מאת: פלאשנט חדשות יום ראשון,
27 באפריל 2025, 18:51
עשרות מהחברות והארגונים הגדולים במשק לוקחים חלק במיזם ׳אות זיכרון׳
עשרות מהחברות והארגונים הגדולים במשק לוקחים חלק במיזם ׳אות זיכרון׳ במסגרתו יחליפו את לוגו החברה והכתב ללוגו מעוצב בכתב ידם של נופל או נופלת מלחמת חרבות ברזל, כמחווה מרגשת להנצחתם.
בין הארגונים שלוקחים חלק: הרשות לניירות ערך, אפריקה ישראל מגורים, קבוצת אשטרום, WECHECK, מועדון הצרכנות הוט, קרן היסוד, עמותת נט״ל, הועד האולימפי בישראל שמנציח את הספורטאית והלוחמת עדן נימרי ז״ל, ביה״ח השיקומי רעות ת״א שמנציחים את אושר שמחה ברזילי ז״ל, בת דודתה של עובדת בית החולים, מיזם 929 תנ"ך ביחד שהנציח את המנכ"ל משה אוחיון ז"ל שנרצח עם בנו באופקים במתקפת השבעה באוקטובר, המכללה האקדמית כנרת, אלטמן, מגדלי הים התיכון, גדולים מהחיים ורבים נוספים.
יוזמת ׳אות זיכרון׳ הינה שיתוף פעולה ייחודי של מיזם ׳אות לחיים׳ ומשרד בן חורין אלכסנדרוביץ׳, שחיברו עשרות מלקוחותיהם ובכך ינציחו עשרות מנופלי מלחמת חרבות ברזל, באמצעות דגימת כתב היד של הנופלים ויצירת פונטים מקוריים, בשיתוף המשפחות.
שרון נימרי אימה של עדן נימרי ז"ל שנפלה בקרבות העזים בבוקר השבעה באוקטובר: "יום זיכרון שני ללא עדן, אך ההשראה והגבורה שלה תמיד איתנו.
מעבר לעובדה שעדן הבינה את האחריות שמוטלת עליה ואת משמעות התפקיד שאותו היא ממלאת, לעדן היו ערכים גבוהים והרבה חמלה לזולת. היא נלחמה במחבלים, והמשיכה לירות כדי למשוך אליה את תשומת הלב ולאפשר לחיילות לברוח למקום מבטחים, בזמן שהמחבלים התחילו לזרוק רימונים לתוך המיגונית.
זה מוכיח לי את מה שאני כבר יודעת - כמה משמעותית היא הייתה בחייה. מאוד מרגש כשארגונים ועמותות בחרו להנציח את עדן בכתבה ידה, ואני מבינה עד כמה תהיה משמעותית לעד."
איתי בן חורין וטל אלכסנדרוביץ' שגב הוסיפו: "חובתנו המוסרית והערכית לזכור בכל דרך את מי שהקריבו חייהם וגופם למעננו. כתב יד של אדם משקף את אישיותו, ולקרוביו מהווה זכרון צרוב ומזכרת משמעותית. במימוש הנצחה בדרך זו אנו מנכיחים את זכרונם ומשמעות חייהם עבורנו. לכל כתב יד סיפור וזו דרך נוספת לספר את סיפור גבורתם וחסרונם של הנופלות והנופלים.״
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.