הימים בתקופת הפסח, בדיוק כשסיימנו לנקות כל פינה בבית, מביאים עימם גם מזג אוויר אביך ומלא אבק. לאובך ולאבק ישנה השפעה על בריאותינו ויש לנקוט באמצעי זהירות. אז מה עושים?
ד"ר ג'לאל אשקר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה של המרכז הרפואי הלל יפה, מסביר: "כ- 15% מכלל האוכלוסייה סובלים מאלרגיה או קשיי נשימה, שמחמירים בתקופות שמזג האוויר הוא אביך. מזג אוויר זה הוא תוצר של חלקיקי עפר, חול ואבק בצפיפות גבוהה הנישאים ברוח ומביאים עימם מעין סופות אבק וחול העלולות להישאר באוויר זמן רב עד לשטיפתן בגשם חזק או הגעתה של רוח חזקה.
בתקופת שלפני הפסח, מסיבות שאינני יודע אותן, אנו עדים לימים בהם האובך הוא רב ומהווה מטרד רציני, הן לסובלים מבעיות נשימה, הן לאוכלוסיות רגישות והן למי שמנקה את הבית לקראת הפסח".
ד"ר ג'לאל אשקר: "כ- 15% מכלל האוכלוסייה סובלים מאלרגיה או קשיי נשימה" צילום: יחצ
לדבריו, האבק באוויר, המתלווה לאבק שמנקים בבית עלול לגרור אחריו תופעות של קשיי נשימה, נזלת אלרגית, עיניים דומעות, כאבי ראש וצרידות בלתי מוסברת.
ההמלצה של ד"ר אשקר עבור שני סוגי פגיעות האבק המדוברות היא מעט הפוכה: "בעוד שבמקרה של סופות האבק ומזג האוויר האביך אכן מומלץ שלא לשהות בחוץ זמן רב, לעסוק בפעילות מאומצת ולדאוג לאיטום טוב של הבית למניעת חלקיקי אבק וחול (במיוחד באשר לאוכלוסיות הסיכון), הרי שבמקרה של ביצוע עבודות הניקיון לפסח, יש להקפיד לנקות בצורה מתונה ולדאוג לאוורור מתאים שימנע פגיעה של אלרגנים שונים".
ד"ר אשקר אומר : "בשני המקרים, כאשר ישנה הרעה במצב הנשימה או בהופעות אלרגיות אחרות, יש לפנות לרופא על מנת לקבל טיפול מתאים כגון אינהלציה או תרופות נוגדות אלרגיה. כמו כן, רצוי להישמע להוראות משרד הבריאות במיוחד לאוכלוסיות רגישות כגון ילדים, נשים בהיריון, קשישים ואלו הסובלים ממחלות כרוניות של הנשימה".