קונדיטורית בו עמי היא רשת קונדיטוריות המתמחה בהכנת עוגות, מתוקים ומאפים על-פי מתכונים שנאספו ופותחו במשך השנים ע"י הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט קונדיטוריית "בן עמי", הממוקמת בכפר ויתקין שבשרון הצפוני, הפכה עם השנים לרשת קונדיטוריות משגשגת המונה שישה סניפים.
ברתיני-שביט, שהיה מנהל רפת לפני שהתמסר לתחום הקונדיטוריה לפני עשרים שנה, חלם במשך שנים ארוכות על הפכת האהבה למקצוע השף בן עמי החל את קריית האפייה בגיל 5 כשהיה עומד במטבח של סבתא זהבה במשק בכפר ויתקין, עוקב, מלקק את הכפות, ומתעניין.
סבתא זהבה היתה אופה את העוגות הכי טעימות בכפר ויתקין,משתמשת במוצרים טריים ישר מהמשק.. הנכד, הקונדיטור בן עמי התאהב כבר בהגיעו לגובה השיש במטבחה בריח השוקולד ובניחוחות האפייה. במרקם השמנת העשירה ובאשתו אורית שהביאה מבית הוריה את רזי האפייה הצרפתים.
לימים כשהגיע יום ההולדת של ביתו אורית, אפה חמש עוגות, שהדהימו את האורחים ונתנו גושפנקא לכישרון האפייה של בן עמי. ההזמנות החלו לבוא וכך הפך המשק הקטן בכפר ויתקין לקונדיטוריה.
מאז שאני זוכר את עצמי, הוקסמתי מעולם האפייה: מהמרקם של שוקולד הנמס לאיטו, מהניחוח של עוגת שמרים שרק יצאה מהתנור, ממראה החיוך של מי שטעם משהו מתוק... אבל רק בסביבות גיל 30 כשכבר הייתי נשוי ואב לילדים, מושבניק שמנהל רפת משפחתית, העזתי לעשות את השינוי ולהפוך את האהבה הגדולה למקצוע".
היום ,שוקדים כל הצוות ובן עמי עצמו על הכנת העוגות והמאפים לפי מתכונים שאסף ופיתח במשך השנים.מכפר ויתקין, הם נשלחים לסניפים בהרצליה ירושלים תל אביב גבעתיים ,ללקוחות פרטיים ולמסעדות יוקרה. עכשיו הבשורה הגיעה לצפון. רח' ירושלים 3, קרית מוצקין (מתחם מסחרי של תחנת הדלק פז).
הקונדיטור בן עמי מוסיף: "הניסיון לימד אותי, שהאפייה חייבת להיעשות בדייקנות וללא פשרות, החל מבחירת החומרים המשובחים, והאיכותיים ביותר, דרך כל תהליך העבודה, המחשבה, החדשנות, ותשומת הלב המלאה בכל פרט ופרט, איך סבתא זהבה היתה אומרת? כשתגדל, תבין".
בתפריט של קונדיטורית בן עמי אפשר למצוא: עוגות מוס וקרם, עוגות פרי, עוגות גבינה, אינגליש קייק,קישים / מלוחים, עוגיות וללא קמח ופרווה.