הנשים שססימו את ההשתלמות היו מובטלות או עבדו בניקיון וחקלאות והוסמכו כמטפלות גריאטריות ע"י בית הספר האקדמי לסיעוד במרכז הרפואי הלל יפה
הטקס נערך ב-23.7 ותעודות חולקו לנשים שעברו 72 שעות לימוד תיאורטיות ו-48 שעות השתלמות מעשית, במהלך שתי השתלמויות השנה. את פניהן קידמו ד"ר מירב בן נתן, מנהלת בית הספר לסיעוד, תמר וכטר מנהלת תוכנית ההעשרה של בית הספר, ואיאת כבהא מהסגל; מוראד עמאש ראש מועצת ג'יסר א-זרקא, ראסם ג'ורבאן ראש מחלקת הרווחה של הכפר, והעובדת הסוציאלית סילביה זייד; וופא טיארה, מנהלת פרויקט נשים ועבודה בארגון העובדים מען, אמאני קעדאן מהצוות, ומיכל שורץ מרכזת פורום הנשים של מען.
התעודות שחולקו למשתתפות ממוספרות ורשומות באגף הגריאטרי של משרד הבריאות, ומקנות לבוגרות ההכשרה מעמד רשמי, כפי שהסבירה וכטר. הארוע היה חלק מפיילוט להכשרת נשים ערביות כמטפלות סיעודיות שנפתח בשיתוף בין ארגון העובדים מען, האחראית על סטנדרטים גריאטרים במשרד הבריאות, ובית הספר האקדמי לסיעוד בהלל יפה, אשר קיים כבר שלושה קורסים כאלו, והכשיר עד כה 63 מטפלות. מעל למחצית בוגרות ההכשרה החדשה כבר נקלטו בעבודה, ואליהן תצטרפנה המטפלות החדשות.
המטפלות החדשות צילום: ארגון העובדים מען
מעבר לתודות ולברכות, הטקס היה ארוע של העצמת נשים. "החלום שלי הוא לעזור לכמה שיותר נשים ערביות להיות עצמאיות, שלא תזדקקנה לאף אחד", אמרה מנהלת בית הספר הסעודי, ד"ר בן נתן, "אני רוצה שתראו בבית הספר שלנו את הבית שלכן." היא גם הציעה לארגן בג'יסר א-זרקא הרצאות על בריאות. לא במקרה נכחו בטקס ראש מועצת ג'יסר א-זרקא ואחראים נוספים, רוב המשתתפות הגיעו מהכפר הזה. "אנחנו מאמינים בנשים שלנו", אמר ראש המועצה, מוראד עמאש. "החזון שלנו הוא להפוך את הכפר למקום שטוב לחיות בו. לכן, לבוגרות ההכשרה, יש תפקיד חשוב בחינוך דור חדש של נשים וילדים, שיבינו שהלימודים והעבודה הם היסודות של חברה בריאה. אתן תהיו להם דוגמא".
אמאני קעדאן ממען דברה בהערכה על המרוץ המרתוני של הנשים להשלים את ההכשרה, אמרה שהיא רואה בה רק צעד ראשון בהתקדמות הנשים, ויעצה להן להמשיך ולהשתלם בתחומים מגוונים בעתיד. וופא טיארה שבחה את המשתתפות שהצליחו לתמרן בין כל המשימות המוטלות עליהן בבית, בעבודה ובהכשרה, ועודדה את מי שמעוניינות להתחיל לעבוד מייד להרשם אצלה בתום הטקס. מיכל שורץ הזכירה כי הפילוט יצא לדרך לאחר שמען הציע להכשיר נשים ערביות כמטפלות בבתי אבות במקום לייבא עובדים זרים. "אתן ההוכחה לכך שנשים ערביות רוצות ומסוגלות לעבוד. יש אלפי נשים ערביות שמשוועות לעבוד, וכל אחת מכן שמצליחה פותחת את הדלת לנשים נוספות", אמרה.