ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, חתם השבוע על הפקדת התוכנית להסדרת דרך השלום, המהווה כיום את אחד מעורקי התנועה המרכזיים בעיר חדרה.
התוכנית מסדירה את תוואי דרך השלום הקיימת בפועל, לרמה של דרך עירונית עורקית בראייה עתידית כוללת. על-פי התוכנית, צפויה "דרך השלום" להתחבר לכביש יצחק שמיר, המתוכנן לחבר בין גשר אריאל שרון לבין כביש 2. בכך תושלם מערכת התחבורה העורקית באזור.
התוכנית נעשתה ביוזמת עיריית חדרה ובשיתוף משרד התחבורה. התוכנית מסדירה ציר הקיים כבר משנות ה-60', שלא ניתן היה להסדירו במשך עשרות שנים מאחר שלא היה סטאטוטורי.
לדברי ראש העיר, התוכנית כוללת הסדרה והרחבה של הדרך מצומת חרושת לצומת הלל יפה, הסדרת ייעודי קרקע משני צידי הדרך ומיצובה של "דרך השלום" כדרך עירונית ראשית.
מדובר בתוכנית חשובה ומורכבת מאחר שמדובר בתוואי כביש העובר בין שימושים קיימים רבים. הכביש המחודש יסדיר וירחיב דרך ראשית. לכן נדרשו תיאומים רבים מול החברה הלאומית לדרכים ומשרד התחבורה, חברות הדלק ומשרדי ממשלה נוספים. דגש מיוחד הושם על תיאום עם בית החולים "הלל יפה" ומשרד הבריאות. יישום התוכנית ישפר מאוד את מערך הגישה לבית החולים ולמוסדות חינוך באזור.
התוכנית כוללת : מעגלי תנועה, מדרכות, שבילי אופניים, חניות רבות, הסדרת מעברי החצייה, ובניית גשר עבור הולכי רגל באזור בית החולים.
דגש מיוחד הושם על עיצוב הדרך מבחינה נופית ושיפור החזות עצי אקליפטוס רבים קיבלו מעמד של עצים לשימור בתוכנית החדשה, ובכך מבטיחה העירייה את שימורם.
שטח התוכנית הינו מעל 300 דונם, והיא כוללת את תוואי הדרך שבין צומת חרושת (אליאנס) על כביש 4 עד צומת הלל יפה והחיבור ל"אנרג'י פארק" וכביש 2. התוכנית מסדירה את רצועת קווי הדלק ומשפרת את מערך התחבורה והנגישות לשכונות ולמבני הציבור, משני עברי הכביש.
בעיריית חדרה ציינו השבוע, כי התוכנית מקדמת מטרות ציבוריות משמעותיות לעיר חדרה. "דרך השלום מהווה עורק תנועתי ואורבאני חשוב בעיר חדרה. מלבד החיבור בין שני כבישים ברמה הארצית נשענות עליה פונקציות עירוניות חשובות כגון: בית החולים "הלל יפה", מתחם קריית החינוך בית שמואל, מתחם הקניות "מגה", כניסות לשכונות מגורים ולשטחים עירוניים פתוחים ועוד".
ראש העיר ומהנדס העיר חותמים על התוכנית להפקדה (צילום: דוברות העיריה)
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!