ועדת המשנה לתכנון ובנייה אישרה להפקדה תוכנית רחבה לתעסוקה ומסחר במתחם יכין סנטר.
ועדת המשנה לתכנון ובנייה אישרה להפקדה תוכנית רחבה לתעסוקה ומסחר במתחם יכין סנטר. במתחם הקיים יתווספו בהתאם לתוכנית האתמ"מ (אזור תעשייה מטרופוליני) זכויות בנייה, במסגרתן אושרו שני מגדלים בני 40 קומות ובסה"כ 170,000 מ"ר של תעסוקה, מסחר ומבני ציבור.
בתכנון המוצע הושם דגש על יצירת דופן מסחרית לאורך הרחובות 'גיבורי ישראל' ו'התרופה' לחיזוק תחושת העירוניות בהם.
התוכנית מציעה עירוב שימושים של פונקציות ציבוריות יחד עם תעסוקה מסחר ובילוי, ומיתוג א.ת. פולג כמוקד עירוני פעיל לאורך כל היום, כאשר שטח בנוי של כ - 9000 מ"ר יועבר לידי העירייה.
כמו כן מוסיפה התוכנית שפ"פ (שטח פרטי פתוח המיועד לציבור) וכן שצ"פ (שטח ציבורי פתוח) על פני שני דונם במפלס רחוב גיבורי ישראל, כאשר מתחת לשצ"פ יתאפשר חניון תת קרקעי פרטי לשימוש הציבור ובאי המתחם.
אדריכלית שרון פישמן, ראש מנהל ההנדסה: "אישור התוכנית במתחם יכין סנטר הוא צעד משמעותי בחיזוק המרקם העירוני של נתניה. התכנון שם דגש על שילוב איכותי של תעסוקה, מסחר ומרחבים ציבוריים פתוחים, עם חזיתות פעילות שמחברות את המתחם לעיר ולרחוב. זהו מהלך שמקדם סביבה עירונית חיה ותוססת לאורך כל שעות היום לטובת כלל התושבים והמבקרים בה."
יו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה וסגן ראש העיר, עו"ד אדיר בנימיני: "מתחם 'יכין-סנטר' עומד לשנות את פניו ולהפוך לאטרקטיבי יותר, לבילויים, לקניות ובעיקר לעבור מתיחת פנים בתחום התעסוקה, כאשר הקרבה לתחנת הרכבת ספיר תהווה יתרון גדול למתחם. אין ספק שהעיר נתניה ותושביה ייהנו מכך".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!