מאת: פלאשנט חדשות יום שישי,
19 בספטמבר 2025, 08:46
נפתחה מרפאת "ניצן", מיזם משותף של המרכז הרפואי הלל יפה והמרכז הרפואי שער מנשה, להנגשת שירותי בריאות הנפש בקהילה. המרפאה נקראת על שמו של ניצן שסלר ז"ל, שהיה מאבטח ב'שער מנשה' ונפל כלוחם מילואים בקרב ברצועת עזה
אירוע מרגש במיוחד בשבוע החולף: פתיחת מרפאת "ניצן" לבריאות הנפש במתחם הווילג' (קנין מול החוף, חדרה). המרפאה, מיזם משותף של המרכז הרפואי הלל יפה והמרכז הרפואי שער מנשה, נפתחה מתוך רצון להגדיל ולהנגיש את שירותי בריאות הנפש לקהילה באזור, על רקע ביקוש גובר והולך, בין היתר בשל המלחמה.
המרפאה נקראת ע"ש רב סמל ניצן שסלר ז"ל שנפל בחאן יונס בינואר 24'. אמו היא אחות בהלל יפה, והוא עצמו עבד כמאבטח ב'שער מנשה'. ניצן, בנם של פרח וארז ואחיהן הבכור של שי ושיר, גדל בחדרה, היה תלמיד מצטיין וגם כדורגלן מחונן – אוהד שרוף של הפועל ת"א, שלקראת גיוס החליט לוותר על קריירה ספורטיבית לטובת שירות בצנחנים, כאביו.
"ניצן היה אהוב מאוד על חבריו לעבודה בשער מנשה – לא רק המאבטחים, גם הצוותים במחלקות לביטחון המירבי בהן שימש כמאבטח", סיפר בטקס פרופ' מיקי דודקביץ, שמנהל את שני המרכזים הרפואיים, "שום דבר כמעט אינו מקרי בעיניי, ואת הקשר המצמרר הזה שלא ניתן עוד להתרה בין משפחת שסלר לשער מנשה, ובין שער מנשה להלל יפה – שנקשר בדם, תרתי משמע, באותו לילה נורא, מר ונמהר – אנחנו מתעלים היום למקום של ריפוי, משמעות ותקווה, לזכרו ולכבודו".
המנהלת האדמיניסטרטיבית של שער מנשה לאה בוצר הוסיפה: "עתידו של ניצן היה לפניו, מותו הוא אבידה שאין לה תחליף. אבל אני רוצה להאמין שהמקום שאנחנו חונכים היום, יבטא יפה הרבה שנים קדימה את המורשת ואת הרוח הטובה שהוא השאיר לנו, וייתן תקווה וחיים, פשוטו כמשמעו, להרבה אנשים שמצויים במצוקה רגשית ונפשית, ובזכות הטיפול במרפאה, ההכרה והמניעה, ישתפר מצבם לאין ערוך".
המרפאה, שהאמון על הקמתה היה יניב מדאר, סגן המנהלת האדמיניסטרטיבית של שער מנשה, נוסדה בתרומת הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה. נציגתן, חני כהן, סיפרה בטקס כי כבר ב-8.10 הבינו אנשי הפדרציות בכל רחבי היבשת כי בריאות הנפש תהיה אחד היעדים המרכזיים לתרומותיהם, "אני כ"כ נרגשת לראות את זה קורה כאן ובמרכזים נוספים". ד"ר מולי לינדר סגן מנהל שער מנשה אמר בהקשר זה: "יש פה הנצחה מאוד ייחודית, לא אנדרטה או משהו פיזי, אלא משהו כמעט רוחני בעיניי. בכל מלחמה יש הרבה שנשארים מאחור, פגועים בגוף וגם בנפש, והם אלו שיקבלו כאן טיפול".
אחרונת הדוברים באירוע הייתה פרח, אמו של ניצן, שריגשה מאוד את כל הנוכחים: "כבר כשנכנסנו לכאן וראינו את השלט 'מרכז ניצן' העיניים נרטבו. תודה שאתם זוכרים את ניצן – כל עוד אתם זוכרים אותו, הזיכרון והמהות שלו ממשיכים להתקיים. אני ממש שמחה שהמקום הזה קרם עור וגידים, ויוכל לתת מזור ומרפא לאנשים שחזרו מעזה ומלבנון וגם ממלחמות קודמות, וקשה להם. לא בושה לקבל עזרה".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!