היכרות עם ההבדלים בין תואר ראשון ושני בלימודי בנקאות ושוק ההון יכולה לעזור למי שרוצה להשתלב במהירות באחד מעמודי התווך של הכלכלה. בנוסף, כדאי להכיר את תנאי הקבלה ולבחור בהתאם את מוסד הלימודים
לימודי בנקאות ושוק ההון מכשירים את בוגריהם לעסוק באחד מעמודי התווך של הכלכלה המודרנית. במסגרת מסלול ההכשרה לומדים הסטודנטים על ענף הבנקאות, על שוק ההון ועל הגורמים שמתווכים ביניהם. היות ושוק ההון והבנקאות גם נמצאים בהתפתחות מתמדת, מטרת הלימודים היא לשלב בין העבר והעתיד כדי ליצור כוח אדם מוכשר ובעל השכלה רחבה ורלוונטית.
בישראל קיימות מספר תכניות לימוד שמכשירות סטודנטים לתחום הבנקאות. במסגרת תכניות אלו ניתן גם לרכוש השכלה בשוק ההון, להתוודע למערכות הבנקאיות הספציפיות שקיימות בארץ ולהכיר טוב יותר את הבורסה בעולם. מבחינה פרוצדורלית, תכניות הלימוד כוללות קורסים תיאורטיים וסדנאות מעשיות והן מועברות על ידי מרצים בעלי שם עם ניסיון מוכח.
לימודי בנקאות ושוק ההון צילום: יח"צ
נושאי לימוד בולטים בתואר ראשון ושני
ניתן גם להיכנס לעובי הקורה ולהשוות בין תואר ראשון ושני כדי לדעת טוב יותר מה לומדים בלימודי בנקאות ושוק ההון. תואר ראשון מעניק מטבע הדברים את התשתית, לכן לומדים בו על ניהול הלוואות ופקדונות, על ניהול השקעות בניירות ערך, על תיווך אשראי לחברות ופרטים ובמסלולים מסוימים גם על טיפול במשכנתאות.
לשם השוואה, בשלבים מתקדמים של תואר ראשון בלימודי בנקאות לומדים על תחום המימון ועל גיוס כספים, תקצוב והערכת סיכונים להפסדים. לקראת סוף התואר הראשון מתנסים הסטודנטים בהפעלת מערכות בנקאיות ולומדים על האופן שבו שוק ההון מתווך בין חברות שזקוקות למשאבים כלכליים לבין משקיעים שמעוניינים להלוות להן.
המבנה של תואר שני בבנקאות ושוק ההון מעט שונה ועוסק בנושאי לימוד אחרים. בין נושאי הלימוד נכללים תחומים כמו השקעות אלטרנטיביות, שוקי הון בחו"ל, מסחר בבורסה ובנקאות להשקעות. במהלך התואר השני הסטודנטים משתתפים בחדרי עסקאות ורוכשים את הידע המקצועי הדרוש להם לעבודה בתחום. במקביל, הייחודיות של תואר שני היא בדגש על התנסויות מעשיות מקיפות בתוך ומחוץ למוסדות הלימודים עצמם.
מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי קבלה לקורסים בבנקאות ושוק ההון משתנים בין מכללות ואוניברסיטאות. ברוב המכללות יצטרכו המועמדים להציג אישור על סיום 12 שנות לימוד, תעודת בגרות מלאה ולעיתים גם ציון פסיכומטרי. כמו כן, במכללות ובאוניברסיטאות כאחד דורשים לעיתים ראיון קבלה אישי של המועמד עם ראשי מסלול הלימודים כדי לבדוק את מידת התאמתו למקצוע.
תנאי הקבלה לתואר שני מחמירים יותר. ללימודים אלו מתקבלים רק מועמדים בעלי תואר ראשון בציון 80 לפחות, אחרי שהם עוברים ועדת קבלה שלוקחת בחשבון רקע מקצועי. עם זאת, ניתן להעלות מחקרים חריגים לדיון בפני ועדת חריגים ולבקש התחשבות בצבירת ניסיון מקצועי בבנקים ובשוק ההון.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.
הישר מאיטליה: בלב הרצליה פיתוח נערכה מסיבת השקה של אולם התצוגה החדש של חברת אומגה דור, למותג ILVE בבעלות אנשי העסקים אשר ומירב בן הרוש, יבואני מוצרי חשמל מובילים מאיטליה. אולם התצוגה נפתח לציבור הרחב, עם תצוגה מרהיבה של מותגים איטלקיים ובראשם מותג ILVE. לאירוע הוזמנו 300 אדריכלים, מעצבי פנים, אנשי עסקים וגולת הכותרת היתה מתחם אירועים שהוקם במיוחד לאירוע , שכלל גם הפקת תצוגת אופנה של המותג האיטלקי Pinko על שטיח אדום שנפרס באמצע הרחבה ובו צעדו זו אחר זו 20 אדריכליות ומעצבות מובילות, עם בגדי המותג איטליה. מאות האורחים נהנו מאוכל איטלקי, קוקטיילים משובחים, וזרי פרחים אישיים לכל אורח. חן דנינו מיכאלו ומזי מיכאל מקדימה, נבחרו להופיע בתצוגת האופנה כאחת המעצבות המובילות.
שירי חגואל סיידון משתפת: ״פרלמנט הילדים העירוני: דור העתיד צומח כאן - נהניתי לשמוע את הילדים ואת הצעותיהם הבוגרות. ילדים מכל העיר נפגשים, חולקים דעות, משכנעים, מתעדפים וגם מוציאים לפועל יוזמות בתחומי איכות הסביבה וקיימות, ספורט, חדשנות ומדע. תודה לממונה על החינוך, חברתי למועצת העיר, ורד פטל, לנורית גבאי מנהלת אגף היסודי ולגלעד עזר מנהל מחלקת מיזמים חינוכיים על הובלת הפרויקט הנהדר״.