להתעניין ולהגיע שוב לסיורים. החודש (דצמבר) הרבה אנשים הבינו שהמלחמה הזאת לא הולכת להסתיים בקרוב ושיציאה מהבית, לחוויות טעימות ונעימות, שיש בהן גם תמיכה בעסקים מקומיים קטנים, היא ממש חיונית. הרבה אנשים באו לחגוג ימי הולדת משפחתיים, צוותים של מקומות עבודה באו לסיורי גיבוש וחוויה והיו גם הרבה זוגות או חברים שבאו כדי להיות ולחוות ביחד".
מהם הקשיים כעת?
"זה לא קל לצאת ליום כיף וסיור אחרי (עוד) בוקר של הודעות ש"הותרו לפרסום", וגם כשהחטופים והחטופות כל הזמן בראש. מצד שני, זה בדיוק הדבר שיכול לעזור קצת להתמודד עם התחושות הקשות, העצב, התסכול והפחד. הסיור שלי הוא לא בסגנון "מסיבה" עם הרבה מוזיקה, אלכוהול וריצה ממקום למקום. האופי והקצב של הסיור רגוע. בין הביסים, הטעימות והלגימות יש זמן להיכרויות ולמפגשים, שמביאים תמיד לחיבורים אנושיים".
האם לקוחות מגיעים?
"כן, לקוחות מגיעים בתקופה הזו מתוך הצורך לקחת הפוגה, לצאת לחוויה, להיפגש עם אנשים, לחגוג ביחד בצורה מותאמת, להכיר מקומות ואנשים חדשים וגם - ליהנות. אני רוצה להזכיר לכולנו שלמרות המצב, יש הרבה דברים שאפשר ליהנות מהם – ואולי עכשיו הם חיוניים אפילו יותר מתמיד".
מה יעזור לך לעבור את תקופת המלחמה?
"שכמה שיותר אנשים יכירו ויבואו לסיור שלי. אני מודה שהסיור הוא הפוגה לא רק בשביל אלו שבאים לסייר איתי, אלא גם בשבילי. אני כל כך אוהבת לקחת את האנשים למקומות שאני אוהבת, להפגיש אותם עם טעמים חדשים, עם אנשים מעניינים ועם המקום הזה, שהוא קסום ומיוחד בעיניי".
מי יכול לסייע?
"בעלי חברות וארגונים או מנהלי.ות משאבי אנוש ורווחה – שרוצים להוציא את העובדים והעובדות ליום סיור חווייתי כזה, שכולל גם אוכל ותוכן, וגם ערך מוסף של תמיכה בעסקים קטנים".
מה תאחל/י לעצמך לימים שאחרי המלחמה?
"קודם כל שהם יגיעו כמה שיותר מהר ושיביאו איתם את החזרה של כל החטופים והחטופות והחיילים והחיילות הביתה בשלום כמובן. אני מקווה שכמה שיותר אנשים ישמעו על הסיור ויבואו אליו, יכירו את פרדס חנה כרכור דרך האוכל ויתאהבו בה, כמוני, וגם ימשיכו להגיע אליה אחר כך - זה קורה הרבה אחרי הסיורים שלי :)".
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.
הישר מאיטליה: בלב הרצליה פיתוח נערכה מסיבת השקה של אולם התצוגה החדש של חברת אומגה דור, למותג ILVE בבעלות אנשי העסקים אשר ומירב בן הרוש, יבואני מוצרי חשמל מובילים מאיטליה. אולם התצוגה נפתח לציבור הרחב, עם תצוגה מרהיבה של מותגים איטלקיים ובראשם מותג ILVE. לאירוע הוזמנו 300 אדריכלים, מעצבי פנים, אנשי עסקים וגולת הכותרת היתה מתחם אירועים שהוקם במיוחד לאירוע , שכלל גם הפקת תצוגת אופנה של המותג האיטלקי Pinko על שטיח אדום שנפרס באמצע הרחבה ובו צעדו זו אחר זו 20 אדריכליות ומעצבות מובילות, עם בגדי המותג איטליה. מאות האורחים נהנו מאוכל איטלקי, קוקטיילים משובחים, וזרי פרחים אישיים לכל אורח. חן דנינו מיכאלו ומזי מיכאל מקדימה, נבחרו להופיע בתצוגת האופנה כאחת המעצבות המובילות.
שירי חגואל סיידון משתפת: ״פרלמנט הילדים העירוני: דור העתיד צומח כאן - נהניתי לשמוע את הילדים ואת הצעותיהם הבוגרות. ילדים מכל העיר נפגשים, חולקים דעות, משכנעים, מתעדפים וגם מוציאים לפועל יוזמות בתחומי איכות הסביבה וקיימות, ספורט, חדשנות ומדע. תודה לממונה על החינוך, חברתי למועצת העיר, ורד פטל, לנורית גבאי מנהלת אגף היסודי ולגלעד עזר מנהל מחלקת מיזמים חינוכיים על הובלת הפרויקט הנהדר״.