השבוע ביצעה חלת את יציקות החלק השלישי של גשר חבצלת שיהווה כניסה צפונית חדשה לעיר נתניה
במעמד מ"מ ראש העיר, עו"ד שירי חגואל סיידון, יו"ר דירקטוריון ח.ל.ת. וכן עו"ד הדס מדליה, מנכ"לית החברה - נערכו ביום שני השבוע יציקות החלק השלישי של הצד הדרומי של גשר חבצלת.
כביש חבצלת המבוצע על ידי החברה לפיתוח נתניה – ח.ל.ת, כולל למעשה גשר שיחבר את השכונה החדשה "חוף הזהב" שבצפון העיר למחלף חבצלת. מדובר בפרויקט חשוב, פרי חזונה של ראש העיר, מרים פיירברג-איכר שביקשה לפרוץ דרכי גישה נוספות מצפון העיר לכביש החוף.
בשל הרצון לשמור על איכות חייהם של תושבי שכונת עין התכלת כך שתנועת כלי הרכב הכבדים שיבנו את השכונה הצפונית "חוף הזהב " לא יעברו דרכה, הוחלט להקדים את העבודות על הגשר ולהשלים אותן קודם שהשכונה תתחיל להיבנות.
ארז טל, מהנדס העיר: "זה קריטי שיהיה כביש עוקף כזה כי אנחנו לא מוכנים בשום פנים ואופן שכל תנועת כלי העבודה כגון טרקטורים ומערבלי בטון תעבור דרך שכונת עין התכלת ותושביה יסבלו במשך שלוש שנים בזמן העבודות על השכונה."
עו"ד שירי חגואל סיידון, יו"ר דירקטוריון ח.ל.ת: "מדובר בפרויקט תחבורתי חשוב המאפשר כניסה ויציאה נוספים לעיר מכביש החוף. הגשר צפוי להיפתח לתנועת רכבים פרטיים בהמשך לכשתתקדם הבניה בשכונת "חוף הזהב" ולהקל באופן משמעותי על תושבי צפון העיר."
עו"ד הדס גבע-מדליה, מנכ"ל ח.ל.ת: " הגשר הוא חלק ממתחם חבצלת שמפתחת ח.ל.ת. מדובר בפרויקט של כ- 60 מיליון ₪ המהווה חלק ממדיניות ראש העיר, מרים פיירברג-איכר ו- ח.ל.ת להקמת שכונות חדשות לצד קידום פתרונות תחבורה תוך עבודה משותפת עם רשות מקרקעי ישראל ונתיבי ישראל".
יש לציין כי השכונה הצפונית "חוף הזהב" עתידה למנות 3300 יחידות דיור וכבר עכשיו שווקו בהצלחה על ידי מנהל מקרקעי ישראל למעלה מ- 2000 יחידות דיור ובגין חלק מהם הוגשו בקשות להיתרי בנייה.
האזור עצמו היה שייך עד לפני כשנתיים למועצת עמק חפר אולם בתהליך של שינוי גבולות שיזמה הנהלת העיר, הוא הועבר לרשותה של נתניה, לרבות המחלף האמור.
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".
מאחורי הקלעים בהיכל התרבות נתניה: אלעזר פרץ לצד אומן החושים מני הולנדר ואלינור אברג׳יל מלכת היופי לשעבר ואושיה מקומית, הגיעו להצטלם לסדרה חדשה בערוץ 13. אומן החושים מני קורא את המחשבות של אלינור אברג׳יל בזמן הצילומים. אהבנו ופרגנו!
ב-7 באוקטובר נולדה קהילת נובה, עמותה שפועלת להשיב את התקווה, ולתמוך בשורדים. רשת מוזס שופ מצטרפת לעשייה ותתרום 10% מהכנסות ה-HEART BURGER, כתרומה לעמותת קהילת שבט הנובה, אשר פועלת בין היתר למען שיקום, תמיכה ובנייה מחדש של הקהילה שנפגעה באירוע ה - 7 באוקטובר. הפעילות נערכת החל מחודש אוגוסט ועד ה-1.11 בכל סניפי רשת מוזס שופ ובאתר ההזמנות של הרשת.