העיר חריש הסמוכה לחדרה מדורגת במקום הראשון במדד המנופים של מרכז הבנייה הישראלי. בעיר החדשה נבנות 1,597 דירות לכל 1,000 תושבים, חדרה מדורגת במקום השישי במדד המנופים, כאשר ברחבי העיר נבנות 20 דירות לכל 1,000 תושבים.
ממצאים אלו עולים מהמדד, שמדרג את הערים שיש בהן יותר מ-1,000 יחידות דיור בבנייה פעילה, ובודק את היחס למספר התושבים ביישוב.
אחרי חריש, במקום השני, מדורגת ראש העין עם 81 דירות לכל אלף תושבים, אחריה באר יעקב עם 75 דירות חדשות לאלף תושבים, במקום הרביעי נמצאת גני תקווה עם 67 דירות חדשות, בהוד השרון נבנות 29 דירות חדשות לכל אלף תושבים, חדרה, כאמור, במקום השישי עם 20 דירות חדשות, ובמקומות 7 עד 10, נמצאות תל אביב, רעננה, רמת גן ונתניה, שם נבנות 19 דירות לכל אלף תושבים.
פרויקט לב חריש של חברת נתיב פיתוח בישוב חריש. צילום: יח"צ
איך הגיעה חריש לראש הרשימה ? הסיבה להיקף הגבוה בבנייה הפעילה ביחס למספר התושבים נעוצה בכך שמדובר ביישוב חדש, שמרבית הרוכשים עדיין לא עברו להתגורר בו. על פי הלמ"ס, כרגע רשומים רק 1,000 תושבים בחריש. בנטרול חריש, ממוצע הדירות שנבנות ביישוב שיש בו בנייה פעילה של פחות 1,000 יחידות דיור עומד על 23 דירות חדשות לאלף תושבים.
אוהד סבן, סמנכ"ל בחברת דונה, הבונה את פרויקט דונה בחריש, אומר : "אנו מאמינים שהפרויקטים החדשים שנבנים היום בחריש הביאו להתפתחות העיר והציבו סטנדרטים חדשים לתושביה. היום חריש מהווה אלטרנטיבה למרכז הארץ במחירים שפויים ואנחנו אכן שמים לב לכך בביקושים הרבים ובמכירות הרבות".
"אין ספק שחריש חווה תנופה נדל"נית אדירה" מציין שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של חברת נתיב פיתוח המקימה את פרויקט לב נתיב. "עם זאת, צריך למצוא פתרון למצב הנוכחי, שכן הביקושים עולים על ההיצע באופן משמעותי. עד שהמדינה לא תבצע רפורמה משמעותית, יימשך המצב שבו יתחרו מספר רב של רוכשים פוטנציאליים על כל דירה".
שייקה נפחא, סמנכ"ל חברת אפי קפיטל המקימה מספר פרויקטים בחדרה, מתייחס לנתונים, המציבים את חדרה במקום הששי והמכובד במדרג המנופים : "אנו מאמינים שהפרויקטים החדשים שנבנים היום בחדרה הביאו להתפתחות העיר והציבו סטנדרטים חדשים לתושביה. היום חדרה מהווה אלטרנטיבה ראויה לכל מי שמעוניין להתגורר סמוך למרכז הארץ במחירים שפויים ואנחנו אכן שמים לב לכך בביקושים ובמכירות", אומר נפחא.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!