פנאי העיר נערכת לשנת הפעילות החדש במפגש היערכות מקצועי עם הצוותים המקצועיים
לקראת פתיחת שנת הפעילות החדשה, קיימה עמותת "פנאי העיר" חדרה כנס היערכות לצוותי הצהרונים והרצף החינוכי, כחלק מההכנות לפתיחת המסגרות וקבלת אלפי הילדים והמשפחות בתחילת השנה.
בכנס השתתפו צוותי החינוך והמערך המקצועי של העמותה, והוא עסק בהיערכות הארגונית והמקצועית, בחידוד נהלי העבודה ובהכנת הצוותים לאתגרים הצפויים במהלך השנה. לצד ההיבטים המקצועיים, ניתן בכנס דגש משמעותי לתפקידם של אנשי ונשות הצוות הנמצאים מדי יום בחזית העשייה מול הילדים וההורים.
בפנאי העיר מדגישים כי ההיערכות לשנה החדשה אינה מתחילה ביום הראשון ללימודים. בחודשים האחרונים נעשתה עבודה רחבה שמטרתה לשפר את המעטפת שמקבלים הילדים והמשפחות בצהרונים – החל מתכנים ופעילויות, דרך נושאי בטיחות והכשרת הצוותים ועד לשיפור השירות וההתנהלות השוטפת.
הצהרונים פועלים בתוך בתי הספר וגני הילדים ובכך מאפשרים לילדים להמשיך את היום החינוכי בסביבה המוכרת להם, ללא צורך בהסעות בין מסגרות. במקביל, מושם דגש על מעטפת בטיחותית הכוללת בקרות, מבנים המאושרים בהתאם לדרישות הבטיחות והכשרות מקצועיות לצוותים.
אחד הנושאים המרכזיים שעלו בכנס היה חשיבות ההון האנושי. בעמותה רואים בצוותים לא רק את מי שמפעילים את המסגרות בפועל, אלא את הגורם המרכזי שקובע את איכות החוויה של הילד ושל משפחתו. בהתאם לכך, לצד הדרישה לסטנדרטים מקצועיים גבוהים, פועלת העמותה לחיזוק הצוותים, להכשרתם וליצירת סביבת עבודה המעניקה להם גיבוי וכלים להתמודדות היומיומית.
יו"ר פנאי העיר, עו"ד יניב דרי, שהשתתף בכנס ושוחח עם הצוותים, התייחס לחשיבות ההשקעה בעובדי הרצף החינוכי. דרי: "אפשר לבנות תכניות מצוינות, להשקיע בתוכן, בבטיחות ובתנאים, אבל בסופו של דבר האנשים הם שעושים את ההבדל. הצוותים שלנו פוגשים מדי יום אלפי ילדים והורים, ואנחנו דורשים מהם הרבה – מקצועיות, אחריות, סבלנות, רגישות ומסירות. לצד הדרישה הזו מוטלת עלינו חובה לא פחות גדולה: לתת להם גב, להכשיר אותם, להקשיב להם ולחזק אותם. אם אנחנו רוצים לתת שירות מצוין לילדים ולהורים, אנחנו חייבים קודם כול לבנות ארגון חזק עם עובדים שמרגישים שרואים אותם ומעריכים את עבודתם."
דרי הוסיף כי ההיערכות השנה היא חלק מתהליך מתמשך של שיפור מערך הצהרונים: "המטרה שלנו היא לא לפתוח עוד שנה בדיוק כפי שסיימנו את הקודמת. בכל שנה אנחנו צריכים לשאול מה אפשר לעשות טוב יותר. איפה ניתן לשפר את השירות, את התוכן, את הבטיחות ואת התנאים, ואיך אנחנו נותנים להורים יותר ולילדים מסגרת טובה ואיכותית יותר. השאיפה היא פשוטה: יותר איכות, יותר ביטחון ויותר ערך לילדים ולהורים."
בפנאי העיר מציינים כי העבודה לקראת פתיחת השנה תימשך עד ליום הראשון להפעלת המסגרות, מתוך מטרה להגיע לפתיחה כשהמערכת כולה – מהמטה ועד אחרון הצוותים בשטח – ערוכה ומוכנה.
"בסוף, הורה שמפקיד בידינו את הילד שלו צריך לדעת שיש מאחוריו מערכת שלמה שלוקחת את האחריות הזאת ברצינות," סיכם דרי, "הילדים צריכים לקבל את הטוב ביותר, והצוותים שנותנים להם בכל יום את הלב צריכים לדעת שאנחנו נותנים להם את הגב."
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.