צצוות מד"א זכה לחבק את התינוקת שנפלה מקומה שלישית בחריש
הסיפור הזה אולי לא השאיר צלקות או נזק לטווח הארוך אצל שולמית הקטנה, אך הוא בהחלט ילווה אותה לאורך כל חייה. "לקח כחמש דקות מרגע קבלת הקריאה על תינוקת שנפלה מקומה שלישית ועד שפינינו אותה לבית החולים. כל שנייה היא קריטית במיוחד כשמדובר בחיים של תינוקת קטנה", אמר חובש בכיר במד"א משה כהן.
ביום שלישי אחד, מאיר שמאע חזר לביתו בחריש אחרי יום עבודה ארוך ולקח את בתו שולמית בת השנה וחצי לשחק בגינה מתחת לביתם. בחזרתם הביתה, מאיר הושיב את שולמית על שידת ההחתלה וברגע אחד של חוסר תשומת לב, בזמן שהפנה את מבטו לבגד שלה שמונח לידה, שולמית טיפסה על החלון הסמוך לשידה ונפלה ממנו החוצה. מאיר ירד בסערה במדרגות הבניין תוך כדי צעקות לעבר אשתו 'שולמית נפלה, שולמית נפלה!'.
מאיר מצא אותה בוכה בכי תמרורים בעודה שכובה על מתקן לחניית אופניים שריכך את נחיתתה. תוך כדי שהוא ניסה להרגיע אותה, הוא צעק לעזרה ובמקביל אשתו התקשרה למוקד 101 של מד"א להזעיק עזרה. שכנו עדיאל חג'בי שהוא גם מתנדב כחובש רפואת חירום במגן דוד אדום, שמע את הבכי של שולמית ואת הצעקות מהרחוב וירד מביתו כדי לסייע. בהמשך, הצטרפו גם, כונן תגובה מהירה, חובש רפואת חירום במד"א משה אזולאי ואמבולנס בראשות חובש רפואת חירום במד"א רועי צוריאל וחובש בכיר במד"א משה כהן שהמשיכו במתן טיפול רפואי מציל חיים לשולמית הקטנה ופינו אותה לבית החולים במצב קשה. "כשישבתי בחצר הבית שלנו עם אשתי, שמעתי צעקות 'חובש! חובש!' מיד קמתי, יצאתי לרחוב והתחלתי להעניק טיפול רפואי ראשוני עבור שולמית. את מאיר אני מכיר מהשכונה ואנחנו מתפללים יחד בבית הכנסת", שחזר חובש רפואת חירום במד"א עדיאל חג'בי.
לאחר ששולמית התאוששה וחזרה לביתה, הוריה ערכו סעודת הודיה שאליה הוזמנו צוות מד"א שטיפל בה כדי להודות להם. "שולמית תינוקת מאוד חכמה, היא כבר ממש יודעת ללכת ובשנייה אחת של הסח דעת, ראיתי אותה מחוץ לחלון, נופלת. נלחצתי מאוד ולמרות זאת ניסיתי לפעול במהירות. קצת אחרי המקרה הזה התקנו סורגים בחלונות הבית שלנו והזזנו את שידת ההחתלה מהחלון הסמוך כדי שדבר כזה לא יקרה יותר לעולם וזה המסר שלי להורים – תעשו כל מה שאפשר כדי למנוע את הסכנות הפוטנציאליות ולהגן על היקרים לנו ביותר. תודה לצוות מד"א היקר שכלל גם את שכני היקר עדיאל חג'בי שטיפלו במסירות ונתנו יחס אנושי מדהים עבורי ועבור שולמית", אמר אבא מאיר והשיב לו עדיאל, "אני שמח לדעת ששולמית בסדר ולא נגרם לה נזק שילווה אותה בחיה. מחכה לראות אותה גודלת ומגשימה את עצמה".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!