עמותת חיים עם סרטן הערמונית קוראת לגברים בגיל 55 עד 70 לבצע בדיקה שנתית של ה-PSA ולדווח ליישומון המעקב את תוצאת ה-PSA. היישומון עוקב ומתזכר את המדווחים לביצוע חוזר של הבדיקה וכן מציע תור מהיר לבדיקת אורולוג במידת הצורך.
בדיקת PSA הינה בדיקת דם פשוטה הניתנת לביצוע בהפניית רופא המשפחה *.* המעקב ביישומון הינו אנונימי, למעט כתובת המייל.
סרטן הערמונית הוא הגידול השכיח ביותר בגברים בישראל, עם מעל 3,500 מאובחנים חדשים בשנה. עד לפני מספר שנים, האבחון היה נעשה רק באמצעות בדיקת ה PSA ללא יכולת של ממש לזהות את מיקום הגידול בערמונית והביופסיה נעשתה לכן, באופן אקראי, בקרב חולים שמדד ה-PSA שלהם בדם היה מוגבר. כיום הדגימה מוכוונת MRI אשר בו רקמות הגידול נראות באופן די ברור ולכן תוצאות הביופסיה הרבה יותר מדויקות. כאשר לוקחים בחשבון את השכיחות הגבוהה של המחלה, כל שיפור והתייעלות באבחון ובטיפול יכולים לשפר את איכות החיים, הבריאות וסיכויי ההחלמה של אלפי גברים בישראל בכל שנה.
פרופ' שי גולן, מנהל השירות לאורולוגיה אונקולוגית במערך האורולוגי בבילינסון ויו"ר החוג לאורולוגיה אונקולוגית של איגוד האורולוגים הישראלי, יוצא בקריאה לציבור שנמצא בסיכון ללכת ולהיבדק:
"סרטן הערמונית היא מחלה מתעתעת אשר לעיתים דורשת מעקב בלבד ולעיתים טיפולים ניתוחיים או תרופתיים.
בדיקת הדם ל-PSA היא הצעד הראשון לאבחון סרטן הערמונית ויש לנו היום עוד כלים כדי להעריך את הצורך בבירור סרטן הערמונית.
התפקיד של האורולוג הוא לפצח את הפאזל המתקבל מהנתונים כדי להחליט מי צריך המשך בירור באמצעות ביופסיית ערמונית, האם נדרש טיפול ומה הטיפול המועדף".
איצי באר יו"ר עמותת חיים עם סרטן הערמונית:
"אנחנו פועלים להעלאת המודעות לסרטן הערמונית על מנת למנוע ככל האפשר גילוי מאוחר של המחלה, שמביא בעקבותיו טיפולים קשים ותופעות לוואי רבות.
בשנים האחרונות צצו הרבה חידושים בנושא אבחון סרטן הערמונית, למשל בדיקת ה- M.R.I. הבדיקה הזו עשתה מהפיכה ביכולת האבחון של סרטן בערמונית ובעיות אחרות בערמונית.
הבדיקה מעריכה מהו הסיכוי לנוכחות סרטן בערמונית ומזהה את מי יש צורך לשלוח לביופסיה".
הודות לבדיקה הזו חלק מהאנשים לא צריכים לעבור ביופסיה.
ביופסיה לערמונית משמעותה היא הוצאת דגימות מאזורים שנראו חשודים בבדיקת M.R.I.
עפ"י תוצאות הביופסיה ניתנת החותמת הסופית אם האדם חולה סרטן ערמונית או לא.
*קישור ליישומון החדש שנפתח לרגל חודש המודעות:*
https://psa.lwpc.org.il
|