בנתניה יפנו לכם את האשפה עם רכב חשמלי בתמיכת המשרד להגנת הסביבה
המשרד להגנת הסביבה מקדם תחבורה ירוקה בפעם הראשונה עם משאיות אשפה מאופְּסות פליטות. המשרד יתמוך בסכום של כ-8 מיליון שקלים ברכישת משאיות אשפה מאופְּסות פליטה ב-11 רשויות ברחבי ישראל: איגוד ערים אשכול רשויות נגב מזרח, מועצה אזורית גוש עציון, מועצה אזורית הר חברון, מועצה מקומית קריית ארבע, עיריית אילת, עיריית ירושלים, עיריית מודיעין עילית, עיריית נתניה, עיריית ראשון לציון, עיריית רמת גן ועיריית תל אביב. רשויות אלו זכו בתמיכת המשרד במסגרת קול קורא לסיוע ברכישת משאיות לאיסוף אשפה מאופְּסות פליטות. מדובר בצעד של ממש לצמצום זיהום האוויר בסביבה העירונית.
העלות החיצונית המשקית הכוללת של משאיות כבדות (יותר מ-3.5 טונות) בישראל כתוצאה מנזקי פליטות מזהמי אוויר וגזי חממה היא 2.1 מיליארד שקלים בשנה. עלות הזיהום ממשאיות אלו היא 29% מהעלות הכוללת של תחבורה כבישית אף שהן אחראיות רק על 6% מהנסועה הכוללת.
בישראל אין כיום בשימוש משאיות אשפה מאופְּסות פליטות. משאיות אשפה מאופְּסות פליטות בעלות פוטנציאל רב לצמצום פליטות מזהמים אלו, אך הן יקרות כיום ביחס למשאיות אשפה המוּנָעות בדיזל. לכן, המשרד להגנת הסביבה מקדם מעבר לחלופה נקייה על ידי תמיכה ברכישתן למי שיוביל את השינוי.
באמצעות תמיכת המשרד, רשויות אלו ירכשו משאיות לאיסוף אשפה מאופְּסות פליטות ונקיות מזיהום אוויר ורעש במקום משאיות אשפה מוּנָעות דיזל, למען בריאות הציבור, איכות החיים וצמצום פליטות גזי חממה.
אופי הפעילות של משאיות לאיסוף אשפה הופך אותן למתאימות למעבר לרכב חשמלי או מוּנע מימן מאחר שהן פועלות במסלולים קבועים בעלי טווחי נסיעה ידועים מראש וריבוי עצירות והאצות מחדש. לרכב חשמלי ניצול מרבי של יתרונות: הבלמים לוכדים מחדש את האנרגייה הדרושה לעצירת המשאית בד בבד עם הטענת המצבר. כמו כן, משאיות אשפה חשמליות, לרבות משאיות מוּנָעות במימן, מתאפיינות בנסיעה שקטה יותר ומצמצמות את מטרדי הרעש.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!