29 נשים מג'יסר א-זרקא וכפרי ואדי עארה סיימו בהצלחה את הקורס. ביום ראשון הקרוב יוענק לכל אחת מהן תעודה בטקס שיתקיים במרכז הרפואי הלל יפה. בוגרת הקורס, תושבת ערערה, אם לחמישה: "ההכשרה היתה רצינית. אני מרגישה שהגשמתי חלום".
קורס ראשון להכשרת עובדות סיעוד ערביות לבתי אבות, הסתיים במרכז הרפואי הלל יפה שכלל 72 שעות לימוד תאורטיות ו- 48 שעות הכשרה מעשית ב-3 מרכזים גריאטרים גדולים בחדרה ונתניה. מתוך 34 הנשים שנרשמו סיימו אותו בהצלחה 29 נשים מג'יסר א-זרקא וכפרי ואדי עארה. בטקס הסיום יוענקו לכל המסיימות תעודות מהמרכז הרפואי הלל יפה, והן מצפות למצוא עבודה בהקדם. הצלחת הפיילוט, והפניות המרובות מצד נשים נוספות להשתתף בפרויקט, מראים שפוטנציאל הגיוס של נשים ערביות לעבודה בסיעוד הוא עצום.
הקורס הוא תוצאה של שיתוף פעולה הדוק שנוצר בין הממונה הארצית ליישום סטנדרטים בגריאטריה במשרד הבריאות צפי הלל-דיאמנט, לבין ארגון העובדים מען. המפגש ביניהם התרחש בדיון שהתקיים בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בכנסת ב-2.3.17 בנושא מצוקת כוח האדם בבתי אבות. על הפרק עמדה החלטה תקדימית לאפשר לעובדים זרים לעבוד בבתי אבות ומרכזים גריאטרים.
בוגרות הקורס הראשון צילום: באדיבות מען
בדיון נכחה אמאני קעדאן, נציגת סניף מען מבאקה אל-גרביה, שהציגה תכנית לשילוב והכשרת נשים ערביות חסרות מקצוע בעבודה סיעודית במקום לייבא עובדים זרים. זאת על רקע המחסור במקומות עבודה ברשויות הערביות, והדרישה הגוברת מצד נשים ערביות למצוא פרנסה קבועה ומכבדת. "הפרויקט יכול לייצר שינוי חברתי של ממש בחברה הערבית שבה רק 33% מהנשים עובדות. ביכולתו לשלב נשים בעולם העבודה ולהעצים אותן כלכלית וחברתית, ובו בזמן לפתור את מצוקת הסיעוד בבתי אבות", אמרה קעדאן. צפי הלל-דיאמנט הרימה את הכפפה, והצליחה לארגן את הפילוט תוך חודשים ספורים בשיתוף הדוק עם מען.
עשרות נשים נרשמו לקורס לאחר שגילו בו עניין רב ובימים אלה הן מסיימות אותו בהרגשות גדולה. תושבת ערערה, אם לחמישה, אמרה: "תמיד חלמתי להיות אחות. אמנם הוכשרתי להיות מטפלת, אבל ההכשרה היתה כל כך רצינית, שאני מרגישה שהגשמתי חלום. זו עבודה מאוד אנושית, ואני זקוקה לה מאוד." אם לשבעה מבאקה אל-גרביה אמרה: "הייתי בהרבה קורסים, אבל הם היו בזבוז זמן. הקורס הזה היה באווירה כמו אקדמאית, ומאוד אהבתי את העבודה המעשית. מצבי הכלכלי קשה, ואני זקוקה לעבודה מיידית".