משרד החינוך יכפה על עיריית חדרה להקים חטיבה מכילה בעיר?
מאת: פלאשנט חדשות יום שישי,
24 באפריל 2026, 08:30
זכייתה של עדי אלטשולר בפרס ישראל, הציפה מחדש את הפרשה הכואבת למאות משפחות בעיר חדרה, והיא סירובה של עיריית חדרה להקים חטיבה מכילה בעיר
זכייתה של עדי אלטשולר בפרס ישראל, הציפה מחדש את הפרשה הכואבת למאות משפחות בעיר חדרה, והיא סירובה של עיריית חדרה להקים חטיבה מכילה בעיר, זאת לאחר שכבר לפני שלוש שנים משרד החינוך אישר להקים חטיבה עליונה בעיר.
הפרשה המוזרה הזאת, בעיקר לאחר שהעירייה בעצמה כבר פרסמה שתקים חטיבה עליונה, פוגעת במאות משפחות שילדיהם לומדים במכיל בחדרה שהוקם לפני כשמונה שנים. מסיבות לא ברורות, העירייה נסוגה מהבטחתה וההורים נותרו חסרי אונים.
באתר האינטרנט של עיריית חדרה, מתגאים מאוד בפרויקט החינוכי שהוקם בחדרה בשנת 2018 .
"מיוחד לכולם. בית הספר המכיל שנפתח בספטמבר 2018, הנו אחד מארבעה בתי ספר מכילים חלוציים בישראל. בתי הספר המכילים (Inclusive Schools) שזוכים להצלחה מסחררת בכל העולם, יציעו לכל ילד מענה אישי ומדויק, כתות קטנות של עד 27 תלמידים, כוח הוראה מוגבר הנתמך על ידי צוות נרחב ומגוון, שיטות למידה חדשניות ואת ההזדמנות לגלות את הערך שבמגוון ואת המיוחד שבכל אדם. בבית הספר ילמדו יחד תלמידים עם ובלי צרכים מיוחדים, בקהילה שתשאף לנוע אל מעבר להגדרות המקובלות, ולפתח בקרב כל לומד את היכולת לחלום ולהביא את עצמו לידי ביטוי בעולם".
אז מה קרה ומה גרם למהפך בעירייה? פנינו השבוע למשרד החינוך בשאלות הבאות:
"מצורף מסמך של משרד החינוך בדבר הקמת חטיבה עליונה של בית הספר המכיל בחדרה. למרבה התדהמה בחלוף 3 שנים לא נעשה כלום!!
1.מי הורה שלא להקים את החטיבה העליונה בחדרה?
2.האם שר החינוך מודע להחלטה?
3.האם הוחלט שלא להקים בגלל ששמו של בית הספר היה אמור להנציח את נשיא המדינה ז"ל שמעון פרס? "
במשרד החינוך, שלא כמו עיריית חדרה, השיבו לשאלות ולפנייה:
"ממשרד החינוך נמסר, כי בשנה"ל תשפ"ז לא תקום חטיבה מכילה. נהלי הרישום של תלמידי בוגרי כיתות ו' לחטיבות יפורסמו על ידי הרשות. יחד עם זאת, באשר לשנים הבאות - הנושא נמצא בדיון עם משרדנו".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.