עו"ד שירי חגואל סיידון סגנית וממלאת מקום ראש עיריית נתניה בטור אישי
מי שמכיר אותי יודע – חורשת הסרג’נטים, או בשמה הנוסף חורשת האלונים, היא עבורי הרבה יותר ממקום ירוק בלב העיר. זו חורשה שיש לה נשמה. פינה קסומה של טבע, צל וציוץ ציפורים, שבה שזורים חיי הקהילה והמשפחה.
כשהובלתי את חלת בתחום הפיתוח פעלתי רבות לפיתוח החורשה מתוך אחריות לשמור על הצומח והחי שבה, ומתוך אמונה עמוקה שקהילה זקוקה למרחבים ירוקים נגישים, נעימים ומטופחים. סללנו שבילים חדשים, הצבנו תאורה, יצרנו פינות ישיבה – והכול תוך כבוד לרוח המקום.
והיום – בשמחה ובהתרגשות גדולה, אני שמחה לשתף אתכם בפרק החדש בהתחדשות החורשה:
גן שעשועים חדש וירוק בלב החורשה. המתחם החדש עשוי כולו מחומרים המותאמים לאופי הייחודי של הסביבה, ונועד להפוך לפנינה של משחק, חוויה ובילוי עבור הילדים, המשפחות וכלל תושבי האזור והעיר.
אבל זה לא הכול – ריהוט החורשה כולו מתחדש: הספסלים, פינות הישיבה, פחי האשפה – כולם מקבלים מראה אחיד, איכותי ומזמין.
המהלך הזה מתאפשר הודות לשיתוף פעולה מבורך בין עיריית נתניה לקרן קיימת לישראל, בהובלת יפעת עובדיה לוסקי.
תודה מיוחדת לצוות אגף גנים ונוף – ליזי אורון, עליזה רובין משה, אסף דניאל – על עבודה מקצועית, מסורה וקשובה.
חורשת הסרג’נטים מתחדשת – אך נשארת אותה חורשה אהובה, עם לב ירוק הפועם בלב ליבה של העיר.
שלכם באהבה,
שירי חגואל סיידון, סגנית ומ״מ ראש העיר, יו״ר חלת וממונה על גנים ונוף
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!