דבורה ליבוביץ, מחברת הספר "תרופות סבתא", ממליצה לנצל את הפוגת הגשם וקוראת לכם "צאו לקטוף סרפדים, והכינו חליטה לניקוי הגוף".
רוצים לנקות את הגוף מרעלים ? דבורה ליבוביץ' מחברת "תרופות סבתא" ממליצה – צאו לשדות, קטפו סרפדים, ותכינו חליטה.
וכמובן – אל תשכחו להצטייד בכפפות בזמן הקטיף, בגלל שמגע עם סרפד גורם לגירוד.
החורף הוא זמן מצוין לניקוי הגוף. בימים אלו שיש הפוגה קלה מהגשמים, כדאי לצאת החוצה ולחפש את הסרפדים. " עונת הסרפדים מתחילה בדרך כלל בחודש פברואר, עכשיו זה הזמן לקטיף של הצמח הירוק והבריא", אומרת דבורה ליבוביץ'.
דבורה ליבוביץ ממושב חיבת ציון, מחברת הספר רב המכר "תרופות סבתא", ואחות במקצועה, מומחית לטיפול וריפוי בשיטה הטבעית. היא מטפלת במגוון שיטות בהן: חליטות צמחים, תזונה נכונה, תרופות סבתא, שמנים וקרמים, קוסמטיקה טבעית, תרפיה הוליסטית, אירידיולוגיה, רפלקסולוגיה, קינסיולוגיה, פרסונולוגיה וסו-ג'וק.
דבורה ליבוביץ' : "בחודש פברואר מתחילה עונת הסרפדים. הסרפד נמצא כמעט בכל פיסת אדמה, וקל למצוא אותו. אבל - כשמכינים ממנו חליטה בריאה, חשוב להקפיד שקטיף הסרפד יתבצע במקומות נקיים ללא זיהום אוויר. אסור לקטוף סרפדים הממוקמים על יד כבישים סואנים, אתרי בנייה ואיזורי מפעלים. רצוי לקטוף סרפדים בשדה פתוח, או בחלקות אדמה פרטיות, בכניסות לבניינים נקיים וכדומה. הקטיף עצמו חייב להתבצע עם כפפות, בגלל שהמגע של הסרפד צורב את הידיים, וגורם לגירוד".
באשר לכמות הסרפדים היא מציעה :" כדאי לקטוף במהלך החורף כמות גדולה של סרפדים, כדי שתוכלו ליהנות מהחליטות הבריאות למשך שנה שלמה".
מצאתם, וקטפתם. עכשיו לשלב הבא : הכנת הסרפדים לחליטה.
דבורה ליבוביץ': "תחילה שוטפים היטב את כל הסרפדים, שמים על מגבת נקייה, ומייבשים. לאחר שצרור הסרפדים יבש מאוד, סוגרים בצנצנת אטומה לחלוטין, ויש אספקה לכל השנה. לחליטות יש להשתמש בעלים ובגזע של הסרפד".
ואיך נעשית החליטה?
"לוקחים כפית של סרפד, ולא יותר, שמים בכוס עם מים מורתחים, מחכים שתיים-שלוש דקות, מסננים, ושותים".
לדבריה, כדאי לנצל את התקופה הזאת, שהסרפד פורח, לחליטות מצמח טרי ולא מיובש. "חליטות טריות הן הכי טובות. בכל מקרה- הכמות של כפית סרפד מתאימה גם לגבי סרפד טרי וגם לגבי סרפד מיובש ששמור בצנצנת".
מה היתרונות התזונתיים של חליטת סרפד?
"הסרפד עושה ניקוי של הגוף מרעלים, והוא בריא מאוד בזכות תכולתו המזינה. הסרפד עשיר בברזל, ולכן חליטה של סרפד יעילה לטיפול באנמיה עקב מחסור בברזל. החליטות טובות מאוד גם למי שסובל מחוסר וויטמינים המתבטא בעייפות וחיוורון. עליו הצעירים של הסרפד, השורשים והזרעים משמשים כולם למרפא. הוא מכיל כמויות גדולות של מינרלים וויטמינים, כולל אשלגן, סיליקה וויטמין C.
החליטה מתאימה גם לנשים הסובלות מדימום ויסתי כבד, והיא מביאה להקלה.
הסרפד מחזק את הדם, מקריש, משתן מתון, ואנטי-אלרגי.
כדאי לדעת: השערות העוקצניות שלו מכילות חומצת נמלים והיסטמין, הצורבים את העור. אין לאכול סרפד בוגר ללא בישול".
דבורה ליבוביץ מחברת הספר "תרופות סבתא" צילום: מירית אזרחי